Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 October 2015

Rezeki Anak

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera



Alhamdulilah rezeki Fateh Uwais dapat mak mengasuh yang sayangkan dia. bukan mak je. abah, kakak yati dia pun sayangkan dia sangat. syukur, rezeki Allah nak bagi. padahal sebelum Uwais lahir kami tak kenal pun family pengasuh dia. sedangkan ummi hari-hari lalu depan rumah mak uwais masa bujangs dulu tapi tak pernah bertegur sapa hewhewhew :p



dari tahun lepas lagi mak abah dia kata nak celebrate besday Uwais kat rumah dorang. katanya tahun ni nanti kita sambut besday Uwais. ummi abi pun iye kan aje la. dah orang berhajat takkan kita nak menolak :D


Kek Walnut Butterscotch. first time buat tu pun lepas kak shida duk cerita pasal kek ni dekat group. serius jatuh cinta dengan kek ni. tapi renyah nak buatnya haihhhhhh


Kek Batik. disebabkan ummi keputusan idea nak masak apa, kita kek kan aje la biskut merie dekat dapur tu haaaa. ada dua paket. kalau tak di kek kan nanti entah bila nak habis nya. 



banyak rezeki Uwais masa tu. mak dia masak macam-macam. dengan aneka kek dan puding nya. memang macam-macam jenis kek ada hewhewhew. dalam banyak-banyak juadah tu. tiga benda je ummi buat. kek walnut butterscoth, kek batik dengan goreng kopok kering je hewhewhew. bertuah punya ummi!!!! 


kawan favourite Fateh Uwais. Ahmad Taufiq



Alhamdulilah lepas jugak hajat mak mengasuh Uwais nak celebrate besday budak sorang ni. terima kasih dekat family pengasuh uwais yang sudi jaga dan sayang Fateh Uwais macam anak dorang sendiri. cumanya kita sebagai parents pada anak pun kena ada tolak ansur dengan pengasuh. layan pengasuh baik-baik, hargai pengasuh, dan bawak la buah tangan sikit bila balik dari bercuti dekat mana-mana. orang berbudi kita berbahasa. tapi kalau dah berbahasa ditakdirkan dapat pengasuh yang so-so jugak tu. redha jelah huhuhu.


post signature

21 comments:

cik Anggur said...

alhamdulillah..bukan senang nk jmpa org yg jaga n syg ank kita mcm ank seniri kan kira....untung uwais

Nieyl said...

Jenjalan pagi kat sini...
MIL pun mengasuh budak...
MIL memang syg kat budak² yg dia jaga tuh...
sampai kan setiap kali birthday budak² tu...sorang dpat 1 tab...
untungkan...rezeki di kongsi bersama :)

idzwa kamaruddin said...

ni la anak bertuah nama nyer ;) bijak dan bertuah dikelilingi org org yg menyayangi nyer ;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Happy Belated Birthday buat Uwais..
Semoga menjadi anak yg soleh ye sayang..

aryan azra said...

alhamdulillah dapat pengasuh yang baik macam ni, kita pun tak risau nak tinggalkan anak-anak kan..

wah untungnya fateh uwais sambut besday berkali-kali tu haa

Murni Alysa said...

Alhamdulillah..

zai zamree said...

Alhamdulillah...rezeki Allah bg bmcm cara.wlau kita x kaya tp kita kaya dgn rezeki yg bmcm2 jenis tu

el said...

wahhhh bertuah fateh dpt pengasuh yg baik alhamdulilah

eima said...

meriah sambutan uwais ......

neesa_jun said...

Waaaa..syukur!untung uwais dan uminya...sshnya nak dpt keluarga yg begini...btul tu...parent n pengasuh kna ada tolak ansur...

aTieYusof Family said...

Best nya Uwais..Alhamdulillah ramai yg sayangkan nya.. mak pengasuh pun siap buat sambutan dan dpt kek lagi..hihi..sedap2 kek tu nampak nya...:)

husna zahidi said...

syukur rezeki fateh uwais dpt kluarga pengasuh yg sayang sgt dgn dya.. fateh uwais budak baik nih sebab tu laa mak ayah syg..:D

Siti Yang Menaip said...

hehehe everyone sweetheart la ni Uwais ya..
bruntung =)

iryanty ahamad said...

:-))alhamdulilah..ramai yang sayang uwais..mesti uwais tak banyak ragam. Sebab tu mak pengasuh sayang .

Moga jadi anak yang pintar.bijak.membesar dengan sihat .insyallah.amin

QasehnyaRania said...

alhamdulillah
seronoknya fateh uwais
sedap sedap semua menunya tu..

Dunia Zumal said...

Happy belated birthday Uwais, nak kek butterscotch tu sikit ^-^

sya mimie said...

Alhamdulillah.. Rezeki uwais.. :)

hainom OKje said...

Betul tu Kiera dapat pengasuh yg baik utk anak mmg satu rezeki jugak tau. Kita pun lega kat tempat kerjakan....

Shahida Dzulkafli said...

Alhamdulillah.. seronok bila dapat pengasuh yang sayangkan anak kita macam anak dia.. semoga hubungan yang terjalin kekal hingga ke Jannah..

Cik Ash said...

Alhamdulilah

aizamia3 said...

Dapat pengasuh yang baik, Alhamdulillah syukur..
Sekarang akak bertukar pengasuh kerana telah berpindah rumah. Alhamdulillah serasi dan takde masalah timbul. Lain orang jaga lain caranya.. ;)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...