Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

07 June 2011

Sembang Petang Dengan Cik Abang

kira :: benyah, kamu dah break dgn ina tue, die x datang cari kamu blk ke?

Benyah :: ade, sampai sekarang merayu2 kat aku, nak kat aku balik, kata aku x sama    mcm  pakwe die skang..

kira :: dah tue kamu ckp pe kt die?

Benyah :: aku ckp la, dh tue yang kamu pilih, aku doakan kamu bahagia jela…

Assalamualaikum

Benyah a.k.a abang kira…. Sebelum nie abang kira ditinggalkan oleh ex-awek die dgn alasan that girl dah jumpa seseorang yang lebih baik dari abang kira… dan sekarang that girl merayu2 nak kat abang kira blek…

Pesanan kira untuk semua dan diri kira sendiri… tolong hargai apa yang ade kat depan mata, jangan mula menghargai bila die dah terlepas dari kita..at least kalau die bukan untuk kita pown kita x ralat sebab kita dah cuba bagi yang terbaik untuk die dan tolong buat keputusan mengikut akal yang waras… jangan fikirkan kesempurnaan orang lain sebab kita sendiri x sempurna..

Kalau semua orang sempurna kenapa Allah mencipta adam dan hawa? Bukankah adam dan hawa dicipta untuk saling melengkapi antara satu sama lain.. kalau tak tahu jugak apa keputusan yang patut kita buat.. meyh kira nak bagi tips..

Solat dan mohonlah pada Allah agar diberi petunjuk keputusan apa yang harus dipilih, mohon lah pada Yang Esa agar diri kita kuat menempuh kesakitan sekiranya die bukan ditakdirkan untuk kita…. Dan ingat Allah pasti dah mengaturkan sesuatu yang lebih baik untuk kita… sesungguhnya Dia Maha Mengetahui…



Benyah :: ira, kawan aku kata umur aku 25.. die kata aku tipu bila aku bagitau umur sebenar aku…

Kira :: kamu tau x kenapa orang xde masuk minang aku?

Benyah :: ??????????

Kira :: sebab orang ingat aku budak sekolah lagi

Hambik kau, nak kenakan aku lagi.. hahahahaha

12 comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

hargai apa yang kita ada..

*betul betul...

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

Bercinta memang mudah, untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh

=)

cik AngguR said...

kalo la dia tau apa yg dia bakal hilang nnty

nadzli azlan said...

wahhhhhhhh ! ;p

kiera'sakura said...

yaya :: kan kan... at least kte x ralat klu die bkn tuk kite sbb kte dh bg yg terbaik..

gksb :: x abis2 ngn ayt die tue..hihihi

cik anggur :: btol kte xtau apa yg bakal kte hilang.. sbb tue kte kena hargai sblm die hilang.. sbb xnk menyesal kemudian hari

adik :: ape yg wahhhhhh!!? :p

efa said...

hargai apa yg ada dan terima seadaanya

kiera'sakura said...

efa :: btol tue dik.. =)

mikro_kokus said...

Hargai apa yang kita ada sekarang... tak perlu nak mencari yang begitu sempurna...terima seadanya pa yang kita perolehi.... ^_^

kokser kokdam said...

e eh.. da buleh masok mminang ke ni..?

eheh

JIJI YU said...

aku pernah kena maen2kan ngn sorang pompuan bertudung labuh woo...hehe

shahjiehan said...

budak sekolah"????? hahahahha


bajet muda lagi ar tuh..


wekksss

kiera'sakura said...

kokus :: btol2,,kira setuju.. sbb kte pown x sempurna

kokser kokdam :: buleh2... nk msk minang ke ape nie? agagaga :p

jiji :: laaa yeke,, tue la kte xleh nk nilai isi dari kulitnye

sj :: jeles letewwwwww lalalalala :p

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...