Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

19 April 2015

Ummi Salah Sangka

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


dari masa kami sekeluarga PJJ budak kecik sorang tu dah memang rapat dengan abi. sampai ummi panggil anak ketiak abi, kembar siam abi. memang melampau sangat kembar siam nya sampai abi mandi boleh dia tunggu tak berganjak depan pintu bilik air semata nak tunggu abi. panggil tak diherannya pun. malas nak layan ummi buat tatau je dekat dia.

jadinya masa abi dah mula pindah sini, ummi uwais ni pun ingat akan kurang lah kembar siamnya. sebab dalam fikiran ummi dulu pjj dia kurang masa dengan abi, sebab tu nak melekat dengan abi je bila abi ada tapi rupanya ummi salah sangka. lagi menjadi-jadi pulak. asyik suruh dukung diaaaaaa je. ummi ni memang langsung tak boleh dekat dengan abi dia. keluar la nanti suara "ummi angunnnnnnn" ummi bangun =.=


dalam kereta letak car seat dekat belakang, dengan harapan senang lah ummi nak pantau dia nanti. tapi nya baru 5 minit letak. mulut dia dah bising "abiiiii abiiii" "ummi sangkutttt" sangkut tu sebab dia rasa rimas kena ikat dengan seat belt kohkohkoh.  

sudahnya abi bawak car seat duduk depan sebelah abi. dia jadi co-pilot. boleh la jugak diam. kalau duduk belakang jenuh bergaduh dengan dia dekat belakang. duduk tepi abi elok je takde pun nak gaduh ke ape kecuali bila dia dah rimas sebab tak boleh diri. Fateh Uwais banyak nya akal awak. awak tatau yang ummi ni bosan duduk dekat belakang sorang-sorang huuuuuuu

11 comments:

aTieYusof Family said...

Haha..jgn jeles lerr ummi.. mmg kembar siam abi lah uwais ni..hihik..anak ayah sungguh ye..

iryanty ahamad said...

:-)) fateh uwais boleh geng dengan cik yan..cik yan pun anak ketiah abah cik yan...comel fateh

aizamia3 said...

hehehe.. kelakarlah awak ni Uwais.. ;)

Z@i Z@mR33 said...

tak dpt la ummi nk nyendeng2 abi cmni...hihihihi

idzwa kamaruddin said...

ala budak homey niii...meh nak cium pipi!

aryan azra said...

ummi jadi mem besar lah kat belakang tu..hahaha

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
he3
naseb baek akak memang dah warning hubby akak dengan anak akak awai2 tau3
my takhta takleh caras hokeyh
he3
dalam keta akak co-pilot
kalo my boboboy nak share2 jadi co-pilot boleh
duduk ateh akak :)
tapi kalo nak take over tu BIG NO gitew :P

Fiza Rahman said...

Hehehe...manja betul anak abi ni yerp.

ummi aqilah (LM) said...

Padahal ummi dia jeles. Kbai! Ahahahaha

QasehnyaRania said...

amboi fateh uwais sian umi tu haa.. hihi.kemain dia senyum erk.maniss sungguh ddk tepi abi sama kot.

Murni Alysa said...

Kiera kena beranak sorang lagi la nanti ada geng kiera plok..mcm alysa ngn abah..danish ngn ibu..heheheheh

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...