Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

28 April 2014

Baby Safe Feeder Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

dalam bosan-bosan takde idea nak update entry, bw ke blog kak Zai, tengok feeder Aqil. baru teringat pasal feeder Uwais. yang belum saya share fungsi dia dalam blog ummi nie. saje la nak share dengan kengkawan segala pengalaman dan barang yang kita dah pernah pakai. untuk pengetahuan bersama kan :)

 
beli kat apple baby house alor setar, RM16.90. masih mampu milik :p yang ada jenama Bee Son dengan ape ke hari tue ntah. ada size untuk baby 6-12 bulan, dengan 12 bulan ke atas. sesuai untuk letak buah yang lembut mudah baby gigit. masuk buah dalam puting plastik tue dan bagi baby makan. puting takde la besar atau kecik mana. untuk sepotong besar jari kelingking saya muat la dalam tue.


pernah bagi Fateh Uwais makan buah limau. hanya air yang keluar. yang lelain tinggal kat dalam puting. kira selamat la untuk baby. seronok budak kecik nie bila letak buah dalam tue. dapat buah fresh. selalunya bagi puree buah je. tapinya bila dia rasa dah habis kenikmatan buah tue. diketuk2nya feeder kat lantai. habis comot lantai pulak, hurmmm takpe la anak. ummi tau awak sedang belajar :)


nak leka kan dia dari mintak makanan ummi adalah dengan letak buah dalam feeder. takde la tergedik-gedik mintak makanan ummi. yela takleh nak bagi sangat makanan kita ke dia. takut perot dia tak sesuai. aritu bagi makan mangga. manis mangga tapi rasanya perot dia tatahan. dua hari sakit perot. nguuuu kesian anak ummi. lepas nie ummi sorang je yang makan mangga tue ek, awak makan la bite awak :p

10 comments:

Z@i Z@mR33 said...

nanak nanak yg mcm ni :p

smlm bg mangga manis gak kt Aqil.terus poo poo...tgk plak hr ni cemana.tp Aqil x meragam la

Kakzakie said...

Oh... baguslah Kiera. Zaman kakak membesarkan anak-anak dulu tak ada puting macam ini.

Senang sekarang apa pun ada utk baby.

Kakak sebenarnya geram tengok hero comel Kiera ni.. menggoda betul hihi..

MR & MRS MAKMUM said...

ce bg mangga masam plak haha balance kn... ~ eeee geram tgk dia

idzwa kamaruddin said...

comel gilos!

aIEn said...

hihi comei je muke dlm pic last tu =)

* salam perkenalan =)

juicy X said...

Umar sukaaa pelam!

Kesuma Angsana said...

hehehe cutenyer dier !

Lydia Miza said...

Nk sikit uwais! Mkn buah sensorang.

QasehnyaRania said...

first time tgk benda alah ni. menarik jugakkan :)
tima kasih berkongsi.nti2 bolh le carik jugk kan.

aTieYusof Family said...

oo...1st time kak tengok benda ni Kira.. dulu2 takde kot..hihi..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...