Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

10 November 2011

panggilah dia dengan "sayang"



Assalamualaikum semua

panggilah isteri dengan panggilan "sayang" atau nama-nama yang disukainya
panggilah suami dengan panggilan "abang" atau nama-nama yang dicintainya
panggilah sahabat handai, rakan taulan, jiran tetangga, atau sesiapa saja yang ada dikelilingmu dengan panggilan yang digemarinya....

xde sape kat dunia yang suka orang panggil die dengan panggilan yang buruk-buruk.. hatta orang gila pown tak suka die dipanggil "gila"..

panggilan nie pown turut sama kita mendoakan dia, andai kata kita panggil orang tue "samseng" tak ke macam kita mendoakan dia tue jadi samseng?

tapi nak panggil seseorang pown kena la kene pada gayanye, jangan pulak nak panggil isteri orang dengan panggilan "sayang" ade yang berumah kat sepital nanti!!!

tak ke dah dapat pahala bila dah ikut sunah Nabi? benda mudah je kan...

ingatan untuk kira sendiri dan semua...


**panggil die pakcik, mendoakan die jadi pakcik pada anak-anak sedara saya
dan encik imam mendoakan die yang akan menjadi imam saya kelak :)

9 comments:

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow...follow pakjoe blk tau hahaha

Iffah Afeefah said...

pakcik nadh eh

wakaka

Sunah Sakura said...

kadang2 nama yang kita panggil tu pun doa juga kan? so panggil lah dengan nama yang indah maksudnya... :)

budak penjara said...

nnti kawen aku pnggil la isteri aku syg..buat mase ni..sory la klu dia suh pnggil syg..hehe

Ruzzezanie said...

er.. ko kena praktis mulai skrg wei.. WAJIB! kahkahkah

kokser kokdam said...

kene kawen dulu tuu...

baru buleh guna ni

Daddylicious said...

ya perlu begitu selalu semoga harmoni ...:)

Kartunis Damas said...

betul tu kak. so pggil den 'budak baik' hehe,

den baru baca dlm novel Fatimah Syarha 'pemilik cintaku setelah Allah & Rasul'

kiera'sakura said...

Iffah :: hihihih :p

kak sunah :: ye btol tue kak..

budak penjara :: good good, lpas kawen nanti praktik!!

Ruzz :: hahahahaha :p

kokser kokdam :: baekkkk :D

bro reez :: kan bro :D

Damas :: baekkk budak baik...hihihi

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...