Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

08 May 2014

Detik-detik Sebelum Bersalin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 hari kejadian, 31 Ogos 2013

tengok kat pesbuk ramai bakal ibu update dah hampir nak bersalin, teringat masa saya nak lahirkan Fateh Uwais dulu. saja pilih untuk tak stay kat hospital dan tunggu kat rumah sampai contraction yang lebih kuat datang. itu pun sebab diberi pilihan atas alasan wad bersalin penuh. dan jugak sakit normal bukan induce sebab diabetis atau masalah lain. alhamdulilah Allah permudah :)

tapi kalau ikutkan boleh je nak stay kat wad bersalin. tapi saya pilih balik rumah. sebab? kat rumah boleh manja2 dengan suami sambil tahan sakit. boleh pegang tangan suami bila tatahan sakit. boleh baring atas peha suami untuk ringankan sakit. kalau kat wad bersalin. ada ke nurse yang nak layan perangai saya tue? tak sanggup nak bayang kena marah dan dengar perkataan "semua orang pun sakit" huuuu

Alhamdulilah suami pun layan aje permintaan saya walaupun terpaksa berulang ke hospital dua tiga kali. jarak tue memang la tak jauh. tapi makan masa 20 ke 30 minit jugak la nak sampai hospitalnya. adik beradik semua marah bila nampak saya balik rumah, katanya duduk hospital nanti ada nurse boleh pantau. takmauuuuu nak suami yang pantau. gedikkkk gitewwwww padahal hati kecut takut kena marah dengan misi sepital kalau ngade nanti hahahahaha

kat rumah duduk ceruk mana pun suami teman, masuk toilet suami ikut, mandi berejam sebab nak legakan sikit sakit pun suami tolong tunggu dalam bilik air. haaa la takut terbersalin dalam tue. tak ke haru nanti. sabar aje dia melayan karenah isteri yang sorang nie hihihi. terima kasih suami. terima kasih atas segalanya. sampai ke saat  nie pun sabar aje melayan :)

13 comments:

aTieYusof Family said...

Hihi.. mak buyung manja lerr ni masa tu...:)

Z@i Z@mR33 said...

mmg misi akan mrh klau ngengada sgt...hahaha..

tingat kak katil hujung.lps buka tiub kencing tak mau turun katil.last2 kena mrh

Shahada Fauzi said...

hari kejadian nye sama dgn hari kejadian nikah saye..hik3..

Fiza Rahman said...

Rindu rasanya nak bawak perut...hehehe...

aizamia3 said...

bukan selalu dapat peluang yang istimewa macam tu.. ;)

hainom OKje said...

Memanglah kiera.... bila kita diberi pilihan kalau boleh mmg duk kat rumah lebih tenteram hehe

Kesuma Angsana said...

bahagian msg2 kan ada yg mudah ada yg sebaliknyer.. apapun kalau redha suami in shaa Allah dipermudahkan

QasehnyaRania said...

assalam.kan lain org lain caranya..
mandi dpt hilangkan rasa sakit tu ke?

Niena Muhammad said...

untungg suami ada.. niena dulu hubby tgh kursus...

Hafizin Jamil said...

untung kak kiera dapat suami macam tu. hehehe. caring plus++ gitu..

Sue PeLik said...

klu terigat detik2 nak bersalin neh nak menangis pun ada awak! uhuhuhuhu

akoo said...

bestnyaa ada anakkk :']

MR & MRS MAKMUM said...

semoga Allah panjangkn jodoh smpi ke sana !!! aminnn

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...