Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 June 2014

Jika Sayang Tegurlah

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 bosan lah tunggu ummi sidai kain, saya jilat lah stroller ini grrrrrr

sedang dalam proses remove segala mala gambar saya dengan kengkawan yang mana tidak menutup aurat dalam erti kata sebenar. lambat memulakan proses membalas kunjungan kengkawan. insyaAllah lambat ke cepat mesti balas balik jika masih diberi kesempatan Allah ;)

seorang sahabat bagitau saya baru-baru nie. ada hamba Allah nie kata dekat dia "kata dah berubah, pakai baju tudung labuh tapi gambar dalam blog ada yang berlengan pendek lagi" petikan ayat tue memang dituju pada saya seratus peratus. Allah sebetulnya memang saya terlupa dan terlepas pandang hal itu. mungkin Allah nak tegur saya dengan cara begini.

nak berterima kasih pada yang menegur. tapi sebolehnya terus la tegur pada saya. tak perlu "berbunyi" pada mana-mana wassap group atau media sosial mana sekalipun, kerana saya takde dalam group perbincangan mereka itu pun. jika kesalahan itu datang dari saya. pm atau wassap saya sendiri. tegur saya. saya akui adakalanya saya memang buat salah dan terlepas pandang. orang keliling yang lebih nampak depan dan belakang saya yang sepatutnya boleh menegur. sebab saya hanya nampak "depan" selalu. 

selalu kita sebut. moga ukhwah berpanjangan sampai syurga sana. tapi macam mana nak sampai syurga kalau kat dunia tak tegur salah sahabat atau kenalan itu? mohon tegur lah kesalahan dan kesilapan saya. jika betul kesalahan datang dari saya. insyaAllah mesti saya boleh terima dengan hati yang terbuka :)

makanya sedang dalam proses menapis blog dan pesbuk. mana gambar yang tidak menepati piawaian akan diremove. mana gambar kawan-kawan yang saya upload tak menepati piawaian pun mohon beritahu pada saya. 

5 comments:

QasehnyaRania said...

ciksu dah gak check balik gambar lelama.
ada yg dh dibuang kot.atau masih bersisa.
pelan pelan kayuh mencari..

in shaa Allah smga dipermudahkan..

*kira, thanks tau komen maratahon kat blog ciksu..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

pedasnya ayat tu.. tetiba kita terasa juga... @_@

nak kena check juga semua pic lelama dlm fb ngan blog.. kalo ada nampak gtau eyh

kita akan sering dibayangi dosa-dosa silam.. masyaallah... T_T

cik Anggur said...

ok fine...akk nk tegur nie..kenapa biar kn uwais tu comey sgttttttt grrrrrrrrr

aryan azra said...

akak pun sama dlm proses mendelete gambar2 yg x sepatutnya..

itulah nak tegur pun kena ada caranya..ada tu yg kata bodohh kat akak tp xpe la terima seadanya...

Fiza Rahman said...

Thanks for remind sis. Nak kena belek gambar2 lama especially dalam FB.

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...