Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

11 October 2015

Sample Nestle Nan Pro Percuma

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


sample susu dan ummi berpisah tiada bahahahaha :p kali ni dapat sample susu dari Nestle pulak. Nan Pro. memang teringin nak bagi anak cuba susu yang ni. selain MURAH hewhewhew :p nan pro hanya ada 0.0 lemak trans ye. gula pulak hanya 19.1. walaupun kalah dengan gula anmum yang punya 10.9 carbo tu tapi sebab anmum punya lemak trans sampai 0.3 terus ummi buat muka dekat anmum. padahal awal dulu susu tu jugak ko sumbat dekat anak ko kannnnn

tapi tu duluuuuuu sebelum tersedar dari lamunan yang anmum tinggi lemak. sobsssss. tunggu sample friso habis guna, nak bukak nan pro ni pulak. 

macam mana penerimaan Fateh Uwais bila campur susu. so far alhamdulilah takde cirit birit atau sembelit. cumanya dia kena minum air masak yang banyak dalam sehari. kalau tidak memang sembelit la budak tu. walau tak campur susu pun bila dia kurang minum air masak memang akan sembelit.

cara saya campurkan susu anak. susu formula yang memang biasa dia minum(Dugro) saya bagi bila dia mintak. susu free(hewhewhew) bagi sekali je dalam sehari tu. so far alhamdulilah Fateh Uwais menerima dengan baik. terima kasih anak ummi. kalau tidak memang terpendam la hobi ummi yang suka mintak susu free ni :p


post signature

17 comments:

lia ummiirfan said...

syoknya dapat sample free gini.. hihi..

Siti Nurzafirah said...

Good boy Uwais ~

aRz MoHa said...

Susu satu keperluan buat kanak-kanak

tiga lalat said...

untunglar dpt sample susu ;p

aTieYusof Family said...

Syukur sebab Uwais kiranya perut dia dpt terima bila berubah susu kan Kira.. abg Pa'e pun sama lah.. memang OK je bila tukar susu..alhamdulillah..

eima said...

nampak gaya nye uwais jenis tak memilih susu mmg mudah nk tukar susu nanti ...setengah budak klu rasa lain die tak suka ...mmg tak minum la susu yg dibuat

el said...

anak2 k.el semua minum susu dutch lady
yg kecik tu masih lagi susu badan
sllu dpt susu sample ni..bukan deme nak mnm
deme suka susu dutch lady jugak

Dunia Zumal said...

Wah sample nan pula... Tahniah Kira...

aryan azra said...

adelya kuat minum air masak tapi masih sembelit juga, risau akak dibuatnya...

akak tak pernah minta susu sample,ada pun yang dapat dari spital..hehehe maklumlah tak pandai sangat online2 nih...

LM said...

Ooo dia tak apa2 pulak ye dik walau tukar2 susu

Shahida Dzulkafli said...

hehehe.. kalau ok dan xde masalah Alhamdulillah..
Bolehlah umi meneruskan hobi terpendam..

cik Anggur said...

ank hebat uwias nie.....asal boleh makan ok je kan

zai zamree said...

hr tu dpt list gula & lemak dlm susu tp cari x jmpa.nk tukar susu gak.lactogen ni mcm bg Aqil lg sihat & kuat la

Siti Yang Menaip said...

woaa sample lagi ? bestlaaa gitu..

Cik Ash said...

Syok dapat sample free

QasehnyaRania said...

fateh uwais x memilih susu
alhamdulillah

Amanina Mads said...

kecik2 pun nina minum nestle.. sedappp

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...