Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

27 February 2014

Nak Main Lah Ummi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

semalam mulanya Fateh Uwais nie tido, saya pun pelan-pelan nak seludup keluar, nak solat isyak. tapi baru je bukak pintu dia dah nangis. adoiiii. baring la balik tepi dia sambil susukan. nangis-nangis sambil susu tue. bebai. ok ummi tutup lampu sebab dia biasa tido dalam gelap. pun sama nangis sambil bebai. jenuh pujuk, tak jalan jugak.


last sekali saya bangun bukak lampu. "haaa kalau tak nak tido bangun, mainlah ape awak nak main ummi nak kemas beg" terus senyap, hilang bebai dan muncul senyum kat bibir dia. saya biarkan je dia main atas katil tue tergolek-golek sambil saya kemas beg. terjerit-jerit main sensorang.


bila nak solat, letakkan kat tikar ABC dia tue. dah banyak pulak kerja dia bila duduk bawak. terbalikkan storage box mainan dia lah. usaha tarik laci almari sampai terbukak. sepak botol air saya. makan tikar, makan tali beg. adoiiiiii jenuh nak kejar budak sorang tue. bila dah selesai kerja saya ajak dia lepak atas katil dulu. main-main dengan dia, golek-golek dengan dia. ceria je sepanjang malam. abi call pun boleh dengar suara ceria dia tue.


dekat pukul 11 tengok sibuk menggosok mata. yeayyyyy Fateh Uwais ummi mengantok dah. terus ajak dia tido. tutup lampu, bagi susu sekejap je terus tido. alhamdulilah. rupanya anak ummi ajak main, tak puas agaknya main sekejap sangat. maafkan ummi anak, doakan supaya kita sekeluarga murah rezeki, boleh ummi benti keja dan jaga awak 24 jam. amin

8 comments:

MR & MRS MAKMUM said...

ummi suh tido awal ank tak nak hahahaha sian tul kt yayang tecik ~

Z@i Z@mR33 said...

hahaha...x puas main la tu.

ni Aqil jaga pukul 2 pagi nangis bebai xmo apa pon.last2 angkat bg berdiri baru diam.Stress mama dia ni pepagi buta bgn nk sembang2

juicy X said...

Besaq ni mmg keja nak mainnnn ja! mcm2 depa akan xplore

inche hlovate said...

ala comeynye dia..insyaAllah nanti ada rezeki tu kak :)

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

hainom OKje said...

Datang sini je UF dah pandai meniarap yeh hehe .....mcm muka sapa yek...sila letak muka umi ngan abinya....

aTieYusof Family said...

Hihi.. Fateh Uwais dah pandai ajak main2 tu Kira.. seronok dia bila kita layan kan?.. hehe..
amin utk doa awak tu.. doakan akak juga ye.. nak duduk rumah jaga anak sndiri...:)

mama aryan said...

inshaAllah..moga dimurahkan rezeki

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...