Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

19 October 2015

Check Up Jari Fateh Uwais

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

kejadian jatuh katilnya jadi awal bulan Oktober ni aritu dan salah ummi abi lambat bertindak bawak dia ke klinik dah bengkak dan masuk angin jari budak tu huuuuu. Ibu jari kanan Fateh Uwais rasanya terkehel. bengkok tak boleh lurus-lurus. bila kita pegang katanya sakit. bila tak usik elok je boleh main melompat sana sini tapi still ibu jari dalam keadaan bengkok.

risau jugak kot nanti permanent jari tu sampai ke besar ummi abi pun bawak ke Klinik Kesihatan Simpang Kuala sebab dekat sana ada tempat untuk Xray. tapi disebakan anak bawah umur 6 tahun. kes dirujuk pada klinik Ibu dan Anak. mujur KKIA simpang kuala mau jugak ambik kes Fateh Uwais walau kami melangkau keluar daerah kuala kedah. yela anak-anak ni bila check up dengan klinik kesihatan kan kena ikut daerah. 



hasil xray memang nampak ibu jari bengkok. tapi dokte tak dapat nak pastikan punca dan cara mengatasi nya. cuma kata dokte yang pastinya bukan retak atau patah. dan kes kami dirujuk pada pakar tulang Hospital Sultanah Bahiyah. 

datang KKIA 8.30 pagi, 11.30 pagi baru settle urusan dekat sana. bergegas  pulak ke HSB untuk ambik appoitment pakar tulang. dekat pukul 1 tengahari baruuuuu nak settle kes anak. adoinyaaaaaa ummi abi yang mulanya bersemangat nak sambung kerja petang tu pun last nya cancel. ambik cuti la deduanya sebab letih teramat-amat.



selasa ni appoitment dengan Dokte pakar tulang pulak. berhuhuhu la lagi sekali menunggu giliran dekat sana pulak nanti ni. moga segalanya dipermudah Allah nanti dan moga jari anak bertuah ummi abi dapat dibetulkan ke normal sedia kala balik. amin  


jari kanan belum pulih dahhhh kiri pulak kulit terkopek. adooiiiii ada saje budak kenit ni punye kerja. jari dia tersepit celah tayar kereta kontrol dan dinding rumah. dan yang lagi best tayar tu tengah berpusing pusing. panjang jugak la kulitnya hilang. memang pedih lah. kemain melalak menangis jerit pedih. letak minyak lagi menjerit jerit suruh basuh balik. last sekali balut dengan bandage bagi dia tak nampak luka tu. pandai pulak tu pesan "ummi jangan bukak, shakit tauuuu. nanti berdarah" =..=


post signature

15 comments:

zai zamree said...

Allah...jari tkehel ka?iskh...kita yg org tua ni pon sakit tmbh bdk²....moga² cpt smbuh yg Uwais mama

idzwa kamaruddin said...

aduh hero!~ semput nyawa baca hehehe..tapi ini pembelajaran kat ummi dgn abi jugak kan :) ade hero kene lebih berjaga..padahal ade heroin pun same gak..pftt~

idzwa kamaruddin said...

semoga cepat semput fateh uwais! budak baik budak bijak ni ;)

juicy X said...

budak kuat memang mcm ni laaa! moga dipermudahkan ok

aTieYusof Family said...

alo..lo.. budak comeii ni..moga jari uwais cepat sembuh ye...
tengah nak lasak mmg macam tu Kira...berurusan di hospital kerajaan memang lah kena banyak sabar menunggu.. sabaqq naaa...

eima said...

alahai kesiannye ....
harap tak de pepe la jari uwais yng bengkak tu .. risau pulak ... dah try bawa pi urut ke sblm pi klinik tu

izzeyda said...

Ya Allah, semoga yang baik2 jer nanti..

LM said...

Ooo asalnya jatuh katil ye? Kalau tak mmg tak perasan la jari dia ada masalah kan., dia bkn reti bg tau pun . Mujur dh tau sejak kecik

aizamia3 said...

alololo.. kesian dekat dia.. moga akan ada jalan penyelesaian selepas berjumpa dengan pakar nanti.

iryanty ahamad said...

be strong ye uwais..siannya dia...

aryan azra said...

alahai kesiannya...mesti pedih jari yang tersepit tu...moga fateh uwais terus kuat ye..

cik Anggur said...

nanges tgk xray tu....

QasehnyaRania said...

alahai siannya dia.
dok byg luka fateh tu..
smga dipermudahkan hendaknya
nmpk kan ibu jari tu

huda said...

alahai comelnye si fateh ni...

n.i.n.a Mads TM said...

nasib jari uwais tak serius kan kira.. skrg dh boleh main dgn adik

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...