Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

13 October 2014

Pool Pulak Dah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

memandangkan sekarang dah duduk rumah sendiri, weekend pun dua minggu sekali baru balik penang. makanya dah tiba la kot masa yang sesuai untuk bagi Fateh Uwais main pool. nak bawak dia swimming ke mana-mana nya ntah bila harinya yang sesuai. cadang nak beli pool dekat MR DIY je. situ kan barang murah, bijak berbelanja katanya :p tapi nampak dalam pamplet GIANT ada offer. dengan harga RM16.90 ok la tu. kecik tak kecik sangat, besar tak besar mana. pada pandangan seorang ummi baiklah beli yang sederhana cukup besar untuk Fateh Uwais kami tu saja, kalau dah besar sangat banyak pulak air nya yang nak kena isi nanti. sekarang ni semua benda kena berjimat ye dak????


pestime nak boleh mandi pool, kemain berbunga hati haaa. menjerit-jerit keriangan, sampai ummi abi pun terjerit kena tepuk air dari dia =.=" nampak tak kedudukan Nurul Iman kami(si kereta viva biru itu). abi dia sengaja parking begitu sebab takmau bagi orang nampak sangat anak dia main air depan rumah, yela karang ada pulak yang melting tengok budak seksi tu mandi :p

sekejap aje la teruja duduk dalam tu bebaik, selebihnya kerja keluar masuk pool, nak tarik getah paip tepi pagar tu pulak haaaaa. bila dah nampak jari dia mengecut kami pun bawak dia masuk dalam rumah. mengamuk!!!!! menjerit-jerit marah, rupanya dia ingat kami nak buang pi memana nya pool dia tu. nampak je abi parking pool dalam rumah terus senyap sepi. main keliling pool. perangai sungguh!!!!


dan bangun aje tido pagi nya. terus tunjuk pool. tak dapat main air, dapat golek-golek dalam tu punnnnnn jadi. memang saja pesan dekat suami tak payah buang angin pool tu. biar je anak main dalam rumah, kalau bukan dia yang main, buat rugi aje biar pool tu bersimpan. dan bertambah lagi la 'perabot' ummi dengan adanya pool dia kat tengah hall ni ;))))))))))))

12 comments:

Putri said...

Budak2 dapat bnda baru memang mcm tu. anak2 saya pun sama..siap bawa tido.tp bl dh lama...dia boring.makin comey fateh sekarang

juicy X said...

kami tringin nk beli pool yg skali dgn gelongsor tu...tp mak kami x bagi...takut bahaya...masih dok pertinbang nk beli ka dak

idzwa kamaruddin said...

hehehe..letak bantal dgn selimut sekali kat dlm tu..biar dia tido situ..hehee..

budak bijak nie!

Gee Lion said...

comel je tengok budak2 ni kan cik kiera, seronok je main kat pool ni. tak yah nak pikir masalah dunia sangat.. huhu..

Gee Lion said...

comel je tengok budak2 kan cik kiera, seronok je main kat pool ni.. tak yah nak pikir masalah dunia sangat.. huhu.. sebagai parents, bila tengok anak2 pun boleh hilang segala masalah dlm kepala ni.. apakan daya, saya belum kawin lagi... hehe...

Z@i Z@mR33 said...

ciwi mcm Aqil.x abes2 dok main pelampung dia...hahahaha

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam ummi uwais,
akak beli pool kat Fayyadh dok jadi tukun ja dlm bilik stor...
maklumla dok rumah ateh langit, takda runag nak pasang pool he3

aTieYusof Family said...

Dah pandai main pool... sama lah dgn abg Pa'e tu Kira..klu boleh hari2 nak berendam dlm pool tu.. hihik..(kmi memang tak kempiskan pool Pa'e, tak larat nak pam sllu)..

QasehnyaRania said...

hihi.suka ye fateh main air..

aryan azra said...

wahhh...bestnyer fateh uwais bole main2 kat pool, haish bila nak ada umah sendiri nih,boleh gak beli pool mcm nih

hainom OKje said...

Budak dgn air mana boleh pisah Kiera hihi...lsin kali belilah besar sikit do abi ngan umi boleh mandi sekali

Kesuma Angsana said...

amboi seronok tul uwais yer, anak2 kecil jumpa air mmg seronk sgt ler

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...