Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

01 February 2011

rindu pada kampung?


assalamualaikum....

khamis bersamaan 3 february 2011 bersamaan 29 safar 1432H bersamaan tahun baru cina bersamaan hari raya untuk penganut budha bersamaan cuti balik kampung!!!!

kenapa aku teruja nak balik kampung? mestilah weyh korang tak suka ke balik kampung?
meyh aku nak listkan apsal aku suke beno balik kampung...

  • jumpa mama, papa, adik beradik, anak-anak sedara yang sangat-sangat aku rindui..
  • boleh sembang2 dengan mama aku secara live, selalu sembang dalam phone feeling die laen, aku tak boleh tengok mimik mulut mama aku setiap kali die muncung2...
  • boleh maen aci kejo dengan abang aku, aku nie memang suka kejo2 dengan abg aku tue even umur masing2 dah bertahun2 jagung...
  • boleh menyakat/mengusik anak buah aku yang tiga orang tue, dengar je diorang menangis buat aku rasa rumah ini ana yang punye...hahaha
  • berguling2 atas tilam yang empok, almaklumla kat sini aku duduk bujang, tilam nipis jer kalau aku buat terjun tiruk atas tue besok2 aku dah kena hulur duit laen dekat auntie perabot tue..
  • sambil drive aku boleh melalak sekuat hati aku, kalau kat rumah sewa nie housemate aku selalu suruh aku diam sebab potong line die nak menyanyi.. cisssss
  • yang paling utama, aku tak payah masak sebab mama aku akan masak makanan fevret aku sepanjang aku ada dekat rumah tue, yela anak jarang balik kan...
sebenarnya banyak lagi benda2 best yang akan aku dapat tiap kali balik kampung tapi cukup la banyak tue je yang aku listkan, karang list panjang2 berjela kang korang tekan kotak "X" tue pulak kan.. hohoho

aku sure semua orang akan menunggu2 saat balik kampung tue tak kira la masa raya apa sekalipun kan? apa2 pown aku doakan semoga korang semua selamat sampai ke destinasi masing2... yang drive kereta tue jangan drive laju2 ok, yang naek bas tue pijak tangga bas elok2 kang terjelepok dekat situ buat kene bahan je...

akhir kata :: marilah kita sama2 memenuhkan kawasan kampung kita..



aku kat kampung dulu tak pernah maen tarik upih nie sebab kampung aku dah ada jalan tar, mau bernanah buntut kalau tarik atas jalan tar tue

yang baek itu dari ALLAH S.W.T dan yang buruk itu dari aku sendiri


2 comments:

JIJI YU said...

muahah bile aku tengokkan blog ko teringat mase mule2 aku berblog dulu..aku terpikir la jugak camno nak tolong blogger baru..tapi aku ni pon baru jgk..hahah...

kiera'sakura said...

hehehe.. pape pown aku nk say thanks sbb ko pown byk tlong aku gak.. thanks erk

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...