Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

07 April 2014

Wonderful Abi

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

semalam hari kami bawak baby Fateh Uwais check up kat klinik. entry lain kita cerita pasal baby 7 bulan tue ek. sampai je rumah pagi ahad semalam, hidung dapat tangkap bau busuk. terus saya ke dapur sebab rabu lepas ada pasang perangkat untuk Cik Tikus kat belakang peti ais tue. Alhamdulilah perangkap mengena, tapi ummi lupa nak lapik surat khabar bawah tue habis lantai dapur kena berak kencing Cik Ti itu huuuu =.=

terus ke depan semula bagitau suami. suami bawak keluar perangkap tue jemur sampai mati sementara kami ke klinik dulu selesaikan urusan anak. katanya tinggal anak kat rumah mak ngasuh dia dulu bila dah selesai urusan klinik, abi boleh kemas rumah. boleh mop. ummi kerja la. kalau ada anak nanti abi tak boleh nak buat apa. tapi kesiankan suami yang demam itu, ummi pun cuti sekali, nak tolong mengemas. sweet sangattttt :p

semua pun suami yang buat. dari mandikan anak 3 kali sehari, mop rumah depan belakang, buang tikus, siapkan anak, operate tangan ummi. opsss sebenarnya tangan saya melecur kena cerek panas weekend lepas. melecur teruk sampai gelembung2 air pulak tue. sakitnya bila tersadung Allah je yang tau. padahal dah letak colgate lepas2 kena. dah nasib tak baik apa boleh buat ye tak. terus decide nak pecahkan gelembung agar penderitaan ummi singkat sikit :p tapi tak berani buat sendiri. sambil suami operate sambil saya main candy crush. padahal sikit pun tak sakit masa operate tue. pape jela ummi oiiiihhhh hahahahaha

walaupun demam tetap manjakan ummi dengan anak. tetap tak kasi ummi buat kerja sebab tangan sakit lepas operate. memang sakit oiii bila dah pecah tue, time letak minyak menjerit-jerit nak-nak pulak careless sangat sampai kulit tercarik. ambik kauuuu rasakan huuu sampai suami tanya. sayang nie ok tak? betul ke takde pape nie? kenapa cemekap (careless) sangat abi tengok dua tiga hari nie? kalau ada pape abi orang first yang tau ok? hihihihi risau terlebih letewww :p. mekasih abi sayang ;')


Wonderful Abi, Wonderful Baby

"untuk most wonderful women who Allah give to me" -Abi Fateh, 2014

11 comments:

Z@i Z@mR33 said...

suweeetnya nadh...jeles ah...hihihi

:: idzwa :: said...

nice :) semoga terus berkekalan sehingga ke jannahNYA,amin~

Fiza Rahman said...

Smoga tangan cepat sembuh. Sakit tu.

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah dpat en hubby yg baik mcm ni !

cimöt said...

sooooo wonderful kak sunah!!

cimöt said...

Adesssss. suka hati je kannn pggil kak sunah.. hahahaha.. soriiii kompius..

kejap je tak jenguk sini.. baby dh besar..comel plop tu..

aTieYusof Family said...

so sweet Ummi & Abi ni bah..hehe

aTieYusof Family said...

Alo..lo..lo..dah pandai minum ayaq guna cawan Fateh Uwais ni..comel & bijak dia ni...geram nengok pipi tembam tu...hihi

QasehnyaRania said...

baca pon dah rasa seriau.
jaga diri k.
cmna skrg.dh baik ke..

MR & MRS MAKMUM said...

alhamdulillah...pinjamana Allah yg tak trnilai ~

aku HaniAsyira said...

hah, sweet sgt.. nak jeles boleh?? haha

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...