Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

08 September 2011

First Impression

Assalamualaikum semua...

orang kata First Impression tue penting.. tak kira lah masa pestime masuk unibesiti, pestime masuk keje, pestime jumpa bakal family mentua, pestime itu, pestime ini.. dari First Impression selalu nya orang akan menilai kita..

ok skang kita fokus First Impression jumpa bakal family mentua...

Aurat

biasanya kalau bab aurat nie sangkut paut dengan perempuan la kan. yela perempuan kan banyak yang kena jaga... kalau pakai tudung, biasanya lulus la kan... BIASANYA....

kalau yang free hair pulak, tengok dari segi kekemasan lak.. memang tak salah perempuan simpan rmbut panjang, tapi ape la salahnye sanggul rambut tue bagi kemas nie tak sampai rambut masuk dalam piring nasi impit ape cite tue,,,

Kekemasan & Kebersihan

tak kire lelaki atau perempuan, semua orang nak tengok kita kemas, semua orang suka pandang pada kecantikan,, kalau dah serabai orang nak nengok pown tak lalu, nie kan pulak nak dekat...

sape-sape yang ada tabiat simpan kuku panjang tue,, bawak-bawak ler tingalkan amalan tue.. simpan kuku panjang sama seperti memelihara babi kan? ce bayangkan babi dok meloncat2 dalam kuku tue... eeuuuuuuwwwww

lagipun kuku yang panjang tue banyak bakteria duduk melepak dalam tue, tak pasal-pasal bakteria membiak dalam perut nanti, itu jam baru la nak cari vitagen la yakult la,, nak hapus bakteria!!! lagi satu time nak salam mak pak mentua, deme tengok kuku kita panjang berjela.. agaknya apa yang deme fikir kan? 
 
ishhhhh banyak lagi nak taip sebenarnya, tapi kita hold dulu.. sat gi entry berjela orang xnk baca mesej x sampai pulak kan... 


sentiasa lah berpegang.. lelaki baik untuk perempuan yang baik, begitu jugak sebaliknya.. jadi sebelum nak memiliki yang baik, kita kene jadi baik dulu...


seluas lautan dosa yang kita buat,, sebanyak buih dilautan keampunan Allah untuk kita...selagi nyawa dikandung badan pintu taubat sentiasa terbuka..

peringatan untuk kira sendiri dan semua...

yang baik dari Allah s.w.t .. yang buruk dari saya sendiri...

 **yeay malam nie tido dengan mama lagi... weeeeee :p

4 comments:

Anonymous said...

yang penting mata jgn hampit.

JIJI YU said...

akk mmg perati kuku orang

fRaMe+LenSeS said...

tu dia aihhh

H.J said...

owh..berdebar ni...

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...