Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

23 November 2011

eqbalzack.com Writing Contest [2]

Assalamualaikum semua..

bw pagi nie ternampak pulak kene tag dgn pakcik nie.
hurm mulanya macam tak tau nak buat ke tak, tapi tak pe la. terai jela ye tak..

contest dari abg EQ.
syarat ada dekat sini

selamat mencuba bagi sesiapa yang teringin nak join, kira nak tag mikero memandangkan die dah mula berjinak-jinak dengan novel nie :D

yang nie dari kira :)

"Lecturer-student relationship, anything wrong?"
...........................................................................................................

 
hari pertama :spaghetti

hari kedua :mee hailam

hari ketiga :laksa

hari keempat :kek coklat

hari kelima :cheese cake

Nadzri menggaru kepalanya yang tidak gatal.Sepanjang minggu nie ada saja bekalan yang “disediakan” di atas meja.Siap ada note yang terselit setiap hari.

kalau takut saya letak yang tak elok, jangan lupa baca bismillah, doa makan, dan ayat Qursi sekali sebelum makan

“rezeki dah ada depan mata membazir kalau aku tak makan” gumam Nadzri sambil tersenyum.Namun apa yang menjadi tanda tanyanya,kesemua bekalan tersebut adalah kegemarannya.Pelik.
…………………………………………………………………………………………………………………………

“class,please submit your assignment before next Sunday”

“dan awak sya, datang ke pejabat saya lepas lunch hari ni”

“dia tau ke aku yang selalu buat bekal untuk dia?Mati la aku kalau dia tau,mana aku nak sorok muka nanti?”ngomel syakira dalam hati,terasa peluh turun macam baru lepas jogging 5km!
……………………………………………………………………………………………………………………………

Di dalam pejabat En.Nadzri

“Assalamualaikum,eh maafkan saya En.Nadzri,saya tak tau encik tengah lunch,saya keluar dulu la nanti saya datang balik”dan matanya terpandang sambal tumis udang.

“eh tak pe,habis dah pun,salah saya terlewat lunch hari ni.Anyway saya nak mintak tolong awak sikit.”Pinta Nadzri.
…………………………………………………………………………………………………………………………


“eh sejak bila pulak level atas nie diorang letak cermin?heran” 

“Tapi kenapa dia suruh aku beli tepung,gula dan semua benda nak masak nie?” 

“mana pulak En.Nadzri ni tadi beria-ria suruh aku beli cepat, ni dia pulak yang tak ada”

“Assalamualaikum,awak lihat dalam cermin dihadapan awak dan katakan padanya yang saya dah jatuh hati pada dia”Nadzri muncul dari belakang sambil tersenyum manis.

“mesti awak tertanya kan.sebenarnya saya dah tau semua bekalan tu datang dari awak sejak dari hari pertama saya ternampak bekalan awak sama seperti saya.Dan saya minta awak belikan semua tu,supaya awak bekalkan saya setiap hari selepas kita menikah nanti”ujar Nadzri dengan setulus hati.

Syakira terdiam.Namun dalam hati dia bersyukur kerana Allah dah makbulkan doanya.Air matanya bukti die menerima Nadzri.

(297 patah perkataan)

.................................................................................................................
saja guna "nama" tue tak da maksud tersirat ye kawan-kawan :)

8 comments:

mikro_kokus said...

erkkk!!! susah hati la macam nie.... x pandai nak karang la... :P

Iffah Afeefah said...

sy paham

sy paham

comel je watak due org ni

wakaka

Nong Andy said...

sebelum tambat hatinya.. tambat dulu isi perutnya hahaha! pandai dia kan... hehehe!

Niena Pengembara Ilahi said...

kretif :F

budak penjara said...

betul..takut ke tak takut..kena sllu baca bismillah la..baru x kena santau..hehe

onie said...

acececececeyyyy...kak kiear good luck,kretif gituh....en.nadzri tuh :P

kiera'sakura said...

mikero ::

tag jer, x paksa la. hihihi

iffah ::

hihihihi.. hnye watak :)

Nong Andy ::

kan.. hihihi

Niena ::

thanks awk :)

budak penjara ::

kan... mulakan dgn mengingatiNya :)

Onie ::

hahahha, thanks dear

Ruzzezanie said...

patutlah aku pelik nama berkaitan kat atas tu.hahaha

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...