Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 December 2015

Aktiviti Fisioterapi Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

setiap minggu tatau sampai ke bila memang kami akan ke Hospital Sultanah Bahiyah sana nunnnn. dah sebulan. dan akan bersambung huhuhu. selalunya setiap minggu abi yang memang bawak dia. tapi minggu lepas ummi ganti shift abi hihihihi. abi ada kerja, maka marilah kita berdua beranak ke hospital bersama-sama. boleh tangkap gambar kihkihkih :p



selalunya lepas dokte check jari dia, akan terus ke mesin urut jari dia tu. ummi tak la tangkap gambarnya. segan dengan dokte hewhewhew. lepas dah 20-30 minit urut-urut jari pakai mesin. kena 'simpan' tangan dalam towel panas ni. lama sikit mula bosan budak kecik tu. sebab kena duduk diam2 tak boleh gerak ke mana


lepas tu kena cubit2 plasticine ni haaaa. ummi ajak dia buat doh roti canai. tapi Fateh Uwais suruh ummi buat kura-kura. ummi tak layan, rupanya abi kata kalau abi yang bawak, abi buat plasticine tu bentuk ikan dan suruh anak cucuk2 perut ikan. exercise yang sama cuma method berlainan. ohhhhh mana la ummi nak tauuuuuuu. patut la mulut dia sibuk nak ikan la kura-kura la mana la kita nak tau. maafkan ummi sebab kurang kreatif sobssss

lepas main plasticine kena picit2 bola yang lembut tu haaaa. dia takmau nguuuuu. dokte tukar bagi patung kecik yang bila picit perut bunyi crittt critttt tu haaaa. kejap boleh la. dah umur dia bukan nak main benda bunyi2 gitu lagi cepat lah dia bosan. adoiiiii. ummi kena tukar ayat "uwais!!! picit perut bebear. bebear sakit perot tak boleh berak tu, picit perut katak keluarkan lalat yang dia dah makan, picit perut rimau tadi dia makan kangroo, picit perut rabbit keluarkan carrot dia makan tadi" riuh pulak mulut ummi dekat situ hukhukhuk. pun bila lama dia bosan.

habis sesi picit perut dokte panggil nak tengok balik jari dan kami boleh balik tunggu pulak next appoitment. fuhhhhhh lega. tapi yang pelik awat bila dengan ummi fisio jadi dua jam!!! dengan abi sejam je. grrrrrrrrrr


post signature

13 comments:

Permatabiru said...

alhamdulillah..teruskan fisio moga2 semakin baik..amin

iryanty ahamad said...

sabar ye kiera...

Cik Ash said...

fateh Uwais nak main dengan ummi lama2 tu hihihi

el said...

hahaha nti ummi kena sllu teman uwais p fisio
Kelakar bila ummi dok jerit suh uwais picit haha

QasehnyaRania said...

semoga dipermudahkan buat keluarga kira.aamiin

pppsstt:betul kira.kalau nk ke ikea cheras bgi org luar dr kl, mmg agak jauh ke dalam. sbb tgh bandar kl. lagi jenuh hadap jem kalau x kena gaya.

izzeyda said...

hehehe abi pandai tackle uwais.. sesaja laa tuh dah umi tak pernah bawak uwais pi fisioterapi..

aryan azra said...

mesti dengan abi, fateh uwais beri kerjasama yang baik, biasa ayah ni lebih kreatif dalam memujuk anak2.

moga jari fateh uwais cepat sembuh

Dunia Zumal said...

Tak sempat jumpa Uwais... comel

hainom OKje said...

Ohhh gitu fisionya yek.....yelah kalau tak fisio mesti tak berexercise jari tu ek Kiera

Amanina Mads said...

kira typo lah kt entry.. maki tukar la :P
baru tau pasal uwais ni. tgk ok je aritu

zarul farhana said...

lepas ni umi kena slalu la bawak uwais..

Cik Ash said...

Semoga cepat sembuh uwais

zai zamree said...

nmpk gaya ummi kena study dl dgn abi sblm p fisio ni...naseb 2 jam...klau smpai 3 jam...jenuh jemu uwais

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...