Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

16 December 2014

Nasi Ayam Cinta

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


kemain haaaaa nama nak meletop saja. Nasi Ayam Cinta by Chef Abi Uwais. weekend lepas saja la kata dekat suami. "aritu bukan abang kata nak buat nasi ayam ke? ape kata kalau abang buat nasi ayam minggu ni" dan ke Mydin lah kami mencari barang-barang untuk membuat nasi ayam ke esokkan harinya. 

pagi ahad saya kerja sementara suami mengasuh anak di rumah. dan tengahari suami datang bersama anak. ikutkan bekalan yang suami bawak untuk saya makan seorang diri di ofis nanti. tapi memandangkan tengahari tu settle awal urusan saya, ajak suami makan depan air pancut Masjid Zahir. tetiba nak fefeling satu masa dahulu gituuuuu mihmihmih :p 

Nasi Ayam Cinta gitewwwwww

Alhamdulilah dapat suami yang baik cukup lengkap serba serbi. rajin ringan tulang. kalut-kalut masak nasi ayam untuk kami berdua. tak pernah lagi la sepanjang kudrat dan hayat dia hampakan permintaan kami. selagi terdaya dan termampu memang dia akan tunaikan. alhamdulilah bersyukur dengan rahmat pinjaman Allah. thanks suami, dan thanks jugak pada MIL FIL yang dah didik suami dengan baik. 

sebenarnya kalau orang lelaki masak ni sedap dia lain macam haaaa. ini bukan pujian ambik hati. tapi memang puji betoi. mungkin sebab tu kebanyakkan restoran dan hotel chef majoriti lelaki. teringat arwah paksu. dia pun chef jugak dekat salah satu hotel dekat ipoh satu masa dulu. masakan dia memang mabeles. cuma tak sempat dia nak tunaikan hajat saya yang mintak dia sediakan menu meja pengantin masa saya kawen dulu, Allah lebih sayang dia. Al Fatihah.

8 comments:

CikSiti said...

al-fatihah untuk arwah paksu..
memang kalau suami masak rasa sedap kan..hnss hnsss tapi sekarang jenuh nak kena puji setinggi langit baru ler dapat merasa suami saya masak haha

cik Anggur said...

amboii romantik aihhh

Z@i Z@mR33 said...

Al-fatihah...

btl la.laki klau skali msk dia pnya sedap lain mcm

aryan azra said...

wah sedapnya dapat makan nasi ayam..air tangan suami pulak tu

eima said...

LAMA TAK LALU DPN MASJID ZAHIR ..DAH LAMA TAK PI PEKAN ALOQ SETAQ .....

NAMPAK SEDAP NASI AYAM CINTA TU

Dkna Abza said...

Citarasa org laki ni lain kan.. deria lidah dorang tu unik..

hainom OKje said...

Tengok gambo pun dah nampak sedaplah Kiera..tersusun jer dibekaskan utk isteri tercinta....
Tahniahlah Kiera dpt suami pandai masak.....untung tau!

QasehnyaRania said...

alfatihah
betul tu kira
ciksu spnjang pantang cik abe yg masakkan walaupon ikan bkar.hihi

kira pergi mydin mana ni?
mydin besar yg dekat alor mengkudu tu erk?

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...