Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

15 March 2011

kenapa kene pakai cermin mata?


اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

aku ke? aku ke insan bertuah yang terpilih kena pakai cermin mata nie?

sebab aku harus/wajib/perlu pakai cermin mata :-

~ aku rabun jauh, even org tue dok meja ujung sane sikit pown dah xleh nampak kalau die senyum ke ape ke

~ tgk lappy kene dekat2

~ drive kereta kalau x pakai mau aku langgar kereta depan

kenapa aku tak nak pakai cermin mata :-

~ rimas

aku takut pakai contact lenses, kwn aku kata ade yang dah pernah buta pakai benda alah tue...
alaaaa macam mane nie...
ade sape2 blh suggest pe yang patut aku buat?

11 comments:

fRaMe+LenSeS said...
This comment has been removed by the author.
fRaMe+LenSeS said...

penyakit sama la kita ni.. takut pakai lens.. hihihi.. ala.. pakai ja spek. tadak menda la. sama ja ng nadh.. bkn takut. rapi seriau.. hehe

aDisH.sHidA said...

dulu kshda pun x suka pakai spek mata...5 tahun biar je x nampak..tp bila form5 pk sampai bila nak mcm nie..skrg pakai..penah pakai lens tp x sampai setahun 11 bulan je pakai

JIJI YU said...

same je la kite..tapi aku kena paaki jgk lau nak drive..kalo tak memang tam mendrift le jawabnye

noor badriah said...

apa kta pkai lens?lens x dak la truk sgt..juz kna pndai jga jer..bad pkai lens bla kluar rmah..dkt rmah klu nk on9 ke tgk tv ke, bad pkai crmn mta..lens ok je..

sasa asya said...

ha....pagi2 bangun cari objek hijau :)

shahjiehan said...

jga la mata tu elok2... ipoh tang mana??chemor ke?

CiK LiYzA ^^, said...

w0o..org plak mmg xreti pkai lens..nati mata asek brair n gatai ja~seb bek la xrabon trok..0rg pkai spec tem drive n ngadap pc ja~hehe

fadhdeela said...

kita pakai bile perlu jer hihi :P

Meh singgah: Ratu Porno Tselamatt!!

Rina AVAIL a.k.a cik betty said...

dulu suka pakai contact lense..tapi leceh nak jaga..jd pakai spek jelah..muka mcm x lawa tp x pelah..dah mmg tak lawa pun sy..hehe

salam perkenalan..

aku HaniAsyira said...

sy pakai spek jugak n penah pakai lens tp xlama pun..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...