Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

10 September 2012

KBU : Aidilfitri 1433H

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

sabtu 25 ogos lepas on the way nak balik LoqStaq dari Ipoh saya pun singgah la join sekali beraya dengan bebudak KBU tue. seminggu tue depa pi beraya saya tak join memandangkan saya anak perantau yang bila balik kampung memang merap dengan mama papa je kihkihkih :p


tadi sementara lepak dalam kereta saya terfikir jalinan ukhwah antara Kami Blogger Utagha. sape sangka dalam awalnya tak kenal sape, lain loghat, berbeza asal usul dan adat. akhirnya berkat kasih sayang yang Allah limpahkan kami semua boleh berkumpul lepak bergurau yang kadang boleh buat sesape sentap kalau tak kena gayanya. tapi sebab pegang tittle "adik badik" perasaan sentap tue agak susah nak wujud kekadang. Alhamdulilah



saya tatau apa jadi sebab masa raya seminggu tak online kat kampung. plan awalnya potluck kat pantai merdeka lastnya tukar open house rumah Finaz. disebabkan Finaz dekat Sungai Petani, petang lepas lepak makan merapu sat sat terus ke Titi Semeling Sungai Petani. tempat tue sangat cantik ok. sangat ramai pengantin berpotosut kat situ petang tue. saya yang bakal pengantin nie pun mula la tergedik gedik rasa nak potosut kat situ jugak kihkihkih :p "nanti hampa potosut kami nak mai sekali" kata bebudak KBU nie... 


kenapa saya sayang KBU sebab dekat situ saya boleh tengok bermacam jenis kaler perangai. yang pembising, pendiam, pengacau, pembuli semua ada lah dan yang penting semuanya peramah penyayang dan pemesra alam ;) serius!! saya sayang adik badik KBU saya.


ekceli kan dah tatau nak isi ape dengan entry nie. sebab dah lama sangat dia terperok dalam draft tue. disebabkan hati masih terkinja nak sharekan gambar2 kat titi semeling yang cantik tue makanya saya gagahkan jugak jari nie menaip entry. huhuhu



last but not least. balik dari keja beraya ke open house Munet. kebetulan Naim pun nak kesana mintak dia tunggu sampai saya datang. almaklumla cheq kan pemalu. hahahaha... ayam masak jawa mak munet sangat sedap. mintak resepi mak dia kata main campak campak je tak reti nak kasi resepi.. huwaaaaa #Nanges

9 comments:

Kesuma Angsana said...

meriah nyer!

juicy X said...

KAMILA PENDIAM TEWW OHHH

Pn. Sheila@CC said...

bestnye beraya dgn kwn2 teringat ms muda2 akak... hehe

H Y D E said...

amboi.


itu aje mekasih.

Noraim said...

akak!!! mane pakcik iman? kehkeh.

sape yg muka blurr itu?

#akak ni suka buat org sedih tau. malu nk msg akak. bkn taknak :(

Iffah Afeefah said...

untungla ade adik badek ramai

kite je takde

sob3

Z@i Z@mR33 said...

nk join gak potosut kiera nti...lalalalala

Edy Fee said...

smart giler jambtan tmpat amik gmbr tu..shoot wedding mst gempak

kay_are said...

untung r ade KBU <-- bace ngan nada jeles =P

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...