Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

14 September 2016

Anti Nyamuk | Pureen Rekito

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


kecoh dekat fb pasal lotion Johnsons anti nyamuk tu. somi pun tag saya sama. tapi ikut info kawan2 wassap. lotion tu tak masuk Malaysia pun laginya hewhewhew. entah bila pulak nak masuknya ye tak.





tapi saya memang dah lama guna spray anti nyamuk Pureen ni. dari Fateh Uwais kecik dulu lagi. alhamdulilah berkesan jugak. kalau balik kampong memang spray baju dorang sesiap. lepas empat jam spray lagi. kampong kan banyak nyamuk tambah kalau dorang keluar main lagiii banyak. rumah tepi sungai banyak pokok2 pulak tu mana nyamuk tak membiak sakan.

spray je insyaAllah nyamuk, semut segala jenis serangga tu tak dekat dengan dorang. kalau sebelum spray dah kena ketit pun, picit sikit atas tangan kita dan sapu dekat dorang. tak boleh direct spray dekat kulit anak2. bahaya katanya. saya pun baca dekat direction dia je hihihihi. tapi kesannya alhamdulilah cepat hilang dari kesan kena 'cium' tu. kalau dulu saya pakai lotion bayi herbanika warna kuning tu tapi sekarang pakai yang ni je jugak. lagi cepat hilang kesan gigitan.

mana nak dapat? dekat kedai barangan bayi atau shopping mall terpilih je. macam saya beli ni dekat Kedai Baby Manjaku. dalam 15 ringgit lebih tak silap. kalau pegi shopping mall cari lah area barang pureen kot kot ada. tapi rasanya manjaku ni semua negeri ada cawangan dia ye tak?

10 comments:

MisDiarios said...

boleh try ni.kesian anak fruit kena gigit nyamuk
follow sini #563
follow back and keep in touch sis :D

Gee Lion said...

boleh cuba ni.
sekrang ni banyak pulak nyamuk dok menyibuk kat sini.. tak sukaaaa....
thanks ye cik kira ^_^

Red Linda said...

musim zika ni, laku lah produk anti mosquito ni.. btw, elok mencegah awal2 kan..

el said...

gud info kira

aryan azra said...

tak pernah guna pun lotion anti nyamuk ke apa.

selamat berblog kembali kira

hainom OKje said...

Untunglah emak emak zaman sekarang ni...semuanya siap....Dari penghalau nyamuk spray kat baju baby pun ada.... Senang banyak.

cik Anggur said...

BOLEH TRY NIE......MUSIM UJN NYAMUK BANYAK

Norhayati Mohd Isa said...

Anak2 yg dah besar pun kena gigit KS..
Elok juga info ni..
Boleh akak cari sbb nak gi masuk hutan ni..

zai zamree said...

nice sharing...kena p cari

Nina Mads said...

gud info ni. zaman nina dlu mna ad kira habis bdn merah2

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...