Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

07 May 2014

Jodoh Langgar Bahu

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

balik dari bubble Taman Jubli Emas aritu suami call abang Razak dia nak tanya sup tulang kat mana yang best kat Alor Setar nie. walaupun isteri tercinta dia duduk sini dah hampir 5 tahun tapi bukan rajin jenjalan cari makan kat sini. ekekeke. kata suami masa dia buat site kat perlis dulu pernah makan kat satu kedai area kuala kedah.

oh tatau pulak abi pernah datang kedah buat site. mula la saya pun buat kiraan. kalau ikutkan masa abi datang tue ummi dah duduk sini tapi masa tue belum kenal dia lagi. "haaaa ntah2 masa dulu kita pernah terlanggar bahu tak, tapi tak perasan yang sebenarnya kita berdua nie berjodoh" suami senyum je. "kalau tau lebih awal, mesti kita kawen lagi awal" suami gelak je. hebat kan perancangan Allah. walau hakikat pernah berlanggar bahu tapi kalau belum waktunya tak jadi jugak.

eh saya pun tak pasti kami pernah berlanggar bahu ke tak. imaginasi seorang ummi je tue. ummi nie kan ke kuat berangan. kes banyak baca novel la nie. tetiba terbayang angin bertiup melambai-lambai kain tudung. drama sangat!!! kahkahkah :p


"tue dah kuar segedebuk sorang tue" ayat abi kalau ummi throwback kisah lama :p

12 comments:

MR & MRS MAKMUM said...

kebarangkalian tu ada ....mmm menARIK MENARIK ~~

Lydia Miza said...

Langgar bahu pun ... Mesti ummi jeling abi masa tu. ekeke

Kemain teletubbies tu berselfie

Kakzakie said...

Betullah kalau belum jodoh tak jadi juga. Kakak lagilah kerja sebumbung cuma lain department bertahun. Tapi tak bercinta jadi cuma menyapa gitu-gitu ajela. Tapi bila betul dah kenal dlm 6 bulan aje kami dah bersatu...

Allah yg menentukan semua kan..

aTieYusof Family said...

HAhaha..agak2 nya betul tak Kira korang pernah berlanggar bahu?? hehe..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

oh baby uwais i lebiu lah haha...

Yan Ty said...

alooo so sweet , nk langgar bahu juga la cmni eh... krikkk

aIEn said...

hihihi sweet je umie berimiginasi mcm tu =)

Qaseh Vee said...

betullah .kadang cari bagai nak rak , jumpa jodoh kat sebelah jer kan ... itulah hebatnya perancangan Allah .

Fiza Rahman said...

Sekali sekala layan imaginasi.

hainom OKje said...

Ooo....ni teringat kisah dulu dululah ni yeh... yelah mana taukan...
syukur dah kuar pun segedebuknya ...hehe

QasehnyaRania said...

hahaha..
ntah ntah ye kot.. tapi x perasan.mana tau

Kesuma Angsana said...

mmg comel sungguh la anak u ni !

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...