Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

12 September 2012

Satu Perjalanan #21 versi Kad Kahwin

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

itu kad Irma Hasmie bukan kad kawen saya dengan Pakcik Imam :p

Salam dua puluh lima syawal. lusa saya dah boleh raya insyaAllah yeayyyy, padah dari awal liat nak pose dah ujung-ujung baru hegeh hegeh, orang lain lama dah raya, padan kat muka sendiri =.=' oh ye terima kasih kat sahabat sahabat dan akak akak saya yang dok kejar suruh saya cepat setelkan urusan walimah. Alhamdulilah banyak yang dah setel. terima kasih ye sudi bertanya dan mengingatkan saya, ekceli saya setelkan semua tue pelan pelan cuma nampak kat mata orang lain macam saya nie terlampau releks sediakan preparation. dah memang macam tue perangai saya susah nak elakkan lagi huuu. pape pon terima kasih bagi yang mengambil berat. saya hargai sangat ;)

sabtu lepas baru je tempah kad kawen. katanya siap dalam seminggu sempat la saya nak pos ke kawan kawan awal bulan depan. nak bagi by hand pun sempat banyak lagi masa. hihihi.. oh ye pada awak awak semua sila PM saya alamat ye saya nak pos kad, nak jemput awak ke walimah saya nanti. :)

cerita pasal kad kawen, saya dengan Pakcik Imam dah decide nak buat yang simple dan murah. ok murah tue penting sebab nak jimat kos, apa ingat nak buat kenduri nie pakai seribu dua je belanja. takde kad wangi, takde kad special tuk vvip, takde kad yang ada gambar. hanya sekeping kad yang sama design sama material untuk diedarkan pada semua jemputan. bagitau siap siap nanti ada pulak yang mintak kat saya kad wangi, saya spray perfume je kat situ tak pun tabur bedak nanti hihihi :p 

bukan lah kedekut sangat nak buat kad yang super duper cantik lain dari yang lain tapi nanti kad tue tempatnya tong sampah jugak. yang sanggup simpan kad tue bertaun taun pun rasanya saya dengan dia je. jadi rasanya baik buat yang simple dan murah kalau nanti kita nampak kad kita di kaki sesiapa pun at least takde la sakit hati sangat kan.. hihihi.. dan bagi kami, saya dengan dia lagi suka habiskan belanja jamu tetamu makan atau something yang boleh jadi darah daging. kan itu lebih berkat. ye tau lain orang lain cara. dan cara kami memang tak sama dengan yang lain. mungkin disitulah uniknya kami #Muntah

13 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

cantik!

Kesuma Angsana said...

bersederhana itu lebih baik dear!

لين Si Pipi Merah said...

alhamdulillah..yang penting ijab kabul dan bersederhanalah.. naaak satu kad hik3 ;)

Ahmad Haziq Azlan said...

wah..........jemput betul ke ni?
kalau betul, nak bagi alamat...
hehehehe
tahniah, tak lama nak jadi isteri orang

Ruzzezanie said...

eh.. jgn nak perasan korg tu unik sgt ye. harap maklum. ko punye persiapan dgn aku lebih kurg same je. almaklumlah, pakcik muncet aku tu dgn korang 2 kan pemikiran lebih kurang je. jdnya, persiapan kita sameee je kurg lebih. :)


* kad kawen grand? memang tak la. aku punya kad mg dah muktamad kertas nipis je nti sbb nk bg peta. itu motif sbnr.hahaha

Iffah Afeefah said...

mjur de kad je kak

tu pon da beriban kalo jmput ramai kan?

Sue PeLik said...

panggil mulut jer laaa tak payah kad jimat! hehehehe

Z@i Z@mR33 said...

x sabaq nk tunggu kad kawen org tu :)

Z@i Z@mR33 said...

x sabaq nk tunggu kad kawen org tu :)

Everything's Everythings said...

biar yg simple2 yg penting ikhlas kan? ;D
nnti jgn lpe buatkan kad jemputan online sekali hahah boleh blogger dtg juga xD

kay_are said...

ok r tu simple tapi nice.. serabut sangat pun nak watpe kan.. err.. aku kne bagi alamat gak ke? ke xyah... ke kne? ke confirm kne bagi?

Edy Fee said...

comel kad

CiK LiYzA ^^, said...

hee..kad kawen tuh bg p0n sbb nk bitaw tarikh,tmpt,map umah pengantin je..sbb tuh kad kmi dlu p0n simple ja~hee..nk tggu kad dr kira lak~

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...