Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

28 June 2011

SEGMEN KBU | Jom Kembali Ke Sekolah

Assalamualaikum…

Terbaca entry seorang sahabat mengenai contest yang dia sertai oleh blog roti gardenia nie… imbauan kenangan semasa masih bergelar seorang pelajar dulu-dulu…

Mana paling best, tadika, sekolah rendah, sekolah menengah?

Okeh lets start… kira memilih semasa bersekolah di Sekolah Menegah Kebangsaan Tasik Damai… wahhhhhhhhh banyak gila kenangan yang tertinggal kat sekolah tue..


Pengalaman pahit

-          sekolah kira link dengan sekolah pendidikan khas, jadi semua pelajar pendidikan khas dari form 1 sampai form 3 belajar satu sekolah dengan kitorang..
-          yang pahitnya bila kena berpisah dengan diorang time form 3 tue… diorang nie baik sangat, diorang x pernah lupakan kita kalau kita baek dengan diorang.. kira baek dengan sorang laki and sorang gurl.. tp lupa dah nama diorang..hihihi
-          bukti yang diorang tak lupakan kita.. yang gurl tue bagi kira surat.. dalam surat tue dia mintak maaf kalau ade buat salah dengan kira, dan die ucapkan terima kasih kat kira sebab sudi berkawan dengan die, selalu senyum dengan dia…serius terus menangis masa baca surat tue…
-          yang lelaki tue pulak die bagi kira dua hadiah masa last day tue.. yang bila goncang2 keluar manik2 blink2 tue.. walaupown selalu sembang dengan diorang, masing2 tak berapa nak faham tapi kira hargai sangat persahabatan yang terjalin tue..
-          eh pengalaman pahit ke tue? Pahit la kena berpisah… hihihi :p


pengalaman manis

-          naek form 4 dan form 5 kira ditempatkan dalam Kelas Sains Kejuruteraan… dekat sini kira jumpa kawan dan sahabat yang sampai sekarang kitorang still contact each other.. serius rindu gila kat diorang…
-          yang paling best masa form 5 kitorang buat pementasan drama THE NECKLACE dibawah bimbingan Teacher Rohana…
-          kitorang semua diberi peranan masing-masing untuk menjayakan drama tersebut, kira, liza and mira(sahabat dari form 1 sampai sekaran, insyaAllah sampai ke taman-taman syurga hendaknya) diberi tanggungjawab menyediakan costume…
-          alhamdulilah drama tersebut berjalan dengan lancarnya, dan yang mengembirakan bila Teacher Rohana bangga dan gembira dengan hasil kerja kitorang…
-          tak sangka teacher ingat drama tue lagi bila sembang dengan teacher lepas abis sekolah..

subjek yang digemari

-          fizik.. sebab fizik x payah hafal terok-terok macam kimia and subjek-subjek laen..
-          fizik punya eksperimen best, bak kata pakcu sofi fizik berkait dengan hukum alam..
-          setiap kali tuang sos mesti kira ingat hukum inersia… :p

subjek yang tak digemari

-          pendidikan jasmani….
-          Sebab malas nak salin baju,, kalau salin kt toilet kain kurung mesti kotor, lepas tue nak kena bawak baju PJ.. cukup malas T.T
-          Lepas tue nak kena main, tak boleh duduk sembang.. serius, kira bukan seorang yang aktif masa sekolah ..
-          Macam mane nak main bola jaring, bila bola datang kira lari…
-          Macam mane nak main bola tampar, pergelangan tangan pown kecik baru tampar 5 kali dah merah
-          Macam mane nak main badminton, nak pukul pown x reti…
-          Kalau suruh lumba lari, main bola sepak… yang tue kira nak… :D

Okeh abis dah jawab soklan.. setiap kenangan yang terjadi kat sekolah dulu still kira ingat sampai sekarang.. kawan-kawan yang tak contact tue bukan sebab kira lupa.. tapi kekangan masa yang menghalang kita dari selalu bersama.. tapi ketahuilah kalian sentiasa ada dalam hati.. sayang korang semua…. Semoga jalinan persahabatan yang terbina antara kita berkekalan hingga ke taman-taman syurga.. kira mintak maaf andai ada salah dan silap yang kira lakukan.. ada kalanya mulut kira menegur sebab kira sayang korang.. kira hanya nak terbaik untuk korang.. tolong jaga diri semua..

nak join segmen : klik sini
nak join KBU : klik sini 

6 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kih3...

kesian ira nak main apa pon xleh..

nasib baik bleh lumba lari.. kompom slalu menang ni hehe

ain revival said...

huhu..paling suka sekolah menengah..nak2 tinggal kat hostel..ponteng prep laa, lompat pagar pn pernah..hehe

nakal..

nway,gudluck ek~

missina said...

dtg jaln2 kat sini and follow,,adik org utara gak ka?

kiera'sakura said...

GKSB :: selalu menang tue xla..hihi

ain :: wahhh nakal jugak erk.. kira x sekolah asrama xtau prep2 sume tue.. hihihi

missina :: sye org perak, keje kt kedah la kak.. thanks follow :D

Ruzzezanie said...

wuaaa... aku lmbt bace ea yg ni?

ko buat aku nak nagis pepagi hari kira oi!!!!! sedih la!

# aku syg korang semua! rindu korang salu!

kiera'sakura said...

Ruzzezanie :: gi lap air mata tue.. sayang ko jugak =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...