Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

02 February 2016

Kisah Khalifah II : Cara Reject Makanan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

6 Oktober 2015

Mengandungkan adik baby dan akhi Uwais memang berbeza. kalau akhi uwais dulu makan la ape pun semua dia telan cuma ada masa nya kurang berselera nak makan tapi still sukaaaa makan. 

mengandungkan adik. selera makan memang kurang sangat. ummi kena create hari ni nak makan ape, nak masak ape. kalau makan kat luar dah kena set sesiap apa yang nak kena makan. kena mereka.

silap makan, tak kena dengan selera adik baby gamaknya, kena tendang keluar balik. bukan dengan cara muntah tapi dengan chery bery nguuuuuu. cumanya syukur sikit bila chery bery tak letih macam muntah. tapinya kalau muntah senang bukak je pintu keta terus boleh muntah kalau bila ada dekat luar rumah, ini kalau chery bery jenuh la ummi pecah peluh dulu nak menahannya >.< setiap anak tu berbeza ujian dan dugaan pembawakkannya. redha dan layannnn jela. nanti rindu pulak time pregnant bila dah bersalin anak dah besar nanti hihi


post signature

13 comments:

idzwa kamaruddin said...

lain pregnant lain ragam kan ;)

cik Anggur said...

betul la org ckp lain ank lain ragam

Raihanah Ahmad said...

banyak teladan yang boleh kita ikuti

anah said...

thanks untuk posting ini sis

el said...

amboi2 pilih2 makan ye..hehehe
dulu iols xde lah cery bery cuma muntah je lah..
mmg muntah tu yg x tahan
sabar ok mak yong
dah bape bulan tu kira

Nora Karim said...

Alahai kesiannya... betul juga tu.. kalau muntah tahan lagi.. kalau ceri beri ni mmg thn2 nafas la gamaknya... huhuhu apapun moga segalanya dipermudahkan Allah... amin..

babYpose said...

InshaAllah dipermudahkan. Sekurangnya dapat analisa apa makanan patut makan, betul pembawakkan lain-lain kebanyakkan ibu. Saya tak ada sangat yang terlalu ketara.

zai zamree said...

k.ipar k.zai rejek smua mknn & minuman slain roti potong sekeping shari & air kopi ja.baby teramat2 kecik smpaikn tiap2 hari kena p check kt klinik.dkt2 7 bln br start mkn ckit2 tp bl lahir baby 3.2 kg

hainom OKje said...

Gitu pulak gayanya yek....hihi lain anak lain pembawakannya. Sabar yer Kiera, tak lama lagi dah....tinggal beberapa bulan jer lagi

LM said...

Cerry berrie pulak dah?

Klu muntah berhenti tp jln pun blh muntah. Huwaaa ni klu nk carik tandas bkn blh sesuka hati klu kluar berjalan

aryan azra said...

betul tu kira, setiap kali mengandung ragamnya lain2kan, nak bersalin pun sakitnya lain dalam setiap anak tu..entah2 adik baby ni perempuan tak

aizamia3 said...

Tiap anak lain kerenahnya.. bertabahlah ye.. ;)

cik Anggur said...

part cery bery tu mcm gerun ja

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...