Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

25 April 2012

Lakinya xda?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

 "maafkan saya Nurul Iman, buat awak cedera" kata saya. 

"Nurul Iman tue nama kereta kamu ke?" Mama tanya lepas dengar saya mengeluh itu ini, menung sana sini lepas saya terlanggar sesuatu kat highway ritu. saya pun dengan penuh semangat mula kenalkan satu-satu nama kesayangan saya.

"a'ah kereta nie nama dia Nurul Iman, kamera pink tue Safiyyah, yang pink lagi satu tue pulak nama dia Intan Asha. ohh Pc kt bilik tue jer yg blm ada IC lagi" dengan mata bersinar-sinar mcm mata sailormoon tue saya cerita kat mama..

"laaa dah tue xde la yang laki? dah semua kamu letak nama perempuan" mama balas balik..

"erkkkk =.=' " tiba-tiba saya pulak yang terdiam..

sebab tue la mama sahabat baik saya sbb mama pandai pujuk kalau saya dalam situasi yg macam mana sekalipun. mama sanggup layan kepala senget saya. mama jugak la yang sanggup upah saya mcm-mcm bila saya larikan diri dari makan ubat. mama jugak la yang teman kat dapur time saya mengidam nak masak itu ini walau kadang-kadang dapur dia meletup saya kerjakan... mama tak pernah merungut cuma mama duduk diam-diam tanda protes kalau saya drive kereta lelaju.. ya sayang mama sangat-sangat!!!! 

5 comments:

happy eim said...

kalau lelaki, nanti xleh sentuh...XD

Woofer Storm said...

berhati dilain kali bawa nurul iman tu k..

#untunglah ada mak lagi..slmt mlm kira^^

kay_are said...

takde keje aku nak bagi name kat stuff aku kot.. -_- cakap kat mak "mane leh laki ngan pompuan bukan mahram tinggal satu bilik" =P

Iffah Afeefah said...

Haha nurul iman calar?

Jom geng ngn maya

haha

Ruzzezanie said...

nurul iman tak cedera teruk kan?

ko ni kan, abis2 buat aku gelak tau. bdw, nama nurul iman tu indah. :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...