Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

30 November 2015

Jump Street Penang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Pintu Hadapan Jump Street Penang

Alhamdulilah setelah beberapa bulan join group Blogger Utara @ Blogger Utara Official. baruuuuu sabtu lepas berpeluang join aktiviti dengan dorang. kita duduk loqstaq. komitmen banyak sangat kalau nak join selalu sobssss. ada peluang aritu, ada rezeki alhamdulilah dapat jugakkk pergi. banyak lagi aktiviti dorang dalam ni, tapi apa pulak yang kami buat dekat Jump Street Penang ni?????

Pintu Masuk ke Jump Street Penang

pintu masuk Jump Street Art. dalam bangguna D'piaza mall. depan main road. lalu tepi jalan dan nampak la banner Jump Street macam gambar atas tu haaaaa

JumpStreet Trampoline Parks are an amazing urban playground for adults and children alike, with hundreds of interconnected trampolines from the floor right up the walls and multiple jumping attractions at every venue - It doesn’t matter if you’ve never jumped on a trampoline before – you’ve got to try Asia Largest Trampoline Parks and experience the thrill of Defying Gravity. Come with your friends and/or your family and enjoy the thrill of flight at Malaysia’s ONLY indoor trampoline parks.
Jump Street Birthday Parties are unforgettable!

You can play all you like, but at some stage you’ve got to get serious.
JumpClub is Jump Street’s exciting Member program.


Venue :
70, D'Piazza, D'piazza Mall, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia.


Entry Fee :

Total Price (Monday to Wednesday): RM 22/Pax (Incl 6% GST)
                  (1 Hour Jumping + Reusable Socks )

Total Price (Thursday to Sunday): RM 27/Pax (Incl 6% GST)
                (1 Hour Jumping + Reusable Socks )
Kaunter Bayaran dan Pendaftaran

Reusable Sock

Gelang Tiket


kaunter Jump Street. sebelum nak melompat-lompat sila ke kaunter pertanyaan dan bayaran dorang dulu, ambik stokin hijau tu dan gelang yang disediakan baruuuuu boleh mula melompat dan lompat. WAJIB pakai stokin tu kalau nak melompat ye. sebab ada macam getah dekat kaler hijau tu mengelakkan dari kita tergelincir masa melompat. takde stokin tak boleh lompat. Stokin harga RM5 sepasang tapi jangan risau boleh ulang guna kalau nak repeat melompat hari lain ;)

Locker Berkunci

Locker Percuma

barang-barang berharga, kasut, beg boleh simpan dalam locker yang disediakan. ada dua pilihan. samada locker berkunci yang kena bayar atau dekat rak kasut yang disediakan.

Bilik Rehat

atau kalau datang dengan group boleh tanya dekat kaunter untuk sewa bilik berhawa dingin tu. nampak tak ada kaler kuning, biru, merah tu? haaaa dekat situ la. mana nak tau kot datang bawak mak ayah maktok tokwan ke boleh dorang berehat sambil tunggu korang melompat dalam bilik tu. ada aircond dan selesa.


maaaacammmm Fateh Uwais yang lena tido dalam pangkuan abi dia sebelum kitorang mulakan aktiviti sabtu lepas. amboiiiii lena tido, mentang2 sejuk ekekekeke

Waktu Operasi Jump Street Penang
Ahad - Khamis : 10am-9pm
Jumaat & Sabtu : 10am-10pm

Venue :

70, D'Piazza, D'piazza Mall, Jalan Mahsuri, Bayan Baru, 11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang, Malaysia.

BUSSINESS Hours:

  •                 Monday         :      10:00 am – 9:00 pm
  •              Tuesday         :      10:00 am – 9:00 pm
  •              Wednesday  :      10:00 am – 9:00 pm
  •              Thursday       :       10:00 am – 9:00 pm
  •              Friday             :       10:00 am – 10:00 pm
  •              Saturday       :        10:00 am – 10:00 pm 
  •                Sunday          :        10:00 am – 9:00 pm




make sure sebelum masuk melompat teliti dan fahami syarat dan peraturan yang ditetapkan ye. jangan nak main rempuh je nanti terempuh jumper lain. nayaaaaaaaa


kami pun di minta warm up sikit-sikit dulu sebelum mulakan sebarang aktiviti. yela kena regang-regang dulu segala urat yang tegang ni karang tak pasal tiba-tiba putus masa tengah melompat ekekekeke. masing-masing tak menyabo nak melompat-lompat tu haaa. paling eksaited mestilah geng anak-anak. sampai menangis sebab kena tunggu sampai pihak pengurusan panggil hihihihi. 


tengok depa-depa ni yang palingggggg tak sabar. Fayyadh tunggu ibu dia bagi green light je tu. Aqil pun tunggu mama kata ok boleh jalan mesti terus masuk tu. 


