Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

27 February 2014

Breast Pump Pureen

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


saya pakai breast pump pureen nie je. jenis yang boleh letak bateri dalam tue. dan jugak boleh cucuk dengan adapter dia. tapi masa nak beli yang boleh pakai letrik tue mahal sangat sampai RM160 beli yang bateri je dalam RM120 macam tue. Adapter tue boleh je beli kat kedai-kedai biasa dalam RM10 tak silap.

kalau brand meedela tue lagi best tapi mahal sangat sampai 6**- 1*** tak tergamak rasanya nak beli. jenis brand biasa tapi yang hampir sama dengan meedela tue masa tahun lepas tak sebanyak tahun sekarang nie. masa time saya servey-servey dulu takde pulak yang rajin pomot kat pesbuk.

tapi tak berdosa pun kalau pakai pam pureen nie :p alhamdulilah keluar jugak susu tiap kali pam tue. cumanya lenguh sikit la jari tekan button tue secara manual time tengah pam. alaaa lenguh je tapi tak keluar peluh pun :p dalam set pam nie ada motor dia, corong pam, botol susu dengan penutup dan paip pencuci pam. itu sahaja. berbaloi dengan harganya. kalau brand lain mahal tapi sekali dengan gift set yang mereka sediakan.

saya pilih pakai bateri sebab rasa tangan tak cukup kuat, dan malas nak pam guna manual tue. kalau manual kena guna keseluruhan tenaga jari jemari yang lembut dan halus nie :p dan mungkin makan masa yang lama sikit la untuk dapat satu botol penuh berbanding guna kuasa bateri dan elektrik. tapi bateri pun tak boleh la pakai bateri pasar malam tue, kalau guna pun setakat sekali guna je lepas tue dah boleh buang bateri tue masuk tong sampah.

ini berdasarkan pengalaman sendiri. saya guna bateri rechargeable tue. jenama Eveready je. beli charger RM60 dan baterinya RM19.90. jadi kita boleh guna bateri tue banyak kali. bila habis cas dan boleh guna lagi. jimat la sikit kan dari nak beli bateri pakai buang tue. bateri tue boleh guna untuk 5 atau 6 kali pam sahaja. kalau guna lebih nanti kuasa dia lemah sikit. pakai bateri senang sikit, mana tau kat tempat-tempat yang tak disediakan suis atau dalam kereta boleh la pam dengan suka hatinya tanpa perlu menderita sementara nak dapatkan suis ;)

oh ye masa beli breast pump tue jangan lupa test berfungsi ke tidak. nak terus direct pam kat situ pun bolehhhh :p test tengok moto dia berfungsi ke tidak je. kalau berfungsi dia akan keluarkan bunyi bising ala-ala macam mesin rumput tue tapi tak la sekuat mesin rumput yang sebenar. sebabnya saya dah pernah beli sekali dulu tapi mesin tue rosak dan tak keluar bunyi langsung. buat habis duit je beli, nak tukar yang lain dah lebih dari dua bulan beli dan resit pun dah buang. takpe la pengalaman mematangkan diri. ingat tau!! try test dulu.

10 comments:

Putera Helmei said...

kutip sikit2 info dr cni.. hehehe... persediaan nk sambut org baru nnt..

aTieYusof Family said...

Jenama apa pun OK kan sis..janji niat nak bagi susu keluar utk anak tersyg.. terpulang pd kita je cara penggunaan & penjagaan..klu betul, insyaAllah msti tahan lama...

MR & MRS MAKMUM said...

terbayangkan duit.....

Kesuma Angsana said...

pernah pakai dulu2 entah mana letak skng pun x taulah hehehe

Z@i Z@mR33 said...

kak beli snow bear breast pump...pakai brapa kali je pon...wuuuuu

hainom OKje said...

Pernah guna dulu tp cepat rosak sudahnya pakai manual jer walaupun lenguh ler jari jemari ni hehe

mama aryan said...

akak pun guna yg ni dulu,tp tiba kat anak ke 3 ni rosak pulak,pastu terus beli yg manual je sbb rasa mcm ok je guna yg manual,mula2 je rasa lenguh tangan sekarang dah biasa takde apa dah,nak beli yg mahal tak mampu la pulak..hehehe

Anonymous said...

Sis..nak tya..kat mna yek jual adaptor pureen? Sbb yg ori dia dah rosak..klau pakat beli aje tkt enjin rosak sbb dia ad voltan..

Anonymous said...

Assalamualaikum, maaf tumpang tanya kt sini ada x sesape yg guna breast pump pureen ni, yg dh rosak tp ada simpan lg? Sy nk beli sbb saya punya masih boleh guna tp tang kt suis on off tu dh rosak, so nk guna sparepart nye aje.. kalau dpt nk letgo murah2.. daripada buang gitu aje.. dpt juga berbakti pd saya nnt kn.. heheh.. nnt sesiapa berminat nk letgo, bolehla wasap suraya : 0123018283.. tq:-)

Anonymous said...

Mmg sakit ke guna pam pureen niy .. Baru lgi beli .. Rase nak jual balek je sebb rase sakit .. Sape nak boleh contact 01132332388 .. Suri
Tq :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...