Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

06 September 2012

Satu Perjalanan #20 versi Saya Terima Awak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Kay_Are mintak saya sharekan pengalaman macam yang dia req atas tue. errr errr tetiba pulak jadi segan nak cerita. padahal sebelum nie share macam-macam boleh pulak!!! #LempangDiriSendiri. ekceli saya nak ceritakan pasal saya dan Pakcik Imam bila dah dekat-dekat tarikh nikah nanti tapi takpe la saya ceritakan sikit. mungkin dari pengalaman saya boleh jadi panduan dan contoh untuk sesape yang membaca kan.

tunang saya juga seorang blogger, dan perkenalan kami memang dari alam maya. macam mana boleh rapat? mungkin sebab tunang saya mesra alam dan saya takde la pendiam sangat. macam mana boleh trust dia? senang je. saya mula kawan je dengan dia. jenis saya memang tak memilih kawan, bila saya dah kenal dia,  tau dia jenis macam mana baru la decide nak percaya dia atau tak. bila dah pernah jumpa baru decide nak jadikan dia kawan rapat atau tak. 

keputusan saya nak percaya kan dia bila dia melamar bukan dibuat suka suka. saya istikharah sebelum terima dia. ada saya ceritakan dalam entry nie pasal istikharah cinta sebelum saya bagi jawapan ke dia saya terima dia. sebab hanya DIA saja yang tau apa dan siapa yang terbaik untuk saya. lepas Allah menjawab baru la saya berani melangkah untuk ke seterusnya. kahwin sekali seumur hidup jadi jangan pertaruhkan masa depan awak dengan tidak memohon petunjuk dari Allah Yang Maha Esa. 

blogger atau siapa pun jodoh yang Allah pilihkan untuk awak percayalah pasti dia yang terbaik untuk awak. dan awak jugak kena jadi yang terbaik untuk dia. umpama mata dan kelopak mata. mata tak kan boleh berkelip tanpa kelopak mata yang menutupkannya. dan ingatlah bila istikharah dah dibuat insyaAllah segalanya pasti berjalan lancar, hati pun tenang dan senang dalam melalui dugaan dan ujian yang seterusnya. kat situ lah Allah sembunyikan kemanisan dan keindahan bila kita bersandar padaNya.    

13 comments:

Ruzzezanie said...

semoga jodoh kalian berdua disatukan dan dipanjangkan Allah hingga ke Jannah. :)


* malas komen jodoh antara blogger ni. :)

Noraim said...

wahh pakcik iman blogger jgk? mane2 blog dia? kehkeh.

mungkin kisah akak dgn org sama kota :/

kay_are said...

owh.. camtu.. ok tapi no need cite aku mintak kot.. nanti orang ingat aku tanye sebab nak wat camtu gak cane? aku tanye je.. tak terpikir pun.. =P

ade lagi yang takvtau bakal husband tu blogger eh? pandai saving ko ni.. huu

visitme@FaTiN cOrNeR said...

wah..sweet2..

jodoh pertemuan di tgn tuhan..hehe..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

dan rasa happy bila GK yg menjadi pencetus kepada jodoh Allah ini...

;)

Woofer Storm said...

kalau dah tertulis jodoh anda,semua tak kemana kan??

semoga bahgia tau,jgn lupa jemput ^^

Hamizah Binti Zulkifli said...

alhamdulillah,
seronok baca entry2 kiera..
kdg bg kekuatan pada diri ini juga.
moga semua urusan kiera dipermudahkan..insyaAllah..:)

Kesuma Angsana said...

jodoh pertemuan sudah ditentukan Allah swt cuma berdoa agar kekal bahagia hingga ke akhir nyawa. all the best ye

Pn. Sheila@CC said...

Insyaallah... stp manusia dh ada jodoh mereka... byk berdoa, hope jodoh itu utuh dan sampai ke jinjang pelamin/...

Iffah Afeefah said...

blogger ke tak belakang kire

cm kawan iffah, mara sngt ble sebut sal alam maya

die trauma bg pihak kot

tapi kalau da jodoh kan?

#cube cr y alam realiti lak kak, kang die bebel lg haha

Edy Fee said...

wah menarik...berkenalan smpai ke jinjang plamin dr blog..best2

Bro Aim said...

amin...melepas peluang..hehe.. tahniah kira... dulu panggil qira..

wahida idris said...

alamak ! bakal suami sis blogger eh? sape ye? hikhik. *korek rahsia*

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...