Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 January 2012

Syakira Yaakub 2011 yang lalu

Assalamualaikum semua...

bukan nak bercerita azam taun baru tapi nak menyenaraikan kebahagiaan tahun lalu.. yang pahit biarlah kira simpan untuk dijadikan pengajaran... :)
apa yang bakal disenaraikan disusun secara random sbb kira tak ingat spesific kejadian tue bila :)


sekitar bulan febuari tak silap kira tau kewujudan group Kami Blogger Utagha kat pesbuk. Alhamdulilah syukur dapat kenal dengan diorang nie semua. membuatkan kira tak rasa alone berada di negeri Kedah. terima kasih semua :)


ekceli kira mula merayap-rayap sekitar utara nie dengan diorang, KBU.. Pasific (first join mini gath) Tanjung Asam (first gath) , Farewall Onie Tatia Erika, makan-makan kat pendang yang ditaja oleh kak Shida (mekasih akak) , Taman Jubli Emas, sungai rimba ke taman rimba ntah lupa dah dekat bukit wang, dan dan banyak lagi la?


yang nie agak sedih la sikit, berpindahnya kak Iffah (tengah) ke selangor.. xda dah kawan yang nak ajak race balik kampung sesama, xde dah kawan yg nak bertanding sape lagi lama cuti balik kg, kakak yang byk membantu mula sampainya kira kat sini. mekasih kakak!!!
hajat hati nak bawak family jenjalan sekitar Langkawi diizinkan Allah jugak. Alhamdulilah. seronok tengok anak-anak 3 orang tue hepy naik feri, jalan sana sini, naek cable car (adik dua orang berani yg amat, abang pulak yg tinggal bawah sbb takut) kebahagiaan family akan buat kita tersenyum sepanjang hari.


Blogger Perak. keterbatasan waktu membuatkan hanya sekali jer kira dapat join gath BP. bukan nak memencilkan diri tapi gath yang dibuat selalu jatuh hari Ahad (weekend kan) tapi kira duduk kedah, ahad dah mula kerja.. =.="


Alhamdulilah Alhamdulilah Alhamdulilah
syukur kerana Allah masih kasihkan kira.
diberi kasihnya pada kira hingga kadang kira malu pada Dia. 
suatu perubahan yang membuatkan kira lebih tenang, lebih kuat dan kasihkan Dia melebihi kasih kira pada yang lain. 
Alhamdulilah kira yang terpilih moga kasih kira pada Dia tak kan pudar malahan makin utuh.. Amin.


rase macam kena buat diari khas untuk Kami Blogger Utagha nie..
terlalu banyak suka duka yang dikongsi bersama.
Kembara Ramadhan dan Majlis berbuka puasa bersama penduduk kampung Padang Melangit. satu program yang membuatkan kira tersenyum bangga dengan kesungguhan semua warga KBU... tahniah untuk semua!!
semoga tautan yang terjalin antara kita akan mekar mewangi hingga ke Jannah, dan tiap pertemuan tidak berlalu tanpa nilai.


errrrrrr nak cite ke tidak, cite ke tidak?
nak cite malu,, tapi.....
okey kira bagitau tapi janji korang semua jangan tanya banyak ok?
serius kira malu nak jawab kalau korang tanya macam-macam...







Alhamdulilah selesai separuh dari kisah Satu Perjalanan kira. jauh lagi nak sampai ke destinasi.
korang dah janji xnak tanya kan?
terima kasih sebab memahami kira dan tidak bertanya... :)


Alhamdulilah selesai sudah cerita 2011 Nur Syakira Yaakub. harapan dan impian dah kira azamkan masa Awal Muharam hari tue lagi. semoga segala nya diberkhati Ilahi dan dipermudahkan olehNya. semoga tiap nafas yang dihembus tidak kosong dan tiap detik jantung yang berdetak makin bernilai. InsyaAllah.. mudah mudahan

12 comments:

lieynanilaz said...

laa kat utara jugak ke...mana tau nanti kita leh gader2 sama...:)

Iffah Afeefah said...

bjalan manjang kan

jmpe nye x lg

H Y D E said...

yang last tu yang last tu yang last tu??

haha.

selamat 2012, 'puan kecil' kiera :)

H.J said...

jauhnya perjalanan dia...hohoh

Farrah Hasna said...

selamat tahun baru...http://faraizar.blogspot.com/

efa said...

so sweet kenangan tu hoho :)

❁ نور يوسمهانياي ❁ said...

selamat tahun baru.huhu =D

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Ehem ehem...

tersenyum dan masih terasa sebak lagi..


=)

AyieNa Nur said...

Tahniah Kira!! =D

budak penjara said...

jom jmpe blogger kelantan lak..haha

kiera'sakura said...

Lieynanilaz ::

ye dear.. insyaAllah ade mase nanti kte gader same2 erk :)

Iffah ::

kan, insyaAllah nanti msti jmpe jugak :D

Naim ::

hahahahahaha,,, 'puan kecil' ? erkkkk

HJ ::

jauh perjalanan luas pemandangan... :p

Farah ::

slamat taun baru

Efa ::

hihihihi

Nur ::

slamat taun baru :)

GKSB ::

miahahahahaha sebak x sudah aihhh!!! :p

Ayiena ::

thanks dear.. tp kira xdpt terjah belog awk blek la...

Budak penjara ::

insyaAllah, blh bila? hahahaha

aDisH.sHidA said...

alhmdlah...yang pahit tu telan dan buang jauh2...jadikan ia pngajaran...dr pahit tu la jumpa manis nya kan...

semoga ukhwah ant kita kekal hendaknya....

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...