Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 August 2015

Post-Raya

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


dah dua minggu raya baru nak keluar post raya la ape la kan hewhewhew. dari raya first membawak sampai ke raya sepuluh, Fateh Uwais demam on off. sekejap ok karang panas balik badan dia. nak2 time malam memang tetiap malam naik demam. alhamdulilah sekarang dah sembuh dan makin pulih badan dia.


gambar raya pertama di hari raya pertama. ini pun dah petang lepas asar baru dapat bergambar pun. dari awal pagi raya pertama tu anak dah demam panas sangat badan. dia pun tido je dalam bilik. sambil jerlum2 badan nak bagi suhu turun. Alhamdulilah petang tu nampak dah tanda positif sebelum kembali demam kembali besoknya huhuhu


akhirnya ada jugak gambar raya yang fully satu family berbaju raya. berbaju raya dalam kata lain. lengkap tiga orang berbaju melayu dan jubah. masa ni pun Fateh Uwais dah aktif sikit. nak pulak balik kampung ramai abang2 kakak2 sepupu ajak dia main. lega la sikit seorang ummi. kalau tidak seorang uwais nak merap je 24 jam. hewhewhew


layu je muka dia sobsssss



dalam pada demam tak sihat tu sempat jugak menyakat orang. orang nak tangkap gambar dia mai menyibuk depan lense nak kacau gambar orang. hihihihi






dan dari sebelum puasa lagi dah pesan kat adik beradik. nak beraya ke mana pun, nak bergambar raya ke mohon tunggu adik yang seorang ni balik ipoh dulu. raya pertama dekat penang. lepas subuh raya kedua terus gerak balik ipoh dan konvoi raya bersama2. kalau jenjalan reramai baru syahdu rasa dari jalan lone ranjer je kannnnn ;)

selamat hari raya korang semua. insyaAllah nanti saya balas jejak rumah korang satu persatu ye. agak kebizian sedikit hukkkkk


post signature

19 comments:

iryanty ahamad said...

selamat hari raya kira :-))

alolo cian uwais...nampak layu benar mukanya

aizamia3 said...

Selamat Hari Raya buat Umi Uwais dan family.. ;)

Siti Nurzafirah said...

Semoga Uwais cepat sembuh..

ewanthology said...

selamat hari raya

eima said...

meriahnye raya die .....
uwais comey berkopiah

Murniwati Awang said...

Selamat Hari Raya #bloggerutara

cik Anggur said...

uwais..selamat hari raya !

el said...

alahaii sweet sgt famili kecil uols ni..berbaju merah di hari raya :)

zai zamree said...

syoknya ada gmbr ramai2

husna zahidi said...

sakan beraya.. hehehe.. suasana raya meriah mcm ni syok kan..:)

Dunia Zumal said...

Sampai 2 minggu Uwais demam, kesian kat dia... moga cepat sembuh...

ummi aqilah (LM) said...

Hehe siap pesan tgu ye.. Nnt gmbr x cukup xde adik sorang. Ye tak? Cicir sorang mmg c best. Tp kami dh biasa dah. Sbb bila akk raya umah suami dulu mmg xde gmbr dgn keluarga. smpi pun dh ptg sgt,

Shahida Dzulkafli said...

seronok berkumpul ramai2 time raya...
meriah dan gembira..

Amanina Mads said...

meriahnya raya.. comel fateh pakai baju melayu.

wan muliani said...

Selamat harii rayaa.. Wlaupun dh lewatt hehe

Siti Yang Menaip said...

hehehe dan CT datang singgah sehari lepas syawal berlalu =)

Cik Ash said...

selamat hari raya kira... muka kira n.husband nak.sama hihihi... uwais pun comel geram.tengok.dia...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
alhamdulillah uwais dah sehat sekarang :)

QasehnyaRania said...

bestnya
dpt kumpul ramai ramai
mcm ciksu bru sorng je kawin.
adikadik bujang lagi.
bujang tahu aje la kan..

siap oesan tkut kena tinggal erk :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...