Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

23 April 2012

Satu perjalanan #7 versi Hantaran

Assalamualaikum dan salam sejahtera

hamboiiii kemain lagi korang gelak pasal apam raksasa tue erk, gelak la gelak la malas layan korang werkkssss :p

hari nie rasa nak cakap pasal hantaran atau pun dulang yang kita bagi masa bertunang atau pun kahwin. hari tue kecoh sekejap kengkawan pesbuk saya update status pasal hantaran. dalam nona kowt erk ada keluar pasal tue? entah lah saya tak tau la apa yang nona tue cakap sebab saya langsung tak tengok pasal tue.  wanita berkerjaya kan.. :p

biasanya kalau bertunang ramai yang isi dulang dengan manisan. ada jugak yang bawak hadiah untuk bakal mempelai sekali. terpulang lah pada kemampuan dan kemahuan masing-masing.

ramai yang mengeluh harga satu dulang hantaran yang ready made dekat kedai mahal. lagi cantik lagi mahal. tapi yang tak cantik pun ada jugak mahal =.=' standard mahal la sebab upah orang tue buat lagi, jari dia yang kena glue gun tue lagi. sakit tau x kalau kena glue gun yg tengah panas berasap tue.

kalau yang memang berada banyak duit tak tau nak letak kt mana dh tue x kisah la klu nak beli yg ready made atau pun upah kedai buatkan. tapi kalau nak buat sendiri pun boleh. bagi saya lagi tinggi value dia kalau kita buat sendiri.

yang nie pendapat saya jela sebab saya nie jenis cerewet sikit, kalau tak kena dengan selera saya jangan harap saya nak suka. sebenarnya tak susah pun nak hiaskan dulang tue.. kalau korang pergi kedai perhati betol2 yg ready made pnye balik korang tiru la macam tue..

 adik perempuan Pakcik Imam buat, cantik kan?

barang-barang nak buat dia tak mahal pun. kalau sekali korang beli barang jer RM50, korang dah boleh buat hantaran dalam 5 ke 6 dulang macam tue atau lebih lagi.  berbanding satu dulang ready made yang saya pernah tengok dalam RM60 gitu. tapi korang kena rajin servey kedai mana yang murah dan barang-barang dia cantik. kalau nak beli barang pun tempat 5 stars gitu saya tak blh nk tolong apa la..

kalau rasa mmg tangan tue x kreatif langsung blh mintak tlong kawan-kawan mana yang kreatif tue ajarkan korang. jangan nak hidung tinggi tak tentu tempat. tapi saya cakap bagi pihak perempuan. yang lelaki klu ada adik perempuan blh la mintak tlong diorang buatkan. kalau tak boleh tue nak tak nak korang terpaksa la upah kat kedai jugak.. hihihi..

dulang saya dan benyah(abang) saya buat sendiri. jimat dan puas hati sendiri. tak payah nak pening serabut kepala.     

7 comments:

aDisH.sHidA said...

selalu buat dulang bekas hantaran orang je..hehehe

pastu suka bg idea mcm tu mcm nie


syok syok

Woofer Storm said...

bab benda ni sy tak reti ,nak komen pun sy tak pena alami lagi..

#sy mmg tak kreatif la..

fRaMe+LenSeS said...

ntah la. pandai noh adik pacik imam tu? leh tak bg num dia? *nak ngorat. ahahahahahhaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

mengada gila komen org kat atas ni...

nyampah

hahaha

Iffah Afeefah said...

Nadh ni mintak kne lempang je kan kak kan

kiera'sakura said...

Kak Shida : yela akak kn kreatif..hahaha

WS : nt awak kena alami bru la awk tau cm mana :D

Nadh : hahaha tgk bwh tue depa nyampah ngn kamu.. :p

GKSB + Iffah : hahahaha, sabo jela nk buat cm mana..hihihi

Ruzzezanie said...

:O hantaran tu hitam putih la. flag ganu. :)

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...