Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

20 August 2015

Zaman Gebus

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



rindu dah zaman dia kecik cenonet gini. zaman mengisi isi kata orang hihihihi. kalau budak kecik gini suka tengok tangan kaki dia. kalau ada 'bunga' maksudnya dia nak bertubuh atau berisi lagi. nak bam bam cikebom lagi lah citenya hewhewhew


masa ni memang hari2 rasa nak gigit aje peha dengan tangan gebus dia. isi pun kenyal dan padat je. masuk mulut memang sedap ekekekeke. yang paling syok tengok pipi labuh. alhamdulilah pipi dia labuh sampai sekarang. kalau berlari bergoyang2 pipi. kalau makan kembung kembung pipi pau dia. ummi is gerammmmmmm hewhewhew



alhamdulilah sampai sekarang Fateh Uwais masih bertubuh, masih debab mokmok badan dia. tapi bila play balik video lama dia dulu. alahai bezanyaaaaaa dengan sekarang. sejak dah dapat kaki dia jadi seorang yang tersangatlah busy. busy buat itu ini. busy angkat macam2. paling busy bila ummi abi sibuk baking ke masak ke dekat dapur. itu jam diaaaaaaa lah manusia yang terpaling nak menyibuk. sanggup usung meja kerusi plastik dia semata nak tengok apa yang kita buat =..=


ada masanya nak anak sentiasa kecikkkkk je selalu. sentiasa baby born cenggini. ekekekekeke. tapi selalunya berdoa moga membesar jadi anak yang soleh berjaya dunia akhirat dan tak lupa pada Allah. Fateh Uwais ummi rinduuuuuu bau mulut awak masa baby tauuu. sekarang hilang dah bau tu sikit sikit. sobsssssss. nak kena proses adik baru lah pulak kalau nak bau syurga tu. ehhh kbai kahkahkah :p


post signature

25 comments:

ummi aqilah (LM) said...

Kan? Rasa cam x yah besar la dik. Suka peluk2 dorang


Mak aii ambik kerusi nk intai sama org masak? Haha dia pun busy sama

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
he3
kaaaaaaaaaaannnn
cepat jaaaaaaaa deme membesor
boboboy akak pun nak masuk school dah next year
ooohoooiiiiiiiiiiii sob3

zai zamree said...

kan?time kecik gebu gebas ni geram ja kt depa...bkn kita mak pak ja geram.org skeliling yg nmpk pon geram...hahahaha

Murniwati Awang said...

cepat2 prosess..hihihi..mesti kuar yg gebuss lagi..hihihi

Jen Jen Areff said...

gebusnyer die

aizamia3 said...

Sobsobsob.. akak sampai cakap dgn hb.. taknak dak Nuha besar.. nak macam tu je..

timm bill said...

debabnya dia..geram tgk pipi tu..

husna zahidi said...

sabar jelaa kalau dpt budak kecik gini.. mmg husna uli habis2.. hahaha.. suka tgk diorg..

hainom OKje said...

Amboih.....mcm tgh proses je....hihi...
Yelah bau mulut baby mmg best suka ciumkan....sikit tak bacin! Cuba cium anak yg dah remaja ni .....masyaallah ..mtak menahan baunya hihi....

ewanthology said...

hahaha... klundah rindu baby, bleh usaha dapatkan anak kedua :-))

ruslanafiq said...

comel dia

QasehnyaRania said...

tettttt
kn, rindu sangat.sekejap je masa
rania pon dh x bg org gomol dia.asyik nk meloloskan diri aje.

tp fateh uwais mmg gebus ni..

Sue PeLik said...

assalamualaikum tuan tanah. salam BW. dah lama tak datang singgah dan jenjalan sini baca entry menarik!!huhuhu

hehehe fateh uwais neh memg comey abadi neh. huhuhu ramai nak dara berkenan nanti. hehehe

Mummydearie said...

Siapa yang tak rindu bila anak semakin membesar. Bukan tak mahu mereka membesar tapi kalau boleh janganlah cepat sangat. Nak mengulit anak aje macam masa mereka masih baby lagi. Baby kalau tembam macam ni memang seronoklah. Anak-anak akak pun dua-dua spesies macam ni. Tak puas nak mencubit pipi tu :)

cik Anggur said...

semerbak gebu aihhhhhhh

el said...

asal kiut sgt ni ha
gewan tgk pic yg dia pgg hp tu hehe

Dunia Zumal said...

Comel la Uwais nie...

aryan azra said...

coeml sangat tu siap amik kerusi nak tolong masak...hahahha

aah...seronok tengok anak2 waktu bam2 cam gini,rasa nak geget2 je

Fiza Rahman said...

Selalu macam tu. Kecik2 montel berketak2. Bila dah besar dan lasak badan dah start susut.

yoorin melacolea said...

comelnyaa...rasa syukur dapat besarkan anak depan mata kan.. dapat tengok sendiri perkembangan dia..tu pon rasa tak puas

Siti Yang Menaip said...

Ya Allah.. memang gebus pun !! bam bamnyaaa pipi itu !!

Siti Nurzafirah said...

hehehe.. lahai.. labuhnya pipi.. gewam jugakkk

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
boboboy akak terbalik
baby dolu idak ler montok sangat
ni dah busat termontok2 pulop he3

Cik Ash said...

Geram tengok fateh uwais ni... Teringin nk ada ank tapi belum ada rezeki lg sabar jer mampu...

Amanina Mads said...

dh besar anak kira tu.. hehehe
memang comel puteh gebu. kalau dpt kak nina peluk2 ni

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...