Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

29 August 2012

Rasa Yang Bahagia

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tok dan cucu keempatnya, kelima keenam ketujuh keseterusnya insyaAllah menyusul nanti *gatai* hahahaha :p

Alhamdulilah pagi nie mood dalam keadaan stabil mungkin sebab minggu nie hujan je jadinya tidur sedap bergulung dalam comfoter tebal, heaven nya rasanya hew hew hew... lagi bertambah gumbiranya hati bila minggu nie insyaAllah balik kampung, selang seminggu balik lagi haishh rasa macam nak nyanyi lagu raya tetiap hari hahaha :p , Pakcik yang memang ada kat kampung tue tak payah nak gelak dengki okey stapler molot tue kangggg

sementara ada mama papa kat rumah tue la nak balik jenguk pun, nak nak pulak ada peluang cuti nie kan. maanfaatkan masa yang ada bersama mereka yang tersayang. takde parents yang tak suka kalau anak-anak semua ada kat depan mata. ditambah buktikan lagi dengan mama masak macam-macam kalau kami adik beradik balik. kalau boleh dalam sehari tue semua makanan fevret kami kami nie je yang mama masak. yang pasti tomyam selalunya jadi menu rasmi saya bawak bekal balik loqstaq. hihi :p

selalunya kita kita yang bergelar anak nie bila parents dah takde baru la hegeh hegeh nak pi ziarah kubur kan. meratap pilu kat situ. bukan lah saya kata salah ziarah kubur tue tapi yang salahnya kalau time depa tue ada masih boleh nampak kita berkira sangat nak balik kampung tue kan. agaknya kalau arwah dalam kubur boleh bangun mesti dah dilempangnya ke muka anak tue, bila aku ada ko tak nak pulak balik rumah menangis rindu kat riba aku nie, bila dah takde baru ko nak hegeh hegeh menangis kat nisan aku nie.. haaa macam gitu la kot contohnya kalau yang dah meninggal boleh keluar dari kubur.

kesimpulannya bukanlah saya nak kata saya anak solehah yang balik jenguk mama papa tetiap minggu, tak bukan begitu cuma saya cuba nak manfaatkan masa yang ada selagi saya masih bernyawa dengan berbakti ke mama papa saya. tak naklah saya tergolong dalam spesies manusia yang kena lempang tepi kubur macam saya contohkan kat atas tue kan. nak balas dengan duit semua kasih sayang mama papa memang tak ternilai kan, hanya itu yang mampu saya buat dan semoga ada kebahagiaan dalam hati mama papa saya. 

awak semua. balik la jenguk parents kat kampung kalau ada masa terluang, biarlah senyuman yang lahir dari bibir mereka dapat kita lihat, bagi mereka yang dah tiada banyak lagi cara lain nak berbakti ke ibu bapa. buatlah selagi terdaya, besar ganjarannya bila berbakti ke ibu bapa nie. ingatan untuk saya jugak. 

10 comments:

Kesuma Angsana said...

mmg bahagialah!

Iffah Afeefah said...

wajib balik sjk ade maya

xde alsan xnk balik

wlpon dorg mengeluh asik2 muke iffah je

peduli pe

kang keje xtau kat mne

buatnye jauh, kang da payah jmpe

Sunah Sakura said...

kalo akak ada jet, akak balik setiap minggu....

Sue PeLik said...

comey3nya!! betul tu kira~ kalau duk jauh dengan family selalu2 laaa jenguknyaaaa~kalau tak jenguk pun mesti kena selalu kol. kan.kan

Ruzzezanie said...

haaaa, ye la.. skg ni memang balik salu la jumpa mama ngn abah. sebabbb..lepas ni salu balik penang plak lepak ngn mentuaaaa. kan? kuikuikuii

Bro Aim said...

pakai skype je..huhu

Noraim said...

like like like dan like lagi!

sy syukur dpt sambung belajar dekat dgn rumah. ade hikmahnya doa mak makbul.

dpt balik selalu jumpa mak! yeahhaaa!

ps ; akak kira syg, mcm mane nak buat link blogger lain yg atas skali tu eh? tunjuk ajar ku sifu! ;p

wahida idris said...

bestnyaaa if dpat blik ttiap minggu. jelessss.

Selamat Hari Raya yaa :)

ros_reeza said...

Syoknya dapat balik kampung kan.. memang bahagia :)

kay_are said...

bese nye kalau disuruh balik tu memang aku balik, tak pun 2 minggu sekali confirm balik.. tambah lak kat umah r tmpat paling best kan? huu

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...