Fateh Uwais je bangun tido usya kiri kanan tak tunggu green ke yellow ke teruuuuusssss  meluru lari masuk main point. anak sape ntahhhh kehkehkeh


Main point atau tempat yang mula-mula korang kena mulakan lompatan. dari pintu masuk belah kiri. dekat sini biasanya instructor akan lead dan tunjuk cara macam mana yang boleh melompat tu. ummi kasi abi peluang main sakan. tolong jaga anak je kat tepi.

You can try out just about all the 9 attractions listed below with guidance from JumpStreet Instructors:
 2 Dodgeball Courts
 Slam Dunk
 Main Court
 The Wall
 High Performance
 Tower Jump
 Foam Pit
 Battle Beam (Restricted to Kids Only)


Jump Street has hosted numerous small to large sized corporate groups and our Jump Referees are very experienced in handling large numbers of people.  Each group will be assigned a Jump Referee to serve as your host, where he/she will be with you from the moment you arrive, during the checkin process, lead the warm-up and stretching and conduct the Basic Trampoline Skills lesson.  

S/he will lead other Jump Referees to brief your team members on the rules of each activity, to keep score, and most importantly, they will ensure that each jumper jumps within their capabilities and are safe at all times.  Please find below a sample of the jumping activities that a group would generally participate in.

Ice Breaker @ Main Court
After the Check-in Process, our Jump Referees will conduct a Safety briefing and lead your group through some stretching and demonstrate 5 basic trampoline skills:
  
  •         Straddle Jump              
  •         Tuck Jump     
  •         Pike Jump       
  •         Knee Drop      
  •         Seat Drop



tapi biasa la kalau dah namanya kembar siam abi. nak jugakkkk dia pi lari dekat abi dia. terbatas la sikit skill abi kofkofkof :p ohh ye dekat sini make sure satu kotak untuk seorang. dan bebudak kena asingkan takut ter over short melompat haru nanti kena berlanggar satu sama lain


suruh Fateh Uwais main lompat-lompat dengan kawan-kawan pun tak nak. dia tetap nak kejor kembo siam dia haihhhhhhh


dalam perjalanan pegi sibuk dok tanya abi dia. "abi bila kita nak lompat si katak lompat ni abi" hihihihihi tak menyabo. balik rumah pun tak puas lagi sambung pulakkkkk lompat atas katil padahal mak pak dia dah sakit-sakit segala badan, urat dah kembang-kembang dah. dia relaksssss lagi


Dodge Ball. kiranya macam main bola beracun la. kalau datang sini dengan group memang best. boleh buat aktiviti macam ni. aktiviti berkumpulan. time ni la yang Fateh Uwais menangis meratap hiba tak boleh pegi dekat abi dia. sampai mengadu nasib dekat husband Kak Murni. macam la abi dia jauh berbatu haihhhhh 

Trampoline Dodgeball @ Dodge Ball Courts

 Dodgeball Teams will play a competitive game on both courts using the Round Robin Format.
  •         Teams will earn points depending on how many players are left on the Court, based on 10 points per player (Eg.: 3 players left standing = 30 points).  
  •         Time limit given per game is 3 minutes.   




haaaaa sini la main point. pandangan dari atas. ingat nak panjat sampai tingkat atas lagi. nak ambik view yang lagi besar tapi takut pulak nak naik. tengok sunyi je tingkat atas-atas tu hihihihi. 


lepas main point boleh ke side yang sebelah kanan. dekat sana lebih sesuai untuk aktiviti orang dewasa dan kata suami. trampoline dekat sana lebih anjal lebih mudah melantun. 



Slam Dunk Lane. net bola keranjang. lompat lompat dan lompat masukkan bola dalam net tu. tengok dorang buat memang macam agak mencabar la jugak nampaknya.

NBA Sharp Shooter @ Slam Dunk Lane

  •         Each team gets to play this game together.
  •         The object of the game is to score as many hoops as possible within a time limit of 2 minutes.
  •         For a team of 10 people, we recommend the breakdown of jumpers as follows:
  •         10’ hoop = 3 jumpers, 9’ hoop = 3 jumpers, 7’ hoop =  4 jumpers.
  •         Points will be given based on the following:
  •         10  Hoop = 30 points, 9’ Hoop = 20 points, 7’ Hoop = 10 point   




haaaaa yang side ni bebudak bawah paras ketinggian tak dibenarkan masuk sebab trampoline tu lain sikit kata suami. siap boleh nampak lantai lagi bawah jaring kuning tu. sape gayat tatau la boleh lompat ke tidak tu. 


salah sorang instructor kami. thanks to Team Jump Street Penang atas layanan yang baik dan bertabah hati melayan kami semua masa hari kejadian. yela nak mengawal orang dewasa agak mudah sikit tapi bila ada kanak-kanak ribena ni paham-paham jela macam mana hihihihi. 

