Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 August 2012

Satu Masa Dulu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

sebenarnya kan saya tengah mengalami sindrom homesick nie. dok tringat kat mama papa. anak-anak kecik tue. tringat masakan mama, tomyam mama yang sedap tue. tringat katil queen size yang empuk tue. tringat bunyi cengkerik kat tepi rumah, kat rumah sewa bunyi bebudak press moto jela yang kuat pun =.='

dulu sebelum papa dapat tanah kat tapak rumah sekarang, kami sekeluarga duduk setinggan. berumah papan, letrik dari enjin yang selalu orang berjual pakai tue ape nama ntah tatau, air pam dari sungai yang dulunya bersih, ada telaga kat bilik air, rumah skang x legend macam rumah dulu ye awin jadi jangan mintak nak mandi kat umah saya. hahaha :p

mama kata masa kecik saya tak macam bebudak lain. setakat makan semut kecik saya tak heran. rumah papan tepi sungai kan haruslah banyak menatang lain masuk rumah. mama kata saya korek korek lantai jumpa labah-labah saya makan.. jangan tanya saya labah-labah rasa ape!!!!

lepas tue ada satu pagi masa mama sidai kain kat luar. saya cucuk cucuk pampers adik saya yang mama buang kat tempat sampah. sekali bila mama toleh belakang cari saya tak jumpa. mama jerit panggil nama saya, saya menyahut dari dalam longkang besar dan sangat dalam. nasib la longkang tue xde air kalau tidak agaknya saya dah hanyut ke sungai la kot. kihkihkih

tapi mama cerita saya tak kacau time berbuka. mama berbuka saya main kat bawah. ntah-ntah time tue kot saya berbuka kan labah-labah omaiiiiii =.=' lagi mama cerita masa saya kecik belum baligh. time balik kampung dengan sepupu kitorang dah tak toleh kiri kanan, bukak baju campak seluar terus terjun sungai depan rumah arwah tok. bila dah besar tengok gambar lelama dulu, mula malu siap bawak marker hitam get ready nak conteng gambar yang sensored sensored tue =.='


yang paling comel dan suwit tue la saya.. nanti bakal anak-anak saya insyaAllah mewarisi kecomelan saya... #Muntah hahahaha :p


6 comments:

Iffah Afeefah said...

hehe comel ke kak tu

Mrs. Abi said...

yg letrik pasar mlm namanya generator le sayam... hehehe... nakalnye wife to be ni....hahaha

p!q4h b@guss said...

haha.. kak kiera..ka kiera.. sedap x labah2? upss :P

fRaMe+LenSeS said...

Tengah berdoa kuat kuat anak saya tak nakal macam awak. Ahahahahahahahahahahajaaahjaajahajhahaahha *pitam

Sue PeLik said...

comei2!!! :) melawat dan follow pemandu pelancong saya! eceh! :P

kay_are said...

katil nak queen size.. mesti pikir mase depan ni =P ko tak jadi spider woman lak pas makan lelabah tu? leh wat masuk buku rekod ni weh!

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...