Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

04 October 2015

Doa Memohon Zuriat

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

selak selak buku lama. terjumpa satu topik dalam buku tu "Doa Suami Memohon Zuriat" ke cam mana ntah tajuk nya ingat-ingat lupa kehkehkeh. tapi dalam topik tu dinyatakan ikhtiar Nabi Zakaria memohon agar dikurniakan zuriat untuk mereka sekeluarga. 



kadang kita ni terlepas pandang kan yang doa seorang suami tu lebih berkat untuk isteri dan zuriatnya sendiri. yang selalu orang sekeliling pesan itu ini pada isteri je. pada suami jarang2 lah orang nak pesan itu ini. kecuali pesan ke arah dalam kain sikit pfttttttttt. 

jadi pada kawan-kawan yang rasa nak share doa ni dengan suami tu sila kan. doa lah selalu. usaha la berterusan insyaAllah Allah tu Maha Mendengar. tak reti berbahasa arab doa jela dalam bahasa kita :)

post signature

19 comments:

iryanty ahamad said...

Tq perkongsian...uwais buat apa tu :-))

lia ummiirfan said...

singgah sini

tips untuk abam sado

QasehnyaRania said...

nice sharing kira..
mudah mudahan, kan

Dunia Zumal said...

Moga dijadikan amalan keluarga yang inginkan zuriat...

LZ - The Blog Owner said...

Salam ukhuwah Kira Sakura..
Perkongsian ilmu yang berguna..

tiga lalat said...

amin ya robbalalamin

QasehnyaRania said...

ppssttt:rasanya ciksu penah mkn sup siam punya style. tp sup ekor la.dh lama.mmg sedap.pedas pedas masam kan. tp bukan tomyam. ke lain ?

bila blk kedah blh la beli kek dgn kira, boleh. tp ntah bila nk bliknya.udah blk pon kjap. xdan nk pnas punggung org kata.

ye ke. belah kg ciksu masih lg gotong royong kenduri. xpakai katering. kalau kira nk merasa, in shaa Allah kalau ada knduri adik badik ciksu, boleh la ciksu panggil ye.. 10/10 nti ada knduri mmber ciksu tp x pasti la mnunya ada ke tak gulai batang pisang ni. tp ciksu x blk pon..

comfirm la kan aman cemtral kena serbu. ciksu dok tgk pix mmber dok hntaq ja.

jerebu pon teruk, kan kat sana. td tgk belah bendang kat area mempelam mada. kelabu asap j

eima said...

InshaaAllah jika yakin pasti Allah makbulkan....teruskan berusaha...

idzwa kamaruddin said...

terima kasih atas perkongsian...

btw..add akak balik kat fb boleh? nurul izwa kamaruddin

aTieYusof Family said...

TQ Kira sharing this.. boleh lah nak tunjuk kat en hubby..huhu..

sya mimie said...

Teringat msa sblm prgnt dulu.. Selalu berdoa moga Allah bg rezeki zuriat cpat..
*rinduMasaPregnant

aryan azra said...

betul tu kira...suami juga perlu berdoa, bukan hanya terletak pada isteri, nama pun dah berkahwin, bekerjasamalah dari segi apapun kan, doa pun kenalah sama2

zai zamree said...

dh lama x baca doa2 ni.ms sblm mengandung & tgh mengandung Aqil dl rajin la baca.

TQ ingatkan

hainom OKje said...

Mungkin betmanfaat buat mereka yg masih menanti dan sedang menanti zuriat dan dah ada zuriat....
Insyaallah miga Allah akan mendengar doa doa kita hendaknya

Siti Yang Menaip said...

mari kita share di Google =)
smoga membantu mereka2 yang ingin berikhtiar..

Shahida Dzulkafli said...

perkongsian yang bagus..

Cik Ash said...

Tq kira ats doa ni nanti ekin nak bagi kat abg

Amanina Mads said...

nice sharing kira :)

Cikna said...

Kena tunjuk kat 'si dia' ni.....2 2 kena doa baru lagi berkat

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...