Foam Pit Relay @ Foam Pit

2 teams will jump at the same time.  
  •          A large black padding will be placed 5 feet from the trampoline. 
  •          Each jumper needs to jump into the foam pit, touch the Dodge Ball, crawl out of the foam pit and tag the next person. 
  •          The process is repeated until all team members complete the challenge and are Saved. 
  •          Points are given for each Saved Player in the team, based on 10 points per player.  · Time limit given is 4 minutes per team.
  • High Performance




pfttttttt tak pasal-pasal instructor tu kena selamatkan dia pulak. memang dia tunggu peluang je nak melompat turun. tengok ummi abi ralit je sikit dia pun terjunnnn. bahaya sebenarnya sebab kalau masa tu ada jumper lain yang lompat turun sekali risau berlanggar dan cedera pulak nanti. 



Battle Beam ni khas untuk kids sahaja. tapi hari tu takdan nak main sangat. tak cukup masa. tapi mesti best kalau tengok dorang berlawan atas tu hihihihi


dah penat guna tenaga jangan risau. ada Jump Cafe dan boleh berehat sambil isi perot basahkan tekak. dah bakar lemak. ternak lemak balik gituuuuuu hahahahaha :p


Orang kuat untuk event kali ni. EL. terima kasih atas segala tenaga dan masa yang dikerah untuk event sabtu lepas :)


thanks team Blogger Utara Official atas layanan baik yang diberikan. event pertama yang saya mampu join. sebahagian ahli Blogger Utara jugak sebenarnya. maaf kalau ada tersinggung kata terlanggar bahu ke dekat event sabtu lepas :)


dannnn terima kasih kesayangan hati ummi teman ke Jump Street sabtu lepas. tengok dua-dua orang seronok main kita pun legaaaaa hati walau kita boleh teman je duduk kat tepi lompat comey-comey macam Didi & Friends tu hahahaha

terima kasih pada Jump Street Penang yang sudi jemput dan layan kami semua. thanks Blogger Utara yang arrange event ni. bukan senang hoiii nak arrange satu2 event. dan terima kasih pada korang yang setia baca entry panjang berjela ni haaaaaa....... ;)

sedikit pesanan penaja seperti di bawah ini :-



Jumping Safety .

Let’s get one thing clear: Jump Street is serious about your safety. Jumping on trampolines is a high intensity sport and it may result in injury. If you act recklessly and endanger yourself or other jumpers we will ask you to leave. We want you to have the best time of your life, but we won’t sacrifice safety for anything.

Every jumper at Jump Street will have to sign our Waiver and Release of Liability and Terms and Conditions before they can jump (which you’ll do when making your online booking). In this page we just call that document “the waiver” to make it easier. But once that’s done, the fun starts. Check out our rules below (which may change from time to time).

Jumping on a trampoline is an inherently dangerous activity and can be categorised as an action or extreme sport. Patrons of Jump Street Malaysia, by participation, accept these risks of which the ordinary prudent person is or should be aware.

Each jumper (or their parent /legal guardian for jumpers under the age of 18) entering the trampoline jumping areas is required to sign the waiver prior to commencing their jumping activity. By signing the waiver the patrons acknowledge that they have read and understood the risks associated with this activity and agree to behave in accordance with our rules.

Here at Jump Street we have developed a set of safety rules designed to minimise the chance of injury while jumping, bouncing and having fun on our trampolines. It is important to understand that potential for injury remains even when jumping safely. The risk of injury can be greatly reduced by following the four golden principles:

1.     JUMP ONLY WITHIN YOUR LEVEL OF ABILITY
2.     NEVER TRY TO LAND ON YOUR HEAD OR NECK
3.     BE AWARE OF OTHER JUMPERS
4.     FOLLOW THE RULES

SAFE JUMPING RULES

GENERAL JUMPING RULES – apply across all areas of the trampoline park

BEFORE YOU JUMP:
  • DO NOT JUMP if you have health limitations or injuries, are pregnant or are under the influence of alcohol or drugs.
  • ALWAYS empty your pockets and remove all objects from your mouth.
  • NO sharp objects or protruding objects on clothing allowed on courts.
  • NO cameras, phones or any other hand-held devices allowed on courts.
  • All jumpers MUST wear Jump Street grip socks and a correct wristband.

