Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

26 August 2012

Weiii Raya Tak Habis Lagi Lah!!

Assalamualaikum dan salam sejahtera

wahhhh nebes achik lepas sembilan hari cuti baru boleh pegang keyboard nie haaa.. sampai tertypo tertypo la nak menaip.. haishhh =.=' ok memang nak cerita pasal raya pun kan raya tiga puluh hari. hahahaha

insyaAllah next raya bertambah lagi dua ahli keluarga wahh suka suka :p

memandangkan saya je anak perempuan mama yang memegang tittle bujang buat masa sekarang makanya saya memang membizi dirumah la. tahun nie takde open house huwaaaa penatnya nak melayan sedara mara yang datang tetiap hari naik kematu jari nak membasuh pinggan. Benyah saya datang dapur mintak buatkan air. bila saya dah tersangat penat saya balas "air air takde menda lain ke kamu nak mintak, buat la sendiri" sobsobsob #Nanges

last decide dengan mama insyaAllah tahun depan buat open house senang semua mai sekali, tak payah nak masak banyak tetiap hari. lagi pun taun depan mama ada menantu baru dua orang boleh la buli.. hahahaha..


paling seksaited raya taun nie sebab ada budan bambam tue sekali. sape lagi Afiq Danial saya lah. wahhh anak saya tue sangat sentimental okeh sangat sangatlah manja. tidur atas dada kena tepuk tepuk peluk peluk berzikir dengan dia dulu baru la boleh lena. nyanyi lagu Rasulullah dulu sambil henjut henjut buai baru boleh lena dengan lamanya. semoga menjadi anak yang soleh wahai sayang. ramai yang sayangkan kamu nie.

yang penting dia murah dengan senyuman. panggil je senyum dan sekarang dia dah pandai kenal orang. panggil nak ambik dia dah siap hulur tangan suruh dukung.. achik dah mula rindukan kamu la sayang. mana taknya sepanjang masa dia ada kat rumah merap sama. guling guling sama.. nanges pun sama bila dia dah mengamok tak selesa kan satu satu menda. culik bawak balik alor setar kang haaaaa

deme kata muka mereka berdua nie ada persamaan? ye ke ada?

jangan tatau kalau dia dah tidur time mandi pun dia boleh tutup mata lagi. sambung tidur bila tengah siapkan dia pakai baju.. haishhh anak anak. kata mama dia banyak ikut muka saya dan jugak perangai saya... kan anak saya walaupun mak kandung lain :p

#Maaf pakcik tak sempat nak jumpa, belum berjodoh letewww :p

#bebai tak boleh beraya dengan KBU huwaaaa nanges

7 comments:

Sue PeLik said...

raya saakannnn cik kieraaaaaaaa!!!:)

Iffah Afeefah said...

coklatnya baju beliau

Bro Aim said...

cepat2lah kahwin... orang nak hantar rombongan dah kena tolak siap2 :(

kay_are said...

aku update.. ko pun update.. sebok je!! =P tak baik culik2 anak orang, nanti dah kawin proses anak sendiri r weh.. ops!!

aku nak ucapkan selamat raye, maaf zahir batin.. nak kawin dah kan? so takde duit raye untuk ko.. lol

K O R I E said...

comel baby tuh ;)

Noraim said...

achik kira! achik kira pun sama comel dgn baby tu. hehe.

dah blh jd ibu ni :)

Ruzzezanie said...

aku tak jumpa pun si kecik tu! dah la boolat ya amat!

*persamaan ko dan dia adalah mata. :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...