Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

08 September 2015

Taman Tasik Taiping

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Sabtu 29 Ogos lepas ke Taiping. ada jemputan kawen kawan blogger. dah alang-alang ke sana suami kata jom la kita bawak anak pusing-pusing tasik taiping. masa ada jamuan raya dulu dah nak bawak anak pusing tapi sampai lewat sangat ke taiping nya. terus cancel. 



itu pun ikutkan hampir cancel jugak ke taman tasik nya. hujan punya lebat. dekat sejam lebih sangkut rumah kenduri. keluar rumah kenduri pun dalam hujan renyai. cakap dekat suami kita cuba je pusing dulu ke tasik sana. kalau kata hujan tak payah la turun bawak anak main. rezeki Fateh Uwais. elok sampai hujan pun berhenti. alhamdulilah. 



tapinya kami tersilap jalan. pegi raduk jalan depan khemah orang berjual. mana la nak tau situ tak boleh jalan. mujur jugak Nurul Iman tu kecik je. muat lah nak celah laluan sempit tu. silap dorang la jugak tak letak no entry dekat laluan nak masuk tu. kita ni walau orang perak tapi dah lama sangat tak ke taiping nun haaaa. haishhh

pandangan di tengah tasik taiping dari dalam paddle boat

pusing punya pusing last sekali suami decide nak main paddle boat dekat sini. sebenarnya dari Taman Tasik Jitra lagi abi teringin nak bawak anak dia main paddle boat tapi sebab ramai sangat orang terus tak jadi. tambah pulak badan letih masa tu. 

Harga tiket Paddle Boat Taman Tasik Taiping


dan kami naik twin paddle boat je hari tu. sesuai untuk 2 adult dan 1 child. yang penting kepala boat tu bentuk itik. habis hati la budak kecik sorang tu dapat naik itik hewhewhew. balik rumah opah tok kemain mulut comel tu bercerita adik naik itik. adik naik itik. hihihihi


sebelum naik boat itik marilah menjamu mata tengok ikan koi berenang-renang 


jeti ke paddle boat



budak eksaited tengok ada banyak boat itik. kemain mulut adik nak naik itik. nak naik itik. tak sabo-sabo pulak dia.



alhamdulilah mampu behave sepanjang ummi abi kayuh boat itik ni haaa. risau jugak buatnya dia hyper aktif dalam tu. dah la tengah tasik. haru biru pulak nanti. alhamdulilah mampu mendengar kata hihihi. cumanya dia teringin nak tolong kayuh itik. maaf la sayang. kaki awak pendek lagi. nanti cuba next time okey!!! paling tak tahan bila ummi abi rehat kaki sekejap kemain lagi suruh jalan. "jalan jalan" dia tatau orang ni lenguh sangat dah haaaaa =..="


ada stereng untuk kawal arah boat itik itu. pepandai la kome nak ke kiri ke kanan ke. stereng ni pun Fateh Uwais sibuk nak kawal jugak =..= ohh ye diorang bagi masa 30 minit setiap sesi. pusing la selagi mana mampu keliling tasik tu. tapi yang kawasan di tanda NO ENTRY tidak dibenarkan masuk ye. lagi satu, andai kata tengah kita kayuh dalam tasik hari hujan. dorang akan datang tarik kita dengan boat diorang. tak dibenarkan kayuh paddle boat ketika hari hujan. kalau masa tu tak cukup lagi 30 minit. masa yang kurang tu boleh repeat balik samada hari tu jugak atau hari lain. dalam tempoh 3 bulan. duit memang takkan boleh pulang balik. 


kalau tak nak naik paddle boat. selain tengok dan bagi ikan makan. boleh jugak ceriakan hati anak dengan kereta menan bunyi-bunyi ni haaaa. asalkan mereka gembira ye dok??? ;) 




kata pegi kenduri kawen tapi gambo pengantin takde pun ye dok? ekekekeke. selamat pengantin baru Reena dan suami. moga kekal bahagia sampai syurga. terima kasih atas jemputan. sedap lauk nasi kenduri. gambo gelap wuwuwuwuwuw ;( 



post signature

23 comments:

idzwa kamaruddin said...

seronok nyer naik bot ;)(=

aRz MoHa said...

air tasik dah tak kering ya....pernah sekali masa air tasik kering...

nur amni said...

Meriahla jugak taman tasik taiping ni.bdk2 memang soronokla.....taman tasik jitra penah sampai sekali..tu pun xingat dah camna ntah nak ke sana...blk raya haji ni blehla jln2..

Sib baik baca kt blog kierasakura nih..kalau tidak mmg lupa dah tmn tasik tu..maklumla.asik duk p tmn jubli..dkt skit dgn umah..

Mummydearie said...

Akak teringin tau nak naik itik ni... (Bukan anak akak yang teringin, ni akak sendiri teringin tau!) sebabnya tak pernah naik pun. Masa dating pada zaman dahulu kala pun tak pernah naik itik tau *_*

cik Anggur said...

tgk gmbr mcm sama ja kt tasik bertam tu....haishhhhhh

nuyui a.k.a miss YUI said...

lama x p tasik..aadalah lbh 2 thun

husna zahidi said...

husna panggil itik kayuh2 hahaha.. masa p tasik jitra nak kayuh jgk tp sorang kena dlm brapa belas tah mahal gak laa.. belum satu itik lg.. kalau share tak pe gak.. huhuhu..

Murniwati Awang said...

taman tasik taiping memang cantik..untung sape2 tinggal dekat2 ctu

kay_are said...

Aku pun datang situ gak.. Kampung aku kot.. Tapi aku tak nampak ko pun? =P

Siti Yang Menaip said...

last year CT ronda sana naik boat gak kat situ..
tapi kami naik boat orang bawak haha.. malas nak kayuh =P

iryanty ahamad said...

Beraninya uwais naik bot tu

Jen Jen Areff said...

bestnyer die tu

hainom OKje said...

Nasib baik buh gambo kawen walaupun golap yo...kalau tidak mak dah tanya dah hihi....

Eleh ye ye jer cik suami yg mengayuh bot tu kotnya dia yg sebok nak naik macam zaman bercinta dulu hihi

timm bill said...

Wah..tringinnya..tgk rmai dah dok bergmbar naik bot ni..jeless..

zai zamree said...

yg ni pon abh Aqil teringin nk bw dia naik tp asal pi sana ja mesti hujan...naseb2...hahahaha

Siti Nurzafirah said...

lama tak p.. rinduuu

anajingga said...

lama dah tak jenjalan sini :)

Dunia Zumal said...

Nanti nak naik bot itik juga la...

juicy X said...

SUKAAAA BUNGA2 KAT PELAMIN TU!

Amanina Mads said...

lama rasanya tak naik bot kt lake garden ni. kalau ke sana mesti lepak kamunting ja kira. taiping selalu hujan

cik Anggur said...

akk pulak yg gayat tgk uwais naik bot..maklomla akk kn takut air hahahaha

Cik Ash said...

Ekin pernah sampai tasik.taiping.tahun berapa tak ingat round kawasan tasik tu siap ambik gambar lagi... Hihihi

QasehnyaRania said...

bestnya dpt bawa fateh naik kayuh kayuh tu
nnti kalau blik kuala blh la ke sana..
bawa rania naik..tp risau jugak kan kalau anak x behave

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...