Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

28 December 2015

Kisah Khalifah II : Adik Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

20 Sept 2015

Alhamdulilah doa ummi nak bagi Fateh Uwais adik Allah makbulkan alhamdulilah. 16 sept lepas saje ummi check UPT test tu haaa lepas seminggu lewat period. mulanya takmo mengharap sebab takut nanti kecewa sobssss. tapi lepas dah seminggu hati terus melonjak-lonjak nak test UPT hewhewhew. oh ye satu lagi tips nak check UPT. sila check di waktu pagi lepas bangun tido. sebab air kencing waktu pagi2 tu lebih ber alkali. makanya resultnya lebih cepat, pantas dan diyakini. insyaAllah.




dan Fateh Uwais bila dapat tau ada adik terus berubah sikap dia huhuhu. jadi lebih agresif, manja dan merap. sampai kadang rasa tak boleh nak kawal tapi alhamdulilah masih dalam kawalan. ketahuilah Fateh Uwais walau ape pun awak tetap yang pertama di hati ummi abi. cinta dan kasih kami tak pernah berubah walau sekelumit pun. 

sengaja kami rahsiakan kewujudan adik uwais pada public. dekat family. hanya kami yang simpan sendiri. sebab takut jadi apa-apa sebab masih terlalu awal. dan risau kalau ada kawan-kawan, sedara mara yang belum punya rezeki 'itu' rasa sedih atau rendah diri. keputusan kami. biar dorang tau sendiri nanti samada dari diri kami atau tetiba ternampak adik baby uwais dalam perut ;) 

Doakan kesihatan kami sekeluarga, terima kasih :)

20 Weeks 4 Days


post signature

12 comments:

aryan azra said...

alhamdulillah...tahniah kira, hai mnitis pulak airmata akak ni ha dapat tahu berita gembira ni. jaga diri tau kira, akak doakan moga semuanya dipermudaahkan untuk kira.

jawapan dari soalan kira,

ya betul la tu kiranya fateh uwais saudara susuan la dengan sepupu2nya.

kenapa panggil tok dan tok wan...mungkin sebab arwah mak ayah akak orang perak, jadi mungkin orang sana panggil macam tu, sebab dekat arwah tok dengan tok wan akak pun akak panggil macam tu.

akak orang perak, arwah mak akak orang felda ijok, selama perak, arwah ayah pun dari perak juga. akak pun lahir perak tp besar dekat pahang.

hahaha dah panjang la pulak...takpe nanti ada masa akak citer kat blog ye

Fida Z Ein said...

Assalamualaikum...

Tahniah tau...bertambah rezeki...anak sulung tetap anak sulung....tapi anak sulung lah yang beruntung sebab dapat mak masih muda...anak yang seterusnya dapat mak yang semakin kurang muda...hehehehe (Staf akak selalu guna perkataan ini bagi menggambarkan anak bongsunya....anak mak tua...)

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
tahniah kira..
jaga diri ye :)
happy nya dengar..

betul tu, sama mcm ciksu hari tu. bukan x nk berkongsi, tapi biarlah nampak sendiri.. memang berjaga2 sesangat hari tu.. alhamdulillah..
Allah sentiasa ada. yakin.

pengalaman kedua. alahan tak ?
nti ada masa share erk.. suka baca. hihihihi

CikSiti said...

tahniah kira.take care

eima said...

dah 20 minggu dah ?? tahniah ////

aku HaniAsyira said...

congrats!!! =)

Cik Ash said...

tahniah kiera semoga dipermudahkan nanti

iryanty ahamad said...

syukur alhamdulillah...tahniah...moga selamat keduanya n sihat...wah uwais nak jadi abg dah...

juicy X said...

tahniah alhamdulillah :))

hainom OKje said...

Umur bape Uwais bakal ada adik Kiera?
Uwais ni semangat betul badan dia kan kalau umi hihi...

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. Tahniah kira..

cik Anggur said...

tahniah kira !!!! fuhhhhh

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...