Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

04 August 2015

Demam Panjang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Raya pertama yang mandom bila anak demam panas berpanjangan sampai ke petang raya. khamis tu masa ambik dari mak mengasuh, mak dia kata Fateh Uwais cery bery. masuk tu dah tiga kali katanya. suspect utama sebab saya tukar susu. tapi rupanya tak. sebab panas dalam badan dia yang buat dia cery bery awal tu. 

dari alor setar kami singgah seberang jaya dulu sebelum ke junjung rumah tokmak abi dia. dekat sana kemain dia aktif je, pegi petik rambutan ape la. malamnya tetiba naik demam. panas2 badan. aduiiiiiii jenuh doa moga terhindar lah Fateh Uwais dari kena demam time-time raya ni. tapi tetap Allah nak uji

pagi2 raya dia kerja menangis merap je sebab badan terlampau panas walau dah bagi ubat malam raya tu. nak dipakaikan baju melayu pun tak sampai hati dan takut haba badan dia tak keluar nanti. itu pun dia merengus bila dipakaikan seluar raya dia tu. akhirnya berbogel la awak nak. pakai pampers je demi nak sembuh cepat. 

jerlum dengan air asam jawa, jerlum dengan air sejuk, ubat segala benda buat. petang lepas asar alhamdulilah surut dah panas badan dia. demam on off sampai hari ahad raya ke sepuluh. ubat klinik swasta tak jalan, ubat klinik kesihatan pun tak jalan. last sekali bawak ke hospital. alhamdulilah baru nampak tanda positif. dan ikhtiar jugak cara lain. mintak abi bacakan surah2 dari Al Quran untuk penawar anak kesayangan. dan hari isnin baru ni baruuuuuu lah tak demam dan Fateh Uwais kembali ke Fateh Uwais yang asal. yang tak merap, reti main sendiri, tak cengeng, tak mengempeng dan lain2 lagi. huuuuuu. syukur alhamdulilah 

**kita merangkak pegi blog awak2 semua. minggu depan nak exam, minggu ni baru nak kalut baca buku hewhewhew




post signature

18 comments:

Sheila Adziz said...

semoga fateh uwais cpt sembuh... amalkan zikir Allahumma Ya Fatah Ya Salam sis....

aryan azra said...

alhamdulillah...dah sihat fateh uwais ye...

nak exam ye...moga mudah kira menjawab soalan exam nanti dan semolulus dengan cemerlang..

idzwa kamaruddin said...

sekarang dah sihat ke belum?

iryanty ahamad said...

good luck..baca jangan tak baca

Siti Nurzafirah said...

Good luck peksa.. heee

cik Anggur said...

bussaina pon demam jugak ~

el said...

anak demam mmg ralat..
kita yg x demam pun leh jadi demam..
budak2 demam ni kena bg perhatian skit
tp mmg letih la...especially mak kan..
tulah pengorbanan mak

zai zamree said...

sm dgn Aqil...hr kamis tu demam smpai raya ke-5 ja...uwais lg lama la ye....cian dia...

husna zahidi said...

kesiannya laa uwais..:(

Dunia Zumal said...

Kesian Uwais demam pepagi raya. Good luck for exam k ^-^

ummi aqilah (LM) said...

Lamanya uwais demam. Smpi raya kesepuluh? Nk minta upah kot..

Shahida Dzulkafli said...

Semoga Fateh Uwais akan semakin sihat dan aktif..

Amanina Mads said...

kesian tgk fateh.. kalau sihat mesti ceria muka

wan muliani said...

Jaga diri ye adik uwaiss..

Siti Yang Menaip said...

skrang da sehat ke ? hope semuanya oookay dan ceria2 kembali..

Cik Ash said...

dah sihat ke uwais tu.. semoga cepat sembuh ya... #bloggerutara

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
alaooooo
setepek ja muka kao dema kan3
luluh hati tengok
sob3

QasehnyaRania said...

palg risay bab kesihatan anak la kan.
alhamdulillah dh sihat kembali..
smga fateh uwais sihat sihat sokmo.aamiin

rania dlm msa setahun
demam baru skali. lps tu lega naik ruam merah. mak kata nak campak tp alhamdulillah xda pa pe

selsema start kena masa cucuk 3 bulan kot. lupa la pulak. dia tak demam tp selsema. ciksu letak kunyit hidup j di dahi. pastu buat teknik percussion tu.
alhamdulillah. tp kerap la kena. 3 bulan camtu mesti kena pulak bru ni blik raya, anak kakak ipaq selsema, dok kiss kiss terus rania pon kena.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...