Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

27 October 2014

Bila Abi Berjoging

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Alhamdulilah sejak kahwin dan dah ada anak, bila cuti tak pernah lagi la suami tinggal saya dengan anak dekat rumah bila dia nak beriadah. awalnya ada jugak la dengar "kalau ummi dengan baby tak nak ikut, abi pergi sorang jela, jogging dekat Padang Ipoh" tapinya bila saja mengusik suruh pergi sendiri berat pulak nampak kaki itu. ngehngehngeh :p

disebabkan cuti 5 hari ada kat ipoh. kali ni kita pilih Padang Polo aje lah. trek jogging yang jauh lebih panjang kata suami, dan padang yang lebih besar untuk anak, jugak orang yang ramai. perfect!!! abi jogging, ummi teman anak beriadah, oiiii bukan teman saja ok, ummi pun pecah peluh mengejar budak bertuah sorang tu.


Day 1 ditemani Opah dan Atuk sempena cuti Deepavali. orang punya ramai dekat sana, keluar takde la awal sangat. disebabkan ummi terlupa nak bawak bola dia, ummi belanja satu bola baru. alaaa RM4 je mampu la ummi belanja kalau mahal memang tengok aje la cerita nya :p

kemain seronok haaa dapat lepas atas padang. sanggup berlari kejar bola dari hujung padang sana ke hujung padang sini. opah nak ambik dukung pun dia takmo, kita ingatkan dia dah letih rupanya dia lagi seronok nak main. letih main Atok belanja makan laksa, memang niat awal ummi pun nak ajak makan laksa situ ngehngehngeh :p tengah sedap hirup cendol hujan turun mencurah-curah, mujur sebelum tu abi dah bawak anak masuk kereta sesiap bila langit dah mula gelap. 


Day 2, opah dah tak larat nak teman, atok pulak kerja, maka bertiga aje la kita. disebabkan ummi yang tergoda lebih dengan bola pelangi itu. makanya rezeki baby la dapat bola baru lagi :p kali ni dia lebih berminat nak kacau orang lain main layang-layang dan bubble. kita nak tolak dia naik basikal, dia pulak seret kaki atas jalan =.= geram betoi rasa!!!!! dan lagi sekali hujan turun membasahi bumi Ipoh. berlari la kita masuk kereta.



hari ketiga. niat nak keluar sebelum jam 4, disebabkan selalu pukul 6 petang hujan turun. tapinya petang tu langit menangis sampai pukul 5 rasanya. abi pun cuma ajak anak main dalam rumah. elok pulak abang sepupu dia yang lebih setahun dari dia balik, sakan la main ada geng. cumanya hari ni ummi ajak pergi tengok adik Muhammad Mua'dz. beso dah dia, dah pandai menyembang dengan orang. cuma dia lagi tertarik dengan abi. mungkin dia rindu walid dia. ok tak jadi ummi nak kecik hati :p


day 4. awal pagi dah keluar. elok je anak bangun kami pun bergerak ke Padang Polo lagi. kali ni saja tukar rencana ke pagi, petang nya nak sambut besday mama tersayang. lagi pun petang selalu hujan. alhamdulilah bila pagi mood anak lain macam. lagi seronok dia tawaf padang dan nak mangacau abang kakak yang ada main dekat situ =.= hari ni abi sempat layan dia main dekat playground lelama. kemain seronok lagi haaaaa.

Alhamdulilah lepas jugak hajat abi nak jogging balik kampung cuti lama. bila abi seronok, kami berdua pun tumpang seronok. dan yang penting lepas je balik dari main, mandikan anak, susukan. dia mesti tertido keletihan atas katil. kemain berlagak haaaaa balik kampung kali ni. tido buai taknak langsung!!! nak tido atas katil sambil gegolek ke kiri kanan depa tangan!!!

10 comments:

idzwa kamaruddin said...

alahaiii aunty geram ok sb tgk awak dah jalan dah lari...iskk...mesti kedek kedek kannn :)

Z@i Z@mR33 said...

sonoknya abg Uwais main bola kt pdg...adik Aqil main bola dlm rumah je...hihihi

Etuza Etuza said...

asalam seronok bersama si manja..done follow

ummi aqilah (LM) said...

Comelnya bola warna warni tu.. Hihi


Opsss gmbr last tu gi pagi2 uwais dah mandi ke belum tu manja?

Ania said...

Salam kenal! Saya dari team Kumpulbagi. Blognya nice.
Jika Anda mau mempromosikan blognya lagi dan share files dengan gampang kunjungi page kami di: www.kumpulbagi.com
Semuanya gratis, cepat dan tanpa limitasi. Anda bisa upload sebanyak files (audio, video, pdf, jpg, dll.), membuat koleksi berkas dan bagikan dengan lainya.
Coba servis kami tanpa registrasi:)

Gee Lion said...

berkurun lama dah tak jejak padang polo tu. last pergi situ tahun 2006. tengok, punyalah lama.. bagus bersenam ni cik kiera, alhamdulillah keluarga sihat ceria selalu.. =)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam ummi uwais,
Rajin benor g maen padang
sehat3 he3

hainom OKje said...

Untunglah Fateh dpt bola 2......tidur malam sure lena tu dah penat main siang...vagi chance kat mama ngan abi yeh Fatih hihi

Fiza Rahman said...

Seronok dapat gi taman yerp. Boleh main bola.

aryan azra said...

memang seronok melayan anak bermain mcm ni,akak ni dah lama tak bawa anak2 ke taman.
tapi dah ada perancangan nak ajak anak2 berjoging nanti hahaha..mama dah gemuk ni sbb asyik makan je

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...