Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

09 October 2014

Review : Poliklinik Dr Marina Seberang Jaya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


kalau sebelum ni bila anak atau saya sendiri sakit atau tak sihat mesti garu kepala mana nak cari klinik yang betul-betul doktor pakar sakti puan dan kanak-kanak area seberang jaya dan alor setar. lepas insiden kat klinik sabah dulu saya tak berani nak pergi klinik yang bukan pakar O&G. kenapa? masa demam panas dekat sabah dulu, saya req ubat khas untuk BF Momies. sejak preggy dan BF baby saya memang tak berani nak makan ubat sebarangan tanpa nasihat dokte. yela takut effect pape pada anak saya pulak nanti. tapi kata dokte dekat klinik sana, ubat saya memang tak boleh BF baby. seminggu saya on antibiotik saya kena pam dan buang susu saya. gila tak sedih ko nak buang susu macam tu je. memang tak la ummi nak makan ubat tu =.=

tiap kali nak ke refer pasal anak atau saya kitorang mesti sedaya upaya balik ipoh dulu. selalu refer dengan Klinik Dr Raoofah dekat meru sana. tapi sejak awal Januari dulu baru perasan ada satu klinik O&G area rumah suami dekat seberang jaya, taman sembilang. berdekatan tesco extra seberang jaya. 

dah jadi macam klinik panel kami anak beranak pulak. servis memang tip top. dokte Marina yang mesra dan terangkan secara terperinci tentang sakit kita. punca apa dan macam mana nak handle selain dari makan ubat yang dibekalkan. ubat dari Poliklinik Dr Marina pun sesuai dan serasi dengan kami. bak kata suami. kalau kereta tayar pecah tapi pergi kedai tinted cermin ape jadi? sama la macam kalau kita sakit puan tapi kita pergi klinik biasa mesti kurang menjadi effect ubatnya kan. Alhamdulilah dah ada klinik yang senang kami nak tuju. sesape yang teringin nak scan 4D kandungan pun boleh pergi sana, ada promotion sampai disember nanti tak silap saya, kurang dari RM100 rasanya siap dapat gambar dengan cd lagi. 

14 comments:

CikSiti said...

salam..klinik baru kan ni hr tu ada nmpk iklan dia dkt2 rumah=)

idzwa kamaruddin said...

lega kan kalau dah jumpe yg serasi.

Z@i Z@mR33 said...

scan 4D situ ms promo just RM65 je klau x silap.dpt CD gmbr byk gak bkeping2.slagi x nmpk slagi tu la dokte akan scan bg nmpk jelas

safurara said...

murah tu! bagus kalau yg duduk dekat2 sini

#BWSambilKlikKlikIklan

aTieYusof Family said...

Memang bagus kalau ada Klinik & Doktor yg dah serasi dgn kita Kira...tak perlu was-was dah ttg ubat.. bila ubat pun ngam lagi lah.. Alhamdulillah..:)

juicy X said...

Baruuuu dok crita kat kak ipaq kmi psl klinik ni stgh jam yg lalu huhu

Gee Lion said...

tak tersampai saya ke sana.. btw, memang kena particular sikit bab-bab ubat ni, that's why kalau nak g klinik pun make sure klinik tu betul2 bagus. bukan sekadar murah.

mama ka0ri said...

Woohh...boleh bookmark ni..

QasehnyaRania said...

menarik ni.
kalau ddk area sana blh la singgah nanti.
thanks kira berkongsi

hainom OKje said...

Kalau dah jumpa klinik yg serasi mmg terus lekat le kita anak beranak kat klinik tu hehe

cik Anggur said...

servis klinik dr marina mmg tip top...

fifi said...

Skrang da promosi ag x?smpai bla ye

fifi said...

Smpai bla promosi???

Anonymous said...

baru call td rega dia sekarang RM85.. scan dia buka until pkl 4pm ja

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...