Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

27 February 2011

moh ke perak

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

tulisan jawi tue aku copy paste dari fb sape ntah ritu,, kalau korang nak copy pown ambik lah aku kasi….
Hari nie aku rase terpukul ayat hiperbola disitu ye nak create entry pasal negeri kelahiran aku… la xtau lagi aku lahir kat mane? Xpe2 jangan muncung2 meyh aku nak kabo kan, aku berasal dari ipoh, perak.. jadi ape la salahnye kalau aku tolong mempromote negeri Perak Darul Ridzuan nie kan.. ok xmo cakap banyak, jom skodeng….

TAMAN REKREASI GUNUNG LANG

Lokasi : ipoh,perak
Masuk :: free dan bukak 24jam

Kalau nak seberang sana naek bot aku xtau brape ringgit sbb aku takut nak seberang sane,, bile aku tengok tasik tue macam itam jer buat nye aku jatuh dalam tue sia2 jer jadi santapan ikan2 keli dgn ikan2 koi yang gedabak2 dalam tue…sekarang nie diorang dah adakan air terjun dengan playground tuk adik2 kat situ..  kalau aku nak cari ketenangan lepas putus cinta kat sini la aku selalu lepak…

pss :: tapi bau air terjun nie hanyir sikit yela deme tarik air dari tasik yang ade ikan gedabak2 tue... hehehe


BUKIT MERAH LAKE TOWN RESORT



Lokasi : bukit merah,selama perak

Aku pernah masuk sini, memang best, byk mainan kat sini, selaen maen dalam air tue korang boleh naek cable chair sambil menengok org maen air kat bawah and korang boleh pergi pulau orang utan kat seberang sana. Boleh la tengok tadika orang utan kat sana tue…

LOST WORLD OF TAMBUN


Lokasi : tambun,bercham

Yang nie taman rekreasi  air yang kedua selepas bukit merah.. maaf aku xleh nak bagi pendapat sgt pasal tempat nie sbb utamanye aku sendiri xpernah masuk dalam nie.. hahaha.. kalau kat bukit merah nak maen gelongsor air hanya boleh pakai swimsuit bg yang perempuan tapi kat lost world nie boleh jer maen kalau pakai baju stlye macam mane pown..


YANG NIE LAK ANTARA MENU YANG WAJIB KORANG TRY

 durian... tapi kan aku tak makan durian fresh tapi tempoyak,cekodok durian,kuah durian makan lah.. hahaha

 ikan pekasam... 

 laksa kuala

rendang tok..fevret aku nie...

labu sayung nie pown antara benda yang korang wajib beli kalau datang perak

semua info and gambar aku dapat dari web perak sendiri.... korang boleh klik sini kalau nak tau details2 yang laen.. tapi aku sure korang tak kan rugi kalau datang perak nie.. orang2 perak pown peramah2 belaka... kalau nak mintak aku guide korang insyaallah boleh la aku tolong setakat mana yang mampu... datang tau!!!

yang baek tue dari Allah dan yang buruk tue kelalaian aku sendiri

5 comments:

JIJI YU said...

ahahah entry macam ko insap je..ahaha...belanje aku rendang tok

Profesor Adab said...

Analisis Surah Al-Fatihah mengikut konteks bahasa arab dgn Al-Quran
http://rosemujahid.blogspot.com/2011/01/analisis-surah-al-fatihah-mengikut.html

Profesor Adab said...

Sumpahan Allah Adalah Untuk Siapa & Kepada Siapa?Mengapa? http://rosemujahid.blogspot.com/2011/02/sumpahan-allah-adalah-untuk-siapa.html

kiera'sakura said...

jiji :: entry homesick sebenonye tue.. hahaha

prof adab :: dah diskodeng =)

aku HaniAsyira said...

tahu x benda apa plg sy nak?? laksa kuala.. aduhai..

pernah g seberang kat gunung lang tu.. =)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...