Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

17 December 2015

Kembo Siam Abi Perangai Ummi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



tengok tu kembo siam abi. melekattttt jela dengan abi dia. tido tengah malam pun boleh merengek cari abi dia kalau takde bau abi ppfffttttttt

tapi Fateh Uwais ni sebijik memang perangai ummi. nak kata perangai abi tu boleh bilang dengan 5 jari je rasanya. perangai abi yang dia ikut. tiba-tiba menyusup atas lantai tengah tido. sedar-sedar terbaring atas lantai padahal tengah tido tu. perangai abi dia la tu. dan ummi tengah malam pun boleh menyinga kalau tengok anak beranak tu tiba-tiba terbaring atas lantai. TAK SUKA!! lepas tu terkulat-kulat dua orang tak paham apa salah deme kihkihkih



biar dia dulu yang menyapa say hai dekat orang. perangai ummi la tu hahahaha. kalau kemana-mana ke ape ke dulu masa zaman otak tak center lagi. tak berapa suka orang mai approach kita dulu, kita approach orang takpe. macam Fateh Uwais la sekarang kalau balik kampung. opah tu berlari-lari la nak sambut dia balik. rindu cucu. tapi dia punya sombong siap menangis peluk abi takmo lepas. macam tak kenal je tu opah dia. tapi bila opah tu sorang-sorang tengah buat kerja dia datang pelan-pelan peluk opah dia. "adik sayang opah, adik bukan combong(sombong), adik rindu opah. opah jangan sedih tauuuu" kehkehkeh perangai ummi la tu. nak kategori ape pun tatau kahkahkah :p

selalu jugak pesan dekat mak ngasuh dia. barang menan kalau anak2 mengasuh mak nya yang lain nak main sama mintak izin Fateh Uwais dulu. kena mintak izin tak boleh main rabut je ambik. memang sampai ke balik la takkan dia bagi budak tu sentuh mainan dia langsung. Fateh Uwais tak kedekut tapi dia tak suka orang macam 'curik' barang dia. macam kakak yati anak mak mengasuh dia aritu. saje lah ambik koko krunch dia sebijik dari dalam bekas. mungkin tak mintak izin dia. terus dia bebai marah suruh letak balik. dah mengamuk tu bebai takmo makan dah koko krunch tu!! huuuuuuu perangai ummi jugak la tu. kalau ambik barang tanpa izin memang hazab la ko nak dengar aku mengamuk membebel kehkehkeh 

kalau katanya A tak payah la mimpi nak ubah jadi B kecuali kalau pandai pujuk. pandai pyscho. keras kepala sebijik macam ummi. ummi dulu opah pun payah nak pujuk bagi jadi C dah kalau ummi kata D. sejak kawen dengan abi uwais baruuu lah ada sorang yang boleh nak ubah kata putus tu. tu pun jenuhhh pyscho hahahahaha. Uwais ni pun antara ummi dengan abi. abi yang paling boleh handle keras kepala dia tu. tapi tak la macam nak lori mahal tu kena lori mahal jugak. boleh je beli lori murah sikit tapi tula kena pandai pujuk pandai pyscho

"kalau nak tau bayangan sayang tu macam mana. cermin dekat anak tu. macam mana anak, macam tula diri sayang" kata suami. yekeeeeee???????? kofkofkof :p


post signature

21 comments:

Murni Alysa said...

assalamualaikum Kiera..macam sama laa pulak perangai Danish dgn Uwais..kalau brg dia jgn harap kakak nak sentuh..sebutir coco crunch klu dah masuk mulut kakak pon di boleh kutip balik masuk ,ulut dia. Tapi kalau mood dia baik dia nanti bg sendr..sama gak kalau ms dia mengamuk xpayah pujuk laa memang tak makan..tapi bila dah hbs mengamuk nanti dia pulak pujuk kita..alahai anak..nak tanya ni?? bila nak jumpe lagi ni?? hihihihi

aryan azra said...

hehehe sebijik perangai ummi ye..bagus tu uwais, tegas orangnya, tetap pendirian

idzwa kamaruddin said...

hehehee comel giler!

el said...

mmg mcm tu lah kalau x kenai org
tp lama2 ok dah lah tu
anak abi sungguh no uwais hehe

zai zamree said...

tudia...abi siap bg bygn tu...hihihi

Ardilla Noorezan said...

Haha comel je Uwais! Samalah saya pun tak suka orang guna barang tanpa minta izin haha

Eintan Nurfuzie said...

hikhihk.. nk berkawan la tu

Pha Is said...

hahaha.. sentap ayat last tu..

Raihanah Ahmad said...

comelnya baby

Nurhuda Ismail said...

bahagianya tgok anak anak membesar. eh komen macam la dah ada anak :P

Amanina Mads said...

hahaha.. perangai pun byk mcm ayah.

Yan Ty said...

hihihi..ragam nk dapat adik ke ni?

E'in said...

hahaha.. comel je fateh uwais..

el said...

hahahaha abi n uwais x dpt dipisahkan even sesaat

Bunda_nora said...

like mother like son lah ni... hehe..

Siti Nurzafirah said...

heh2.. ohhh ! si Uwais, cerminan ummi dia...

aryan azra said...

bab mentua tu...dulu2 ada la juga kira, macam2 cerita, terbongkar masa akak dalam pantang adelya, menangis2 akak, mujur tak meroyan...tapi tu lah kan, kita yang masuk dalam keluarga tu kenalah mengalah dan cari kesilapan sendiri, perbaiki mana yang patut.

sekarang alhamdulillah...bertambah baik dan semoga terus baik

Cik Ash said...

oooo garang uwais

iryanty ahamad said...

hihi cermin diri rupanya uwais ni ye kira....makin semangat uwais

Shahida Dzulkafli said...

Pergh!! jenuh nak psiko camnie..
kihkihkih...

cik Anggur said...

abg akk ckp bussina tu ibarat mcm dia kena jaga adik dia sekali lagi.....haishhh ikut sungguh !!

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...