Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

20 November 2011

Arghhh jerawat!!!


Assalamualaikum semua

“kira nie makan kacang tak takut naik jerawat ke?”

“kalau naik jerawat, tempek la krem jerawat tue kat muka” kira sengeh jawab masa akak ofismate nie tanya tadi..

kacang yang dah selamat kena makan

Jerawat dan kita, confirm ramai yang susah hati kalau jerawat naik kat muka kan? Kira sendiri ngaku kira susah hati tapi tak la sampai meroyan.. dalam susah hati tue still tak pantang makan, makan je selagi mau :p

Kalau masa sekolah dulu bila jerawat tumbuh mesti tutup jerawat dengan tisu, tak pown dengan sapu tangan. Konon nak cover ayu, malu la tue.. cehhhh bila ingat balik perangai bebudak dulu rasa macam nak masuk dalam kotak nyorok 17 jam!!!

Tapi tak normal ke seseorang tue kalau jerawat tumbuh atas muka die? Normal la tue, tue maknanya ade perubahan hormon yang jadi dalam tubuh badan die. Tak perlu nak jerit sampai dengar jiran keliling taman. Kira kalau mama sebut perubahan hormone nie jadi syok mesti balas mcm nie “maknanya ya dah wajib kawen la ye ma? Hahahahaha” :p

Pergi cari bedak sejuk, tempek kt keliling muka tue, nak lagi nikmat perah asam limau dalam bedak sejuk tue.. perghhh kira rajin buat dulu (tapi muka xla licin mcm Barbie doll pown) time tue rasa meretit-retit kat muka nie tapi best!!! Pergi la try…

Tak pown pergi je farmasi kan byk krem jerawat jual kat situ, pilih jer mana berkenan.. make sure tempek krem tue sebelum jerawat mula membesar…

Jangan rasa rendah diri bila ada jerawat, sbb itu normal.. kalau orang dok ngata² ngumpat² kat awak tue, biar je sbb lepas nie die dapat jugak jerawat tue, tak cepat lambat.. percayalah :D



**semalam baru jer kene gelak dengan pakcik tue, tapi tak pe biar die tengok kita buruk
Jangan selalu dipamerkan yg elok² jer sbb manusia nie tak sempurna!!!
sama² lah belajar memberi dan menerima…
kami sedang belajar :D

6 comments:

Ahmad Haziq Azlan said...

resdung

aDisH.sHidA said...

alahan nanti penat kalau makan kacang

Daddylicious said...

ada jerawat baru nampak jantan...hehe

Iffah Afeefah said...

sy ade jerawat tapi sy oke

mkin galak mkn adela

JIJI YU said...

org kata lepas kawen hormon berubah..so jerawat pon jadi cam malu2 gitu

kiera'sakura said...

Haziq ::

Alhamdulilah kira tak :)

kak shida ::

yeke kak? sian akak

bor reez ::

yeke daddy? bru tau :p

Iffah ::

hahahaha, sama la ngn akak :p

Jiji ::

so lepas kawen nanti aku jg cantik la? hahahaha

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...