Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

26 June 2014

Lagu Anak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

 sampai berdiri awak yeeeee, tu bersedia nak joget letewww =.=

sejak anak dah makin besar ni, makin rajin pulak ummi abi cari bahan belajar dia. antaranya lagu kanak-kanak. tak kisah lah nasyid nasihat ke, lagu ajar apa-apa ke asalkan berbentuk kartun. ada lagu Upin Ipin tapi bukan bebudak dalam upin ipin yang nyanyi langsung dia tak mau layan. ditinggalkan aje tab tu. awal dulu tak layan lagu melayu nak omputih sesaje. ewahhhhh pandai pulak ye awak anakkkkk.

 mesti nak tergolek hujung kaki ummi, alololo sweet sangat :p

siri upin ipin dengan boboi boy pun kami simpankan sekali dalam tab dia tu. amboiiii sekarang tab pun dah sebut "tab baby" kalau dulu tab abi. untunglah awak anakkkkk, abi wakafkan tab dia ke awak. tapi nampak gayanya dia tak berapa berkenan boboi boy. kalau tengok BB mesti ajak ummi teman, nak duduk atas ummi. kalau Upin Ipin elok je boleh tergolek terlentang tengok sensorang diri. agaknya sebab BB ada aksi lawan-lawan hati member pun jadi gentar tengok sorang-sorang. pesen ummi la ni bila tengok cite menakutkan duduk belakang abi pastu tanya-tanya abi, ape jadi bang? dia hidup ke bang? dah kena makan ke bang? nasib la abi tabah je layan isteri tercinta dia ni hahahaha :p

amboi kekecik lagi dah ajar anak layan gadget. esok sampai ke besar usung gadget aje, tak boleh hidup takde gadget... hurmm jap lagi mesti ada orang kata macam ni bila baca entry ummi ni. biasa la tau dahhhh. bukan kami takde tv, ada je tv yang toklong Uwais bagi aritu. tapi kami takde astro, jadinya jangan mimpi la nak ada kartun best2 sepanjang masa ikut masa kita. dan lagi satu sekurangnya dengan ada nya kartun dan lagu kesukaan anak boleh la ralitkan anak dari kejar ummi time ummi basuh baju, basuh pinggan, ambik wudhuk, makan dan macam-macam. bak kata Kak Izwa, kena terangkan nanti orang kata kita mak yang tak tengok anak pulak :p

 dah letak jauh tab dari mata dia, dengan harapan takmau mata cepat rosak. tapi lagi jauh letak lagi dekat pulak dia datang tengok =.=

paling sweet Fateh Uwais mesti duduk dekat tengah pintu bilik. sebab? nak teman ummi makan kat luar. agaknya dia risau ummi takut duduk sensorang dekat dapur. itu yang dia duduk tengah sebab nak teman ummi. mata tengok tab dalam bilik, sambil-sambil jeling ummi kat luar. tengok ummi lama sikit jauh dari dia terus cari hahahahaha. takut ummi tinggal letewwwww :p takde nya ummi sampai hati nak tinggal awak tu. awak kan jantung hati ummi ;)

  
mukaaaaaaaaa. sebenarnya Fateh Uwais tengah syok layan tab dia. ummi pulak panggil-panggil suruh tengok kamera. tension terus muka tuuuuu. hahahaha. ummi harap sampai masanya nanti awak lebihkan akhirat berbanding urusan dunia. dunia hanya persinggahan sebelum kita tinggal selamanya diakhirat nanti. ummi doa moga sampai waktunya nanti kita sekeluarga dapat bersama disyurga sana. amin amin. insyaAllah sedayanya ummi abi didik awak jadi insan yang cintakan Allah dan Rasul. insyaAllah

9 comments:

cik Anggur said...

tk sbr nk tgk uwais dgr lagu smbil menari gedek gedek.........

Z@i Z@mR33 said...

kak zai pon bg aqil tgk katun2 or video baby yg lawak2 sbb nk ralitkn dia.klau x wt cmtu xleh la nk wt keja lain cam lipat bj ke mndi ke kan?sm la cam kiera...mlmnya kami hidup bdua sementara abah nk balik keja pkl 2 pg

juicy X said...

Hehe zmn skrg mmg ramai bg anak main gadget...biarlah,itu optional.mcm kami mmg x bg sbb xdak dan mmg tak rasa nak bagi.cara masing2 la kan

idzwa kamaruddin said...

amboiii peha..meh geget skit!!

safurara said...

amboiii peha tu.geram betullah!

QasehnyaRania said...

aamiin.
sabaq je la nengok muka fateh uwais yg last tu..serius benor ...

neesa_jun said...

waa...bestnya ada tab dia...org kata kalau nak bg tgk tab,kena komunikasi dgn dia...cita2 dgn dia apa yg dia sedang tgk...

hainom OKje said...

Betullah Kiera budak sekarang ni kalau tak bergadget mmg nampak ketinggalankan...Apa pun jgn sampai over sudah!

Fiza Rahman said...

Dah pandai berdiri ker sis. Eeeiiii...geram betul tgk budak handsome nih. Badan berketak² ☺☺

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...