Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 June 2014

Baby Walk Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 hati-hati sayangggg

mana yang dah biasa baca blog saya mesti tau yang saya tak suka bagi Fateh Uwais main dalam baby walker. Baby Walk tak sama dengan walker. fungsi utama saya dengan suami belikan untuk anak supaya dia boleh belajar berjalan dengan berpaut pada baby walk itu. selalu dia duk tolak kerusi makan je, kerusi makan kan ringan takut terbalik jatuh atas anak pulak. lepas tue dia rajin tolak kereta Looney dia. kereta Looney pun ringan, takut anak pulak jatuh terlentang.


pandangan depan, sisi dan belakang baby walk 

saja ajak abi pegi kedai baby nak tengok benda nie. dalam kepala duk ingat ada benda alah nie nak bagi anak tolak. tapi awalnya tatau ape namanya. pergi kedai Apple Baby House Jalan Putra kat kedah jumpa lah. tak pasti sebijik macam yang saya beli ke ape. harga kat situ RM199.90. oh barang anak memang mahal =.= tapi sebab minggu lepas ke KL terus ajak suami singgah GM Klang. Ya Allah syurga kedai baby tau tak kat sana tue. barang semuaaaaa murah banyak banding yang saya duk tengok dekat sini. mana orang KL tue maybe la tak serambang mata saya yang duduk kedah nie. kat sana barang memang murah banding sini sobssssss. Baby Walk yang saya belikan ini RM120. tengok betapa bezanya harga. 80 hinggit tue boleh beli benda lain. memang la kalau ikutkan duit minyak dengan tol ke KL lagi. tapi alang-alang ke sana boleh la tumpang beli sekali :p


stereng bila on akan keluar bunyi music. ada 10 jenis music berbeza(rasanya). baby walk untuk bayi yang dah boleh berdiri sendiri amatlah sesuai. untuk belajar berjalan. kalau rasa anak dah boleh berjalan sendiri, boleh lipat tempat duduk kaler hijau (gambar atas) dan jadilah kereta. yang boleh baby tolak-tolak pakai kaki. tak ambik pulak gambarnya. kalau tengok kat gambar atas ada blok huruf. saja saya simpan sebab nak fokuskan Uwais belajar berjalan. bila ada blok dia jadi malas nak bangun pulak dah. lepas tue sorok blok kat mana-mana. jenuh ummi cari balik =.= nanti minggu depan ummi pulangkan balik yeeeeee.


cumanya parents kena bagi perhatian masa anak bermain dengan baby walk. kadang diorang tertolak laju-laju takut nanti jatuh tersembam. Baby walk tak berat sangat dan tak ringan. memang sesuai untuk anak-anak. boleh lock tayar dari berpusing. boleh laras kelajuan roda. ada 3 level kata promoter yang jual kat saya aritu. Fateh Uwais memang berkenan dengan baby walk dia. oh lupa. kalau perasan dekat seat hijau ada kaler oren. ada bijik-bijik manis dalam tue. bila pusingkan dia, akan berbunyi-bunyi. Uwais sangat suka golek-golek kan menda tue. muka bahagiaaaa aje. moga dipermudahkan anak ummi berjalan sendiri. ummi abi love youuuuuu

14 comments:

cik Anggur said...

nak pinjam leh tak...t achik su bagi balik kt uwais hehehe...mcm comey ja tgk uwais tolak bnda tu..tgh bayang dgn montot gebu mst trkedek2 jalan nya

aTieYusof Family said...

Bagus juga baby walk ni kan Kira dari walker yg biasa tu.. lenkali klu ada rezeki baby lg nak juga beli ni...hehe.. mmg jauh beza harga tu Kira..tapi jgn hairan klu kat Sabah ni lagi lah mahal..berganda2 harga tau...huhu

Mrs. Abi said...

bambamnya uwais... geram tengok...

bukan main bergaya uwais duk sbelah kete tolak dia posing amik gambor.... hehehehe...

ecah duk wakler kejap je, tu pun sbb dia dh pndai panjat nak bangun. terus stop... now berjalan memang aktif... asyike ke dapur ja curik brg masak ibu dia bwk pi depan....

juicy X said...

Kalo x silap benda ni namanya push walker. elok sgt utk blajq bjalan

QasehnyaRania said...

byak bezanya.
kebetulan dtg kan.apa salahnya angkut srkali ye tak..

sy pon x pernah sampai GM klang lagi.GM KL pernah la pergi.. hihi

Sue PeLik said...

betul laa awakkk..barang anak jerk dah abeh ribu riban walau baru berapa hari. haha. ibu neh pantang kan tgk itu ini mesti nak beli. hihikhikhik.kalau boleh nak sempurna utk dia kan huhu. saya dah faham perasaan awak sekang neh hihihi

ummi aqilah (LM) said...

Ooo okey. Dpt beli serendah harga tu ye. Nnt akn dtg nk beli gak

Z@i Z@mR33 said...

murah gila no...errr...nk kena pesan kt sesapa la cmni tlg belikn baby walk tu

aryan azra said...

assalam kira..sihat tak?

lama tak jenguk fateh uwais..wah dah nak berjalan dah ye...

akak ok kira..alhamdulillah

mamaaryan

aryan azra said...

assalam kira..sihat tak?

lama tak jenguk fateh uwais..wah dah nak berjalan dah ye...

akak ok kira..alhamdulillah

mamaaryan

hainom OKje said...

Zaman okje anak kecik mcm tak de je baby walk tu Kiera...kotnya ada cuma okje jer yg tak terjumoa hehe.... Bukan main dia yeh dpt mainan mahal

idzwa kamaruddin said...

DIK PM AKAK KAT FB SKRG..URGENT!

LYAfrina said...

skarang byk alat bntuan utk pkmbangan baby..
cpt blh jln uwais..nanti blh main kejar2

Mummy LiYzA ^^, said...

kami xbli pon baby walk nih~tuhla sbb spanjang dok sevey area kedah penang nih rega mahai2..suma 2rat lbih..last2 bli keta sorong bby yg berat sket la utk dia tolak~hee,nih da ampa rekemen GM Klang tuh bley gak nk p cuci2 mata kt c2..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...