Abi Uwais Menulis..

Satu Perjalanan Nadzri dan Syakira

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Permulaan Pemberian

Daisypath - Personal pictureDaisypath Happy Birthday tickers

22 March 2015

Kan Dah Kata

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


kan dah kata budak kecik manja ni demam rindu kan abi dia huuu. anak ummi abi dah besar. memang budak kecik ni manja sungguh dengan abi. macam kak Lydia kata kalau dulu dia kecik bila rindu pun tak reti habaq. tapi sekarang dah besar, dah reti cakap, dah reti bagitau rindu abi huuuu. 

Alhamdulilah elok je abi balik jumaat aritu dah mula sejuk betul badan dia. takde dah tengah malam badan panas macam malam2 sebelumnya. sampai ke hari ni alhamdulilah takde dah demam2 lagi wuuuu jenuh la macam ni anak bila abi takde awak demam pulak. menangis ummi ni tau ;'(((((

hikmahnya ummi demam seminggu waktu dia kecik dulu yang dia jadi rapat dengan abi bila abi uruskan hal dia semuanya. dan hikmah nya bila abi pertaruhkan weekend ahad abi untuk mengasuh anak dengan tangan sendiri. Alhamdulilah keputusan kami satu masa dulu Allah permudahkan dan Allah berkati. syukur. takpe la anak, ummi tak kisah awak nak jadi kembar siam busuk masam manja abi sorang pun. sebab, ummi boleh membaking dekat dapur tanpa ada baby bear yang gayut dekat kaki. hewhewhew :p

10 comments:

juicy X said...

kami lagi suka anak rapat dgn abi..senang nak buat keja..

aryan azra said...

amboi demam rindu kat abi ye..takpe bila anak rapat dgn ayah dorang,kita jadi mudah untuk buat keje kan..

Z@i Z@mR33 said...

btl tau klau suami ngasuh sndiri anak...anak jd rapat dgn depa atleast bl jd kejadian tkejut tgempar mcm sakit msuk spital ke xdala kelam kabut...xdala anak tu nangis2 asik cari kita kt mn.

Akak mmg dari baby abah dia ngasuh sndiri bl cuti hr Selasa/Rabu.So bl akak demam teruk tdo asing hr tu xdala dia tcari2.elok ja tdo dgn abah dia

idzwa kamaruddin said...

ala anje anje abi niii

QasehnyaRania said...

hahahha.bab membaking rindu kan.
in shaa Allah smga dipermudahkan hendakNya

cik Anggur said...

alololololo omey ngat aihhhh

hainom OKje said...

Tulah tu.....eloklah, senang sikit umi dia boleh rest hihi...

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kira,
he3
kasik melekat uwais dengan abi dia
gud3
he3

aizamia3 said...

Akak suka anak2 rapat dengan babah dorang dan itulah yang berlaku sampai satu tahap akak pulak yang cemburu dengan dorang.. ekekeke..

ummi aqilah (LM) said...

Kan??? Demam rindu tu parah tau. Kita yg tua pun sakit duk thn rindu. Takpelah. Nnt duk berkepit je pasni ngan abi ye uwais syg..

Tabung Kiera'Sakura

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...