Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

23 September 2012

Baran

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

ye hari nie hari ahad dimana permulaan minggu saya bekerja dan hari dimana akan blur nak update pasal pe. @.@ plus dashboard baru buat rasa macam nak tendang je dia dengan view baru yang depa bagi. nasib belog pun free.

ada la beberapa sahabat dan adik-adik yang mintak pendapat pasal Istikharah. sebenarnya saya ada bebel pasal nie kat entry Satu Perjalanan #14 versi Istikahrah Cinta. petunjuk yang hadir tue adakah betul petunjuk atau sebaliknya wallahualam payah saya nak menjawab tapi sekiranya awak dah beristikharah dengan tenang ikhlas dan bersungguh insyaAllah Allah tak menghampakan permintaan hambaNya. cuma kalau Dia lambat menjawab bermakna Dia mahu "bercinta" dengan awak lebih lagi la tue. jadi mohon awak semua jangan putus asa ye. saya sentiasa mendoakan untuk awak semua :)

tadi ternampak la tweet sorang adik tue pasal baran. ala malas pulak nak cari print screen kan. teringat saya satu masa dulu sangat takut nak kawen sebab takut bersuamikan lelaki yang sangat panas baran. yang selalu kakinya dimukaku. sebab masa dulu ada satu telemovie suaminya selalu kakikan isteri dia kalau hajat dia tak ditunaikan. sumpah saya sangat takut. kalau dengar geng lelaki gaduh suara tinggi tinggi pun saya dah kecut kalau berdepan dengan seorang suami yang panas baran ntah macam mana pulak jadinya. mintak dijauhkan lah saya dari termasuk dalam situasi macam nie. Amin

dulu ex saya seorang yang panas baran. kalau gaduh-gaduh tue celah gigi jela. kalau tak handphone cium jalan tar memang tak sah. selalu kalau baran dia datang time drive dia akan drive macam drifter tue. maaflah erk saya tak berjanji untuk semati dengan awak kat jalan raya. sampai trafic light saya bukak seat belt, bukak kunci dan saya nak keluar. kang tak pepasal mati kat tengah jalan pulak. dah tue tau pulak dia nak bawak slow motion. =.='

apa yang boleh saya katakan bila berdepan dengan mereka yang jenis panas baran nie. kita senyap time dorang tengah baran tue. jangan layan apa yang depa kata sebab kang ada pulak yang lebam kena tumbuk ke ape ke. dan jangan la api simbah dengan api kang kebakaran pulak, dedua hangus dalam tue sudahnya masuk metro muka depan. bila dah reda baru bincang bebaik apa yang tak kena. kena belajar bersabar yang amat sangat. sebab saya tak mampu sabar sangat la yang jadi ex tue hihihihi :p 

Alhamdulilah jodoh saya bukan dengan dia, dah kawen pun dia bulan 3 ritu. walau kekadang gerun tengok Pakcik Imam marah tapi marahnya masih berbatas. dan biasanya memang saya diam je kalau ada sesape yang marah saya, sediakan telinga untuk dibebel @.@ bila dah reda baru la gitau yang saya tak puas hati kena marah tue. macam ritu bila kena marah dengan boss, sejam dua lepas tue saya pulak masuk bilik dia gitau cerita sebenar then Alhamdulilah terbukti salah bukan dari pihak saya. eh nanti la cerita pasal tue erk. pape pun kalau nak marah cuba diam sekejap, istighfar bebanyak sebab syaitan memang suka time awak marah. terkinja kinja dia bila dah berjaya hasut awak. tapi menangis la dia bila awak berjaya jadi anak Adam umat Muhammad yang tinggi sabarnya. indahnya pekertinya ;) wallahualam

9 comments:

aDisH.sHidA said...

akak pun riso gak kalau bersuamikan yang panas baran...harap2 dijauhkan..

betul tu kiera kalau orang baran, marah..jangan sesekali kita p simbah minyak...nanti meletop habis la..biar dia cooldown sendiri...

Everything's Everythings said...

Abg aku pun baran juga, tapi xde lah smpai nk naik kaki ke ap, cuma dia defensive tak boleh nk tegur sikit =.="
Semoga hati dia terbuka, amin..

Noraim said...

alhamdulillah sy dah temua jawapannya kak :)

sy pun baran jgk. kehkeh.

Sue PeLik said...

huhuhuhuhuhu nak dijauhkan dengan suami panas baran tapi kenapa semakin jauh dia semakin dekat lak??huhuhuhu

Z@i Z@mR33 said...

ex tng k.zai pon sm cam kiera...klau baran suka drive laju2...k.zai buat cam kiera gak la...
enpon tu xtau la brapa bijik dh dia hempuk

Iffah Afeefah said...

erm soal jodoh lagi

iffah baran, so jgnla dpt y macam ni..ade masing2 perang besa tiap2 hari heee

dhiashahida said...

pasangan hidup ni macam peribahasa untung sabut timbul..untung batu tenggelam..lau tersurat dapat husband baran..wuarrgghhh....:'(
btw bwu follow awak..salam kenal

Ruzzezanie said...

baran, istikharah.. hrmmm, macam serasi.

hopefully, petunjuk tu datang sebelum tempoh tu tamat. dan semoga 'baran' tu juga akan bertukar kasih sayang sebelum tempoh tu tamat.

*eh, doakan sahabat ko tu ye. ;)

kay_are said...

plus dashboard baru buat rasa macam nak tendang je dia <-- bukti tuan blog baran.. =P

aku rase aku jenis yang sabar.. cuma bahaye nye aku yang selalu sabar ni, sekali hilang sabar memang meletup terus kaw2 punye.. huu..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...