Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

24 August 2015

Cuci Mata

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

cuci mata a.k.a window shopping. mana-mana perempuan mesti suka yakmat kan? hewhewhew. tapi saya tak suka window shopping dalam mall. dalam pada kata nak window je nanti terussssss ter shopping. tambah kalau tengok barang anak banyak yang murah2. selalu tak tahan dugaan kalau tengok barang anak je. tambah kalau 70% sale katanya lagi rambang mata hahahahahaha

terpaling selamat window shopping online jela. tu pun kena tengok jugak. kalau katanya free postage memang susah nak diselamatkan hewhewhew. seorang syakira sangat kedekut kos postage ye kawan-kawan sebab tu window shopping online masih selamat lagi buat masa ni. BUAT MASA INI......

nak toilet train uwais. tapi nak tunggu benda ni dulu. mengada sangat kan hahahahaha :p

sekarang baru paham maksud mama dulu "kalau tak dapat nak beli barang tu, dapat tengok kat gambar hari-hari pun jadi dah" sekarang ummi uwais pulak perangai gini kohkohkoh. hari-hari la bukak website IKEA. nak cuci mata. sambil-sambil print screen benda apa yang nak beli kalau pegi IKEA nanti. tengok tu niat dah lain dah. kata nak window shopping ajeeee :p

nak beli yang kaler hitam, letak kat dalam bilik menan uwais. senang nak simpan toys dia yang berlambak tu haaa. see, barang anak memang mampu buat ummi meroyan nak shopping =..=

mujur jugak IKEA ni jauh dari loqstaq kalau tidak tatau la nak nanges macam mana tengok wallet kempis. tapi bila tengok barang dalam rumah mampu gelak balik kot Ehhh!!! :p tapi tapi lepas ni IKEA nak bukak kat penang, hurmmm mampu ke tahan dugaan lagi mihmihmih :p


post signature

21 comments:

lia ummiirfan said...

barang-barang ikea memang home-friendly design tu yang buat mak-mak ni jatuh cinta ..hihihi.l..

Sue PeLik said...

hihihi. awk tu cuci mata online le tewww huhuhu

iryanty ahamad said...

godaan betul ikea ni kan...ramai gak blogger suka shopping sana...tempat yan pun tak ada ikea..kalau ada
.macam2 nak beli...

Mummydearie said...

Nasib baik nak mengukur jalan pi IKEA tu jauh yang amat. Kalaulah sebelah rumah je, haruslah tak main window shopping ni. Dah dekat, terjah ajelah! Bercakap tentang window shopping online, akak ni pun pepagi tadi masuk kerja terus buka komputer tapi bukan nak buat kerja. Nak buka banyak-banyak tab sebab nak window shopping online katanya. Kalau boleh semua nak masuk wishlist ^_^

zai zamree said...

klau Ikea leh cuci mata je la....klau online shop yg lain harus melayang dh duit

husna zahidi said...

barang2 kat ikea mmg tak leh tahan daulat.. ada saja yg lain dr yg lain sikit.. kreatif dan inovatif.. hehehe..

Tasha Aqisha said...

jalan-jalan cuci mata

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi.. perempuan mmg gtu..

Yan Ty said...

baru terfikir nk ke IKEA nanti..

cik Anggur said...

kemain windownya....tak sabar nk tau cm mana kira ajr uwais pakai pot tu.....

el said...

dgr kata x jadi yg kat penang tu
alahhhhhhhhhhh frust lah huhu

tp lau confirm ada bestlahhhh
xyah lah nak p kl tu
sure sllu nak p terjah ikea
lg2 lau tgh sale kan hehe

Dunia Zumal said...

Design produk IKEA sangat menarik yer...

aryan azra said...

akak walaupun dekat...ikea tu pernah jejak sekali dua ja,,rasa mcm tempat orang kaya2,segan nak pi,,hehehe

Fiza Rahman said...

Geram klo tgk barang2 ikea nih. Nasib jauh dari umah. Tapi lpas ni dah dekat sebab nak bukak kat Cheras hujung tahun ni ☺

Siti Yang Menaip said...

kalo IKEA dekat habislah.. hari2 jenguk IKEA hehe..

Siti Nurzafirah said...

hehe.. tunggu IKEA kat Penang ye...

mesti beg duit tak pernah gemuk.. haha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
he3
jauh bebenor ikea tuuuuuuuuuuu :P

Cik Ash said...

Sama ekin intai2 IKEA tu nk beli huhhhu jaub tgk saja jah kita

hainom OKje said...

Okje jarang shopping online Kiera...biasanya mmg window shopping kat mall....puas mata mak walau tak shopping hihi...maklum le tak de duit so diam aje le...

Okje pun suka gak tengok barang IKea ni...cantikkan, geram nengoknya

Amanina Mads said...

tak penah masuk IKEA sebab nanti rambang mata. hahaha

QasehnyaRania said...

eh eh. tersama pulak kita..hihi
ciksu pon tgk dok usha web ikea.
ada je dalam kepala ni nak cari buat sususan di rumah

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...