Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

20 October 2014

Gegula Cinta Ummi Abi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

"ummi ni dah kenape?" - Malaikat Kecik

dua minggu jugak rasanya takde aktiviti riadah hari minggu. cuaca sekarang kan tak menentu. petang je nikmat hujan turun, tak dapat la nak membawak baby kecik sorang tu beriadah luar rumah petang-petang. tapiiii alhamdulilah petang semalam cuaca sangat baik, cuma jalan je tak berapa nak baik. jammed hoiiii. ate dah kedah lawan pahang semalam, kemain ramai lagi orang beratur depan jalan stadium tu haaaa. mujur la jugak tau awal, boleh la kalih ikut jalan alternatif lain.


dalam pukul 6 jugak la baru nak sampai Taman Jubli nya pun. dah lewat tapi boleh la dari takde langsung kan. macam biasa Taman Jubli aje la tempat tuju pun. rasa macam situ palinggggg ideal. sementara abi jogging, ummi boleh tunjuk ikan dan bagi anak makan. habis makan, main playground pulak. dan yang paling penting situ ramaiiiiii orang. takde la takut kan sebab keliling kolam orang memang ada saja. 


aktiviti macam biasa la. sama je tiap minggu. cuma yang seronok dapat tengok gelak tawa malaikat kecik kami jela. itu yang paling bernilai sebenarnya. memang semalam hari seronok untuk dia la, sebelum ambik ummi. abi dah bawak pergi tengok Dinasor dekat Dinasor Trex. dah beso dah anak ummi ni rupanya. dah boleh jalan-jalan tanpa "bawak susu" dia. bawak air masak je dengan abi. sebak pulak ummi tengok awak dah besar yayang ;'))))))


yang tatahan nya tun, abi sorong basikal. dia duduk menyandar macam boss besar. tangan silang belakang. amboiiiiii sangat tau!!!!


11 comments:

Z@i Z@mR33 said...

muka gmbq ke-2 tu x tahan....amboiiii...

hahaha...dia mmg bos besar pon kan?

aryan azra said...

memang macam dah tu fateh uwais, seronok ya disorong abi..hehehe

betul tu..kita akan rasa happy bila tengok anak tersenyum riang

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam ummi uwais,
haaamboooii3 saaakan naaa uwais
abag fayyadh pun kalah gaya gitew he3

CikSiti said...

ahah! mmg mcm bos

Gee Lion said...

aktiviti riadah yg dapat memupuk kasih & sayang.. i'm looking forward to this day every time balik kampung.. heee.. (:

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam ummi uwais,
jemput join giveaway:
http://aryshafayyadh.blogspot.com/2014/10/first-giveaway-by-zakinamaku.html

aizamia3 said...

gambar yang last tu memang terbaiklah.. cantik.. ;)

Kesuma Angsana said...

amboi seronoknyer uwais...

ummi aqilah (LM) said...

Bos kecik

hainom OKje said...

Cantik gambar family atas tu Kiera....comey semuanya...
Seronoklah Fateh tu kena ulik ngan mak ayah dia....hihi

Fiza Rahman said...

Happy family. Amboiii gambar yg last tu. Mcm bos kecik.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...