WHILE YOU JUMP:

  • NEVER attempt to land on head or neck
  • ALWAYS remain in control
  • ALWAYS watch out for other jumpers and give smaller jumpers right-of-way
  • ALWAYS follow the Jump Referees’ directions
  • DO NOT attempt any activity beyond your skill level
  • DO NOT jump or land on padding
  • DO NOT affect another jumper’s bounce in any way
  • DO NOT sit or rest on trampolines
  • NO rough play, pushing or running
  • NO climbing or hanging on nets
  • NO food or drink on trampolines
  • DO NOT JUMP IF a Jump Referee is not present

Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.

ADDITIONAL FOAM PIT SAFETY RULES

  • NEVER dive head first into the pit.
  • ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
  • ALWAYS wait until previous jumper is out of the pit.
  • DO NOT throw the foam cubes or linger in the pit.

Performing flips and tricks can result in serious injury – perform flips and tricks at your own risk.
ADDITIONAL HIGH PERFORMANCE SAFETY RULES
Trampolines in the High Performance area have stronger bounce. For safety reasons jumpers under 110cm in height are not allowed into this area.

Performing flips and tricks can result in a serious injury – perform flips and tricks at your own risk and never attempt activities outside your skill level.

ADDITIONAL BIG BAG SAFETY RULES
  • NEVER attempt to land on your head or neck.
  • ALWAYS be in control and safely land on your feet, back or bottom.
  • ALWAYS wait until the previous jumper has exited the bag.
  • ALWAYS exit the bag to the side.
  • DO NOT exit the bag back towards the platform.
  • ABSOLUTELY NO tampering with the air bag.


Jump Street staff can, and if they believe it necessary at their sole discretion, will ask patrons who disobey or ignore these rules to leave our park immediately. Repeat offenders may be banned from the park either permanently or for a period of time. Failure to leave after a direction from our staff to do so will result in the police being called. We know that sounds tough, but Jump Street is a family environment and we care about all our patrons.

post signature

19 comments:

alia farhan Said said...

Terbaik n pantas kira ni

cikpinz said...

Assalammualaikum..
Seronok dapat berkumpul ramai-ramaikan..harap lepas ni dapat berkumpul lagi walaupun masing-masing sudah mula membawa diri.

Sampaikan salam kat suami Kira. hari tu CP sampai lewat sikit tak sempat sembang lama.

idzwa kamaruddin said...

Wahhhh best best best!!

zai zamree said...

Ala...pic deme bdua xdak.Aqil eksyen sgt

CikSiti said...

Yeayyy..kite smpi lmbat tapi xsmpt jumpaa:((

Permatabiru said...

alhamdulillah event yg berjaya..tahniah #bu..seronok tgk semua ber JUMPERSTREET..hihi

el said...

iols cilok gambo locker ngan gmbor iols tgh terbang tu eh..
syok jumpa kira ngan uwais..dua2 comey lahhh hehe
nti kita jumpa lam event yg lain..sonok kan dpt gathering rmai2 ni
thanks kira and family for coming hihi

aizamia3 said...

Best ni.. tapi kena sembuh dulu baru leh join game macam ni..

iryanty ahamad said...

banyak permainan..

Cik Ash said...

Tahniah kiera akhirnya dapat join gak bestnya lompat2

QasehnyaRania said...

alahai bestnya.
ni yg tetiba nak balik dok utagha gak nim hikhiks.
seronokkan ada xtvt mcm ni. dpt kenal dan eratkan lagi silaturahim

izzeyda said...

huhuhu belum karang lagi entry nih.. mood udah kelaut plak..

aryan azra said...

wah bestnyer ada aktiviti macam tu...seronoklah fateh uwais dapat main2 ye

Dunia Zumal said...

Terkilan gak tak pergi lompat ritu sebab semua macam dah membawa diri...

hainom OKje said...

Rajin jugak awak join ye Kiera. Pak Jilapah kurang sikit bab menjoin ni. Lebih lagi tak dgn org yg tak berapa nak kenal. Mak pun segan sebenarnya hihi

Amanina Mads said...

bestkan dpt join.. dpt juga jumpa depan2..

zarul farhana said...

cepat2 kak eyda

zarul farhana said...

first time dpt jumpa kak..

Mawar Melati said...

Macam best je. Nak try jgk yg ada kt petaling jaya tu. Tapi asyik tak sempat je